Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Искам да попитам как се прави печено пълнено пиле. На 17 съм и тъй като не ми се налага да готвя, го правя рядко, но искам да сготвя нещо на Коледа и се спрях на това. Плънката искам да е от гъби и шунка, обаче със сигурност не е да взема пилето и да го натъпча със задушени гъби и кубчета шунка. Много моля за някакви реецпти, съвети...каквото и да е. Ама ако може да не са някакви изчанчени, тоест да мога да ги направя лесно. Мерси предсварително (=
Цитирай
Искам да ви помоля да ми кажете някаква рецепта за пълнено пиле с гъби и шунка. На 17 съм и не ми се е налагало да готвя, така че ако може да е някаква по-лесничка. Благодаря предварително.

ПП. Току-що гледах последната страница от темата за десертите и просто евала на всички ви.
Цитирай


Мнения: 195
                   Пълнено пиле

Продукти:

      1 пиле
      200 г гъби
      200 г кашкавал
      200 г шунка
      1 пакетче масло
      1 чаша бира
      черен и червен пипер
 
Нарязваш  на дребно гъбите и шунката, а кашкавала може да настържеш на ренде. Объркай добре и напълни пилето, като добавиш половината от маслото. Зашиваш го и го намазваш с черен и червен пипер и останалото масло. Залей го с бирата и печи. От време на време го поливай със  соса. 
Цитирай

по света и у нас

Мнения: 113
Здравей,
аз лично не съм правила,но майка ми прави няколко пъти за нас.От нея знам,пилето си го приготвяш като за печене нормално,измиваш си го подсушаваш си го  и го мажеш с подправки по желание(сол,чер.пипер,червен пипер) и масло.
Плънката -запържваш си една главичка лук,прибавяш ориз ,измит и отцеден,след това слагаш гъбки нарязани,слагаш стафидки,предварително ако искаш си ги слагаш във вода да се надуят,и подправки,малко сол,чер.пипер и риган.Пълниш си пиленцето и му зашиваш отвора с игла и по-дебел конец да не излиза плънката,защото ориза се надува вътре.Ако искаш ориза си го завари малко преди да прибавиш стафидите ,за да не ти остане суров.Това е,а,май и орехи слагаше майка ми.Печеш си го в тавичка намазана с олио и малко водичка.Ако искаш можеш да направиш повече плънка и си яа сваряваш за гарнитура ,тъй като вътрешното няма да ви стигне да се нахраните.Дано ти хареса .Става супер вкусно.
Цитирай

по света и у нас

Мнения: 113
Хм,странно защо има две еднакви теми?В другата съм ти написала моята рецепта.
Цитирай
Хм,странно защо има две еднакви теми?В другата съм ти написала моята рецепта.

Нетът ми е бавен и като пуснах първата нещо зацепи и веднага пуснах втора. После се опитах да изтрия едната, но явно не е станало. Много се извинявам и мерси за рецептите.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.