Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • гр. София
  • Мнения: 3
По случай Коледните празници - Безплатно лечение с прана от сертифицирани пранолечители.

Място: София, ул. Василашко езеро 86А
Дафне Арт Център
Дата: 23.12.2008:
Време: от 11 до 20 ч.

Моля, предварително записване!


И за хармонизирането на енергията на всеки един от нас, което е предпоставка за самолечение и здраве:
Каним всички желаещи, които искат да се включат в

Медитация за Световен мир

на 06.01.2009 г. от 20ч. в Дафне Арт Център
София, ул.Василашко езеро 86А.

Информацията е от:
http://sites.google.com/site/infopranabg/Home
(едно от лицата за контакт съм аз)

Последна редакция: ср, 28 яну 2009, 02:06 от Mamma

# 1
  • София
  • Мнения: 349
Oтново, по случай 3.март:

http://sites.google.com/site/infopranabg/Home

Заповядайте!

# 2
  • София
  • Мнения: 349
Що е Лечение с прана?
Лечението с прана древна наука и изкуство за лечение, което използва прана или ки или жизнена енергия, за да лекува цялото физическо тяло. То също включва и управляването на ки и биоплазмената материя от тялото на пациента. Наричано е още медицински цигун (ки или ки лечение), психическо лечение, енергийно лечение, лечебно докосване, полагане на ръце, магнетично лечение, лечение с вяра и харизматично лечение.

Не Ви ли се е случвало да срещнете хора, които да Ви накарат да се чувствате уморени, сънливи и даже депресирани след разговор с тях? От друга страна, понякога Вие срещате хора, които Ви карат да се чувствате добре и заредени с енергия само след няколко минутно общуване с тях. Това са примери на пренасяне на енергия от по-високо ниво към по-ниско ниво.

Лечението с прана се базира на същите принципи. То използва предаване на жизнена сила или жизнена енергия за лекуване на тялото. Лечението с прана е в основата си механистично, в смисъл че, ако праничният лечител следва инструкциите, научени на курса, това предопределя резултати, които ще последват. Не е нужно човек да прекара 10-20 години в учене на техниките на лечение, нито е нужно да притежава специални вродени лечителски способности или способности на ясновиждащ, за да лекува.

Лечението с прана се основава на два закона:
Законът на самовъзстановяването и Законът на праната или жизнената енергия.

Закон на самовъзстановяването:
Тялото е способно да се самолекува в определена степен. Ако човек е наранен или изгорен, тялото ще се самоизлекува за няколко дни до една седмица. Даже ако човек има кашлица или грип, дължащи се вирусна инфекция, тялото ще се възстанови напълно в рамките на една до две седмици без медикаменти.

Закон на жизнената енергия:
За да може да съществува, тялото има нужда от прана, ки или жизнена енергия. Процесът на лечение може да бъде ускорен чрез повишаване на жизнената енергия в засегнатите области и в цялото тяло. Скоростта на излекуване се увеличава съществено или няколко пъти, когато се използва пранична енергия в засегнатата част на тялото.

Забележка:
Лечението с прана няма намерение да замества традиционната медицина, а само да я допълни. Ако симптомите остават или болестта е сериозна, моля, консултирайте се незабавно с лекар и със сертифициран прана лечител.
 
Източник: http://www.worldpranichealing.com/wtph.html

# 3
  • София
  • Мнения: 4

За тези, които се интересуват по сериозно от Лечението с прана, мога да им препоръчам да посетят курса Прана – жизнената енергия – първо ниво, който ще се състои на 07 и 08 февруари от 9.00 до 19.00 часа.
В този семинар Вие можете да научите:
- Какво е енергиен център и как функционира той;
- Каква е същността на лечението с прана;
- Техники за лекуване на леки заболявания;
- Техники за лекуване на някои тежки заболявания и др.

За повече информация:
http://sites.google.com/site/infopranabg/information-1/prana-1-level
и http://sites.google.com/site/infopranabg/Home

# 4

Искам да споделя отличните си впечатления от провеждането на курса
ЛЕЧЕНИЕ С ПРАНА
http://sites.google.com/site/infopranabg/Home

Изкарах две нива в много приятна атмосфера, заобиколени от чудни картини и кристали , преподавателката Дафинка Зарева ни запозна
със системата на Мастър Чоа Кок Суи.
http://www.pranicbulgaria.com/healing.php

По време на практическите упражнения тя имаше изумителната способност да следи и насочва всички по един много внимателен и деликатен начин.

С редовни упражнения и медитации, смея да твърдя че се постига резултат макар и не толкова бърз, колкото ми се ще. Макар и бавно вече ми е възможно да си премахна едно главоболие например.
Само един "недостатък " има тази практика, а той е че определено не е за мързеливи хора Wink

# 5
  • София
  • Мнения: 349
Извинявам се, че е в тази тема, но не можах да намеря другата подобна:Интервю с магистър Клаудия Дикман - Институт по енергийна дейност - Виена

(следват видео и превод на репликите от интервюто)
http://www.youtube.com/watch?v=OAsS_42avxw...;feature=autofb


Добро рестартиране чрез Лечение с прана

С приятелското съдействие на LAA TV

Taзи седмица - разяснение за един специален метод, a именно - Лечение с прана. Този лечебен метод, на възраст над 6000 години, се основава на законите на космическата жизнена енергия, наречена от индийците прана, от китайците - чи или общо - дъх на живота. Институтът за енергийна дейност ( Виена) прави двудневно открито представяне на лечението с прана. Това лечение ( Pranic Healing) помага да се намалят или да изчезнат болестни оплаквания на физическото тяло. При него се сканира, изчиства и зарежда енергийното тяло на клиента. Жизнената енергия се приема от нашата аура и се разпределя от енергийните центрове - чакри. Когато чакрите променят своето хармонично състояние, тялото се разболява. С помощта на Лечение с прана (ЛП) това равновесие може да се възстанови. Но то може да се ползва не само от болните, а и като профилактика за здравите. Най-добрата му страна е, че всеки може сам да изучи този метод за самолечение.

Интервю с магистър Клаудия Дикман:
Думата "прана" ( от санскрит) означава "жизнена сила" / "жизнена енергия". Основателят на технологията Мастер Чоа Кок Сюи - филипинец от китайски произход, е нарекъл своята прочута технология за безконтактно лечение и регенерация "Лечение с прана по Мастер Чоа Кок Сюи". Името Pranic healing притежава запазена марка за цял свят. Става въпрос за регенерация и повдигане на жизненото ниво чрез жизнена енергия.
( следват разяснения на термина "аура", на фините тела, които са невидими за човека, освен малко изключения.)
К.Д. - Ние работим с фините тела на човека или животното, не докосвме физическото тяло. Изчистваме енергийното поле / аура от блокирани или замърсени енергии, които възпрепятстват жизнената енергия да върши в тялото своята обичайна работа - да го поддържа здраво и хармонично. След процеса на изчистване следва зареждането със свежа прана. Това, че прана / чи е необходима за живота и го поддържа, китайците знаят от преди 3000 год., както и древните индийци и др. Също и ние в Европа сме го знаели, но успешно сме го забравили. Днес нашият институт и това лечение са тук, за да го припомнят на хората, да го поставим в услуга на хората и да го ползваме, за да направим живота им по-здрав, по-хармоничен, по-добър.
- С какви симптоми или диагнози идват клиентите при вас?
- Най-важното послание според мен - и моля ви, възприемете го - не идвайте чак тогава , когато вече е прекалено късно. Не идвайте чак тогава, когато трябва да се случват чудеса - чудеса не могат да се поръчват. Те се случват понякога, но за това никой не може да гарантира. С помощта на ЛП човек може преди всичко да се поддържа здрав и хармоничен и това е най-важното. В общи линии обаче хората са склонни да търят помощ, когато проблемът е много напреднал в развитието си. Ние лекуваме пациентите си при всякакви проблеми, както прихически, например депресии, булимия и др., така и активно изчистване на стреса, което днес е много важно и необходимо за хората, но освен това и всички физически проблеми. Особено добре и бързо се повлияват артрит, полиартрит, и др. костно-ставни заболявания. Всяка болест, независимо от името си, е предизвикана от болно енергийно поле. Затова за ЛП няма ограничения в работата. Много държа да подчертая, че то работи не вместо традиционната медицина , а ръка за ръка с нея, при което традиционната медицина се занимава с физическото тяло, а ние хармонизираме фините тела.

...

По време на лечебния сеанс:
К.Д. - Ако мерим по скала от 1 до 10, на колко оценявате болката сега?
Пациентката: - Като стисна ръка ето така, тогава е приблизително 5.
К.Д. - А другата ръка боли ли Ви?
П. - Когато я въртя ето така, има болка и тя тръгва нагоре към лакътя.
К.Д. - Енергийното поле включва в себе си енергийни центрове / чакри. Ръката има 3 центъра, които направляват движението на енергия в нея. Първият, който отговаря за подвижността на рамото, е под мишницата и изпраща енергията към лакътя. Вторият - второстепенната чакра на лакътя - изпраща енергия към дланта, а третият - чакра на дланта - отговаря за функцията на цялата длан и разпределя енергията до пръстите. Сега първо ще установя, какво е качеството на енергията в тези центрове. Ще направя това с двете ръце, а после ще започна с изчистването, след което следва енергетизирането. Използваме легенче със солен разтвор, който поема нечистите енергии. Целта е да намерим нечистата енергия, да я извлечем и да я заместим със свежа енергия. Когато извличам замърсена енергия от тялото, трябва да я складирам някъде. Ако я хвърля на пода, тя ще се полепи отново по нас, затова имаме тази купа със солен разтвор, хвърляме в нея. Водата поема болната енергия, а солта я разгражда.
...
(8мин 28 сек) Сега енергетизирам всяка чакра на дланта... А сега идва моето обезболяващо - синя прана.
(8:44) Сега предадената енергия се стабилизира. Моля, не вземайте душ и не се къпете известно време.
(8:48) Моля, пробвайте да раздвижите пак.

Последна редакция: пн, 05 окт 2009, 13:50 от white s.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт