Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 19 дек. 2008, 10:11 ч.
  • Преглеждания  46 333  Мнения  65  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 4 677
Сигурно много от вас я знаят тази рецепта и са я правили , но поне ще ви подсетя . За тези , които не са пробвали досега - много е лесно и вкусно . Стават точно като запечените картофи с шунка в УГО  Wink

Няколко сварени картофа , нарязани на пръчици
Шунка нарязана по същия начин
1 малка глава лук
1 малка кофичка заквасена сметана на Данон
настърган кашкавал за поръсване

Картофите , шунката ,  лукът нарязан на полумесеци и сметаната се объркват хубаво в йенска тавичка / формата е без значение /
Слага се в загрята фурна , като първите 10 - тина минути се пече покрито с фолио
След като махнете фолиото се оставя още 10 мин. във фурната , докато сметаната се разтопи и стане на мехурчета .
Поръсва се с кашкавала и се допича .
Подправки по желание - сол , черен пипер , чубрица и т.н.

Съжалявам , че нямам снимка . Става много ефектно , вкусно и бързо . Особено , ако сте си сварили картофите от предния ден примерно  Wink

Реклама
# 1
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Ще се пробва още тази вечер, мерси за рецептата  Party Аз много обичам, но не знаех как се правят  Blush

# 2
  • София
  • Мнения: 5 001
Охаааа.....това ще го пробвам в неделя....
Досега съм правила само с готварска сметана,ама със заквасена ще е по-добре ми се струва....Ще кажа отзиви после... Peace

# 3
  • София
  • Мнения: 3 558
Pipinka,  много обичам твоите лесни и бързи рецепти  Wink. Пробвах и крилцата ти, бяха чудесни. Тези картофки ще ги направя другата седмица, сигурна съм, че ще ми харесат, благодаря за рецептата   bouquet

# 4
  • София
  • Мнения: 4 677
buni    bouquet
Радвам се , че ви допада рецептата  Grinning
Наистина става много вкусно !!!

# 5
  • Следвам сърцето и интуицията си...
  • Мнения: 201
Ей че интерснооооооооо. Ще я пробвам тези дни.

# 6
  • Варна
  • Мнения: 1 442
Не знам как ги приготвят в Уго , но изглежда вкусна тази рецепта.И доста калорична , за жалост. Mr. Green

# 7
  • Холандия/Хага
  • Мнения: 1 352
Аууу, тези картофки са жестоки! Само че, аз ги правя с течна сметана и не варя предварително. Така картофа попива сметаната и става нещо страшно Crazy, няма спиране Blush.

# 8
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Пече се моя първи опит, после и снимка  Simple Smile
Е, не са толкова калорични чак  Thinking
Аз съм ги яла в Уго и наистина е голяма вкусотия  Simple Smile

# 9
  • В приказките
  • Мнения: 1 144
Мммммм много благодаря зя рецептата.Точно такова нещо ми се ядеше.Още тази вечер ще го приготвя.

# 10
  • Мнения: 2 870
И аз ще го изпрабвам, щам казваш, че стават като запечените картофи с шунка в "УГО"  Hug

# 11
  • Montreal
  • Мнения: 1 073
Pipinka, и на мен ми се приядоха такива картофки. Heart Eyes Само лукът малко ме притеснява - не го долюбвам много-много. Или ще го пропусна, или ще сложа пресен, зелен лук.
Кюфтетавсъщност си Мариета, нали?, а твоите пропорции суров картоф - течна сметана какви са?
Блонди, чакаме снимка.

# 12
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 263
Ау, това ми звучи много вкусно!  Peace

# 13
  • Холандия/Хага
  • Мнения: 1 352
Pipinka, и на мен ми се приядоха такива картофки. Heart Eyes Само лукът малко ме притеснява - не го долюбвам много-много. Или ще го пропусна, или ще сложа пресен, зелен лук.
Кюфтетавсъщност си Мариета, нали?, а твоите пропорции суров картоф - течна сметана какви са?
Блонди, чакаме снимка.

Да, преди бях Мариета Simple Smile. Аз слагам картофите, шунка, може грах и царевица в тавичка и поливам със сметана докато почти покрие картофите. След това картофите се топят в устата Crazy. Лук не слагам, не харесвам комбинацията печени картофи с лук.

# 14
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Ето, слюноотделяйте  Mr. Green



Аз много харесвам картофи с лук  Simple Smile Сложих една голяма глава червен, сложих голяма кофичка сметана и 5 сварени картофа. И 200гр шунка. Още не съм го опитала, но ухае превъзходно. Кашкавал - съвсем мъничко, защото ми става тежко, а и като поизстине става гумен  Confused

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт