Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 7 914

             

ДИЕТА ЗА ИДЕАЛНО ТЕГЛО И ОТЛИЧНО ЗДРАВЕ

стартираме така:
 


финишираме така:

Целта на диетата не е само намаляване на килограмите, а също промяна на обменните процеси в организма, тъй като в края на диетата задържаме килограмите, които сме постигнали в края на диетата.Ако диетата се прекъсне не се получава желания резултат.


Защо тази диета е много добра?

• продължителността й е 90 дни и в това време може да се отслабне от 18 до 25 кг.
• по количество може да се храните нормално, но трябва да знаете, че идеални са резултатите при по-малко количество храна.
• диетата не е тежка за издържане,важно е само да следвате комбинацията между храните и правилно да заменяте дните.


Хора с повишено кръвно налягане, няколко седмици след започване на диетата спират да употребяват лекрства за високо кръвно.

Ако килограмите ви първите 10 дни не намалеят, не се отказвайте в никакъв случай и не изгубвайте вяра и воля.Продължавайте диетата до края на,тъй като е възможно в един момент да свалите наведнъж 5 кг.

Диетата продължава 90 дни и само 90 дни.След като приключите е необходима 90 дни почивка.След този отдих можете да повторите още веднъж.

Закусва се задължително само плодове(през 90 дневната диета и също по време на 90 дневната почивка), защото от тях организма черпи плодова захар,необходима за нервната система!


ЦИКЛИ НА ХРАНЕНЕ

Тялото е уредена система, която изисква уреден и хармоничен начин на хранене.Изследванията показват,че човешкият метаболизъм има 3 цикъла:
• 4.00 до 12.00 ч.-цикъл на чистене на организма
• 12.00 до 20.00-цикъл на хранене
• 20.00 до 4.00-храносмилателен цикъл

ЦИКЪЛ НА ЧИСТЕНЕ НА ОРГАНИЗМА(4.00-12.00)


По време на този цикъл се консумира минимално количество храна(задължително плодове) и се пие по-голямо количество вода, чай или ниско калорични напитки.По време на диетата се закусва само с плодове!

ЦИКЪЛ НА ХРАНЕНЕ(12.00-20.00)

По време на този цикъл се храним неограничено.Тук не е важно колко количество ще консумираме, а как ще консумираме храната и е задължително да спазваме времетраенето между отделните хранения.
При белтъчния ден между отделните хранения трябва да има 4 часа.В деня за бобови растения и варива,както и през въглехидратния ден-2 часа.
По време на плодовия ден е необходимо да се консумират повече плодове, но трябва да се знае, че един вид плод се смята за едно хранене.Между отделните хранения може да има от 1 до 2 часа.


ХРАНОСМИЛАТЕЛЕН ЦИКЪЛ(20.00-4.00)

По време на този цикъл се храносмила и усвоява храната, затова е необходимо да не се яде нищо.Ако не можете да издържите и сте много гладни вземете си някакъв плод или чаша вода, може и чай без захар.


ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ НА ДНИТЕ ЗА ХРАНЕНЕ

Тези дни са най-важния елемент от диетата.Спазването на редът, по който трябва да се храним, както и правилната комбинация между храните ще доведат до отлични резултати.
Диетата се състои от 4 дни редовно хранене и един ден (воден) на всеки 29-ти ден.Тази диета се започва винаги с белтъчен ден, продължава с бобовия ден,въглехидратен и завършва с плодов.
Този цикъл се повтаря до 29-ия ден, когато се пие само вода.ДЕН 1-БЕЛТЪЧЕН ДЕН

Кои храни спадат към белтъчини:

МЕСО,СИРЕНЕ,КАШКАВАЛ,ЯЙЦА,МЛЯКО И МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ,СПАНАК,РЯПА,СОЯ И СОЙНИ ПРОДУКТИ,ЗЕЛЕ,ДОМАТИ,ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО,КАРФИОЛ...

Белтъчните са големи молекули, изградени от амино-киселини.Амино-киселините се съдържат в храните от растителен и животински произход.8 от амино-киселините нашето тяло не може да произвежда и затова тях ние трябва да получаваме от храната,която консумираме.Белтъчните са необходими за поддържане на растежа, тъй като всъщност от тях е изградено нашето тяло(коса,нокти,мускули и т.н.).Необходими са също за много други важни процеси в организма.

ПРИМЕРНО МЕНЮ:

ЗАКУСКА:За закуска се консумира само един вид плод(2 ябълки,2 портокала,2 праскови,2 мандарини,2 круши, диня, пъпеш, купичка ягоди, малини и т.н.).

Много важно е да се знае:НИКОГА НЕ СМЕСВАЙТЕ ПЛОДОВЕ ОТ РАЗЛИЧЕН ВИД.

ОБЯД:За обяд консумираме белтъчни.Примери:
1. Две печени пържоли(свински,пилешки,говежди).Може риба или морски животни(калмари,миди,раци и др.).Към това прибавяте филия хляб и зеленчуци(може задушени-моркови,карфиол,зеле,чушки и др.или неограничено количество салата(домати,краставици,чушки,зелена салата, може и шопска.
В салатата не слагайте фасул,царевица или грах, защото тези продукти спадат към варивата и се консумират през втория ден.

2.2-3 по големи парчета сирене или кашкавал(може и паниран), филия хляб, салата, вода.

3.2-3 кисели млека, хляб, салата, вода.

4.2-3 яйца варени, на очи или бъркани със сирене, салата или задушени зеленчуци, хляб,вода.

Накрая след всяко хранене се пие бульон от различни супи(зеленчукова, гъбена, пилешка и др.,но без фиде или др. тестени неща в нея.

ВЕЧЕРЯ:За вечеря консумирайте това,което е било за обяд,но задължително само половината от количеството.ТОВА Е МНОГО ВАЖНО.

ДЕН 2-БОБОВИ ХРАНИ И ВАРИВА:

Кои продукти спадат тук:

ОРИЗ, ЗРЯЛ БОБ, ЗЕЛЕН БОБ, ГРАХ, СОЯ, ЦАРЕВИЦА, ЛЕЩА, КАРТОФИ...

ПРИМЕРНО МЕНЮ:

ЗАКУСКА:ПЛОДОВЕ.Не смесвайте плодовете!
ОБЯД:За обяд консумирайте варива.Примери:

1. Готвен зрял боб без месо + всички видове зеленчуци, хляб и неограничено количество салата.
2. Яхния от картофи или печени на фурна с подправки, хляб и зеленчуци(неограничено).
3. Яхния от ориз, може и варен с подправки, салата, хляб, вода.
4. Грах или леща( без яйца или др. белтъчни ) с подправки, салата, вода и хляб.

ВЕЧЕРЯ:Консумирате само половината от това, което е било за обяд.

ВАЖНО:На ориза, картофите, фасула, граха и лещата се слагат сол и всички подправки на вкус.Подправките трябва да се употребяват, тъй като са необходими за организма.

ДЕН 3-ВЪГЛЕХИДРАТЕН

Кои продукти спадат под въглехидратни:ЗАХАР,ТЕСТЕНИ ИЗДЕЛИЯ И СПАГЕТИ,ПИЦА,СЛАДКИШИ...

Въглехидратите са извор на енергия за организма,подобряват умствената работа и стабилизират централната нервна система.Ако консумираме повече въглехидрати,отколкото тялото може да преработи в глюкоза и гликоген,те се натрупват в масни депа.Делят се на:Монозахариди, Дизахариди и Монозахариди.
Тъй като въглехидратите са най-много виновни за нашите килограми,през този ден е необходимо да се придържаме строго и да избираме правилната въглехидратна комбинация.
В нашата диета спадат следните въглехидрати:
ПИЦА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ ИЛИ ПЛОДОВЕ(БЕЗ БЕЛТЪЧНИ), СПАГЕТИ С ДОМАТЕН СОС,КЕТЧУП ИЛИ СОС ОТ ГЪБИ. В СОСОВЕТЕ НЕ СЕ СЛАГА МЕСО ИЛИ ДР.БЕЛТЪЧНИ. МОГАТ ДА СЕ КОНСУМИРАТ СЪЩО И ТОРТИ,КАКТО И СОЛЕНИ СЛАДКИШИ,А СЪЩО ТАКА И СЛАДОЛЕД.
ПРИМЕРНО МЕНЮ:
ОБЯД:

1. Пица със зеленчуци и подправки (може и с плодове), вода
2. Солен сладкиш с големината на пица, вода
3. Спагети със зеленчукови сосове,кетчуп или сос от гъби без месо.

ВЕЧЕРЯ:

СЛАДКИШИ!Малко количество.

ПРИМЕРИ:

1. Две парчета торта по ваше желание.
2. 3-4 парчета сладкиш.
3. 3 топки сладолед.

На края е задължително 1-2 парчета шоколад!

допълнение : желателно е следкишите да са без млечни продукти.Сладкиши - сухи, без мляко, само яйца, захар и брашно. Желателно черно. И евентуално плод и ядки.
Хапват или 2-3 парченца сладкиш, или 2-3 някакви сладки, или 3 топки сладолед. И накрая - блокче шоколад


ЗАКУСКА:ПЛОДОВЕ.Не смесвайте плодовете!

ДЕН 4-ПЛОДОВ ДЕН

Яде се само плодове. Те съдържат много витамини и енергия,затова вие ще се чувствате много добре, а също така ще се предпазите от многобройните заразни болести.Много скоро плодовият ден ще стане ваш любим ден в дневния цикъл.
допълнение: плодовете в плодовия ден, могат да се ядат както сурови, така и печени (печени ябълки, печен микс). Разрешени са и сухите плодове - може както са сухи, може и накиснати във вода от вечерта. Разрешени са и компотите - желателно без захар и разредени
В плодовия могат да се хапват смесено с плодовете (например за обяд - плодова салата, поръсена със счукани или смлени орехи, бадеми), а могат и самостоятелно (за следобедна закуска - 1 лъжица семки и чай). Важното е, да не са солени и пържени.

За този ден също важи правилото да не смесвате плодовете по време на едно хранене!За закуска-един вид плод,за обяд-друг вид,за вечеря-трети вид
29 ДЕН-ВОДЕН ДЕН
ТОЗИ ДЕН Е СЛЕД ПЛОДОВИЯ ДЕН,ВСЕКИ 29-ТИ ДЕН ОТ НАЧАЛОТО НА ДИЕТАТА.ВСЪЩНОСТ ЩЕ ИМАТЕ 3 ВОДНИ ДНИ ПО ВРЕМЕ НА ЦЯЛАТА ДИЕТА-90 ДНИ.ВОДНИЯТ ДЕН Е НАЙ-ТЕЖЪК, НО НЕГОВИЯ ПОЛОЖИТЕЛЕН ЕФЕКТ ЩЕ ЧУВСТВАТЕ ПОНЕ ДВЕ СЕДМИЦИ.СЛЕД ВОДНИЯ ДЕН МОЖЕ ДА ОТСЛАБНЕТЕ ОТ 1,5 ДО 2 КГ.


ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРАВИЛА,КОИТО ТРЯБВА ДА СПАЗВАМЕ ПРИ ДИЕТАТА:
1. Стриктно трябва да се спазва последователността на дните-белтъчен ден,ден за варива,въглехидратен ден и плодов ден
2. Преди започването на диетата си измерете кръвното налягане и поне един път месечно го проверявайте
3. Диетата е отлична за хора с високо кръвно налягане,но ако приемате таблетки за високо кръвно,не ги спирайте без съвета на личния лекар
4. За приготвяне на храната използвайте предимно маслиново масло и подправки
5. Спазвайте часовете между храненията.Ако в определено време много огладнеете изяжте един плод или изпийте чаша вода или плодов сок
6. Когато пиете свеж плодов сок, знайте, че той замества едно хранене
7. Абсолютно е забранено пиенето на газирани напитки
8. Кафето и чаят се пият без захар
9. По време на хранене не пийте вода или чай, защото раздразвате храносмилателнате сокове и по този начин пречите на правилното разграждане на храната.Вода или чай пийте половин час след хранене
10. Никога не пийте мляко между храненията, защото се счита за едно самостоятелно хранене.
11. Внимавайте да не употребявате голямо количество сол
12. По време на диетата не забравяйте повече да са движете, защото движението е здраве!
13. Ядките могат да се ядат и в плодовия, и във въглехидратния ден - но сурови!!!

забележка:

Нека не ви подлъгва количеството храна , което е определено за деня, понеже това си е диета и идва момент, в който като всеки диетичен режим дотежава!

кърмачки , прочетете първо специалния коментар за диетата и кърменето в "допълнителни съвети и коментари"


Рецепти подходящи за "90 дневна диета"
ДЕН 1-БЕЛТЪЧЕН ДЕН
ДЕН 2-БОБОВИ ХРАНИ И ВАРИВА
ДЕН 3-ВЪГЛЕХИДРАТЕН

нашата табличка
личните данни се изпращат с лично съобщение до звездичка


всички рецепти и съвети са сборни, така че не претендираме за авторките права# 1
 • Мнения: 484
Здравейте,фиданчици!! Hug
Аз се позагубих тия дни,но в новата тема съм първа  Simple Smile

звездичке,  bouquet

Мен ме е обзела коледна еуфория и понаправих сладки  #Crazy,а за диетата не ме питайте-не съм никак режимна,но от толкова работа(чистих,пренаредих всички шкафове и гардероби)не ми е оставало време за ядене.Днес бях на един банан и една суха паста до 19.30 и вече се разтреперех от глад.До вторник ще съм по-свободна,но после Дени излиза във ваканция и с тримата ще ми е по-трудно да стигна до компютъра  #2gunfire

Ели,честит юбилей на майка ти !!!!!Още толкова години да бъде жива и здрава!!!  bouquet

сега отивам да лягам,че стана някое време,пък утре ще пиша пак.
на всички ви  Hug Hug Hug

# 2
 • Мнения: 231
Здравейте момичета,
доволна съм, че тази сутрин мога да ви поднеса кафе... и да ви пожелая успешен ден... Hug

Звездичка, благодаря за темичката   bouquet  bouquet  bouquet
irinka28, това с режимите покрай празниците и на мен ми е много трудно... изобщо не знам защо е така... просто някак си не ми се получава... а има  2 седмици до края на пустите празници, софри, купони и т.нат...#Cussing out

# 3
 • Мнения: 4
                Здравейте, момичета!
  Звездичке,благодаря ти за новата темичка!Как сте ,момичета? Режимни ли сте?Аз напоследък никак  не съм!Тази сутрин реших да пробвам една блуза,която си купих специално за новогодишната нощ и представяте ли си моето учудване.......................ми тя ми станала тясна! smile3511 newsm61 smile3515 smile3518Но съм решила да не се отчайвам! Има още време до 31-ви.Трябва да съм малко по-усърдна и се надявам да има резултат и да не ми се  налага да купувам нова блуза!
  Такааааа,оплаках ви се и вече съм спокойна.Сега ще бягам да си изпия кафето на спокойствие докато дребчо не се е събудил!После ще пиша пак.
  Пожелавам ви приятен и изпълнен с усмивки ден! newsm51 Two Hearts

# 4
 • София
 • Мнения: 3 498
 Hug

# 5
 • Испания и Стара Загора
 • Мнения: 1 036
Добро утро,
аз се чудя къде сте,а то имло нова тема.
Звездичка       bouquet
Merry Rascal мерси за кафенцето Hug
Аз хич не съм режимна.Лошото е,че май заочвам да качвам,и затова мисля днес да съм на плодове. Tired
Хайде сега закуската от мен

# 6
 • в сърцето на моето Слънце
 • Мнения: 708
Добро утро на всички!
Честита нова темичка.  Hug
Включвам се от работа. Днес ми е последния работен ден тук. Simple Smile
У нас няма интернет от вчера, така че не зная кога пак ще мога да се включа. Ако не успея повече, весели празници, момичета!  Hug  Ние в сряда заминаваме на Трявна за Коледа и ще се приберем в събота, така че тогава ще пиша и ще показвам снимки от ваканцията.
Не се тревожете за диетата, Коледа и Нова година са веднъж в годината, така че си заслужаваме да му поотпуснем края, а след това ще се оправяме.  Peace

# 7
 • Мнения: 99
Добро утро фиданки Hug
Честита ни нова предпразнична темичка Hug Да се напълни с мног минусчета, много фиданки постигнали мечтата и много кандидат-фиданки да се присъединят към нас Hug

Аз минавам много на бързо, че ще тичам да се обличаме с бебчо за да ходим на Коледно тържество в градината на баткото. Дано малкия изкара още малко буден, че да видя тържеството. Той моя мъж ще го запише на камера но е друго да го гледаш на живо. Аз да кажа, че не съм забравила и ще кача снимки на орхидеята. Вчера както  ви казах карах на белтъци(а трябваше днес да е белтъчен) и сега се чудя днес какво да карам....дали да направя днес вчерашния плодов newsm78. Мерси за кафенцето и закуската Hug
Като се приберем ще ви пиша повече Peace

# 8
 • Мнения: 220
Звездичка    bouquet
Момичета, как сте? Аз не се отчитам много често вече, защото ме е срам. Ми никак режимна не съм. Моето вече е .... #Cussing out
Имам още 10 дни до Нова година и смятам вече да ги оплозотворя. Мисля да сваля още малко поне 2-3 кг  smile3503
Имам нужда. Сега пращам целувки на всички и бягам да се сктия, че ей сега ще се появи Цветето от някъде с бухалката.  Joy

# 9
здравейте момичета,и аз от днеска съм с вас решила съм какво да консумирам за 1 ден добре ли е.  bouquet
закуска:2 ябълки,за обяд 2 яйца,за вечеря сирене

# 10
 • Мнения: 242
Цитат
  здравейте момичета,и аз от днеска съм с вас решила съм какво да консумирам за 1 ден добре ли е. bouquet
закуска:2 ябълки,за обяд 2 яйца,за вечеря сирене

както решиш, но аз мисля че това ти е малко - не е въпроса да стресираш организма си , а да отслабнеш здравословно, а 90 дена са повече от достатъчно да се справиш. от опит ти казвам, че като ограничиш количеството силово и не се издържат 90те дена и става тормозно да се ограничаваш, затова яж нормално , но режимно и от само себе си ще се намали количеството и резултатите ще са постоянни...  Peace
аз мисля вече да не пазя стриктен режим - до обяд ще съм на плодове и вечер съм до 20 часа, даже в последно време съм до 19 - просто така се случва, и с разстояние между храненията, ама иначе през деня няма да се ограничавам

лек и режимен на всички!!!!!   Hug  Hug  Hug

# 11
 • Испания и Стара Загора
 • Мнения: 1 036
santra това наистина е малко за цял ден.Тук е важното вечерята да е наполовина на обяда.С това количество организзма ти ще гладува и няма да имаш добър резултат от диетата. Peace
А сега пускам следобедното кафенце.

# 12
 • В светлината на слънцето
 • Мнения: 5 394
Прекрасна тема отново от Звездичка  Peace
Сантра, успех с диетата.   bouquet

Аз също минавам набързо. А пък и вече не съм режимна, така че... Пратих си данните от първия цикъл за табличката. Аз твърдо мисля вторият да го заместя с Дюкан, но след Нова година, а за третия отново да се върна в този режим. Ще видим де. Thinking
Вкъщи сме сериозно болни почти всички и не ни е особено весело. Най-зле е малкият.  Sad Вчера обаче купихме и украсихме елхата и падна голяма радост. Днес мисля да се пробвам да им направя сладки, но в сладките мен специално никак, ама никак не ме бива. Така че стискайте палци да се получи нещо.
Успех на всички в диетуването.  Hug Ще наминавам да ви виждам, обещавам. Heart Eyes

# 13
така... и аз да се отчета. Днес ми е първи ден на режима и засега нямам проблеми- не чувствам глад даже. Утре бобов ден,,нали така? само че предполагам,че готвите без олио и с по-малко сол,нали?  newsm78

# 14
 • Мнения: 214
Как сте мацки?
Аз днес с 300 зора взех урина на малката, та дадохме и кръв (макар и следобяд -докторката се смили над нас, че и за нула време ни направи изследванията). Видях и бебчо - 12мм е и всичко е ок, 7г.с. и нещо съм и си отговаря. Но имам час пак чак за 21.01, но пък тъкмо ще са минали всички кризисни моменти и дано всичко е ок.
Премериха ме на техния кантар и с дрехите и обувките отчете 58.5кг, което си е супер. Казах, че предния път съм качила 25кг и не мисля този път да правя тази грешка пък да видим Simple Smile (предната бременност и 1 път не са ме мерили, накрая само ме пита колко съм била и т.н.).
Успешно диетуване  Hug

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт