Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 22 дек. 2008, 09:37 ч.
  • Преглеждания  73 387  Мнения  997  Онлайн  1
Отговори
# 675
  • Мнения: 3 271
ketti, една камара народ чакаме максимално подробно описание какво, колко, как Simple Smile Представям си радостта ти! Аз така съм му се навила на този козунак, че ако/като стане някой ден ще съм като теб  Hug

Реклама
# 676
  • София
  • Мнения: 2 649
Благодарение на pina хлебчето ми стана разкошно. Pina smile3525

# 677
  • Варна
  • Мнения: 459
Здравейте, майчета. Искам да ви почерпя, че днес пораствам  Embarassed
Извинявам се за офф-топика, но немога да ви пропусна   bouquet
Благодаря на всички, които споделят опита си с нас  Hug

# 678
  • София
  • Мнения: 1 142
eldi, честит рожден ден!
Много здраве, успехи и сбъднати мечти

# 679
  • София
  • Мнения: 1 909
eldi,
Честит празник!

♥ KorNeliq ♥ ,
Хлебчето ти е превтасало. Тестото е било много меко, маята ти е била в повече, програмата е била прекалено дълга или околната температура е била висока. На всички ни се е случвало.

# 680
  • София
  • Мнения: 2 649


Честит рожден ден, eldi!

# 681
  • Sofia
  • Мнения: 13 581
Момичета, днес направих втория си козунак.За разлика от първия стана невероятен.Целия на конци.Утре ще кача снимки.Не мога да не ви споделя, толкова се зарадвах, като малко дете на играчка.Не знам дали беше до късмет, но трябва да му хванем майсторлъка на това нещо.

Разкажи по- подробно!

# 682
  • София
  • Мнения: 639
Мах мама, да хлебчето беше много хубаво, ще разгледам рецептите  Hug но лошото е това, че машината явно не ми е първа младост, щото има само за нормален, френски и тесто , тъй че ще се огранича само до тук. Tired

Raya, дам всичко което казваш беше така  Embarassed смисъл тестото наистина беше меко и лепкаво /май трябва повече брашно/, маята му сложих повечко /пишеше една ч.л., а аз сложих почти две  Tired/, за дългото време незнам , като натиснах за френски хляб, показа време 3.30 часа.

Благодаря за насоките  Hug

# 683
  • София
  • Мнения: 1 909
♥ KorNeliq ♥ ,

На 500 гр. брашно слагам 2 ч.л. суха мая (ползвам турска или френска). Програмата ми за бял хляб е 3:20 мин. Вероятно брашното ти е дошло малко. Гледай го следващият път като се замесва - трябва да получиш еластична топка, която не лепне по стените и не маже под бъркалките.

Успех.

Последна редакция: ср, 21 яну 2009, 11:23 от Raya

# 684
  • Мнения: 141
ЧЕСТИТО НА РОЖДЕННИЧКАТА.Да е жива и здрава.

Ами значи, аз вчера изнамерих една рецепта за козунак, от която обаче пишеше, че излизат два козунака и реших да разделя на половина и сложих следното:
-3 яйца /като оставих единия жълтък за намазване/ и ги разбих с вилица, с щипка сол
-175 мл.прясно мляко /лекооо затоплено/ за млякото искам да уточня, че в рецептата пишеше 1 ч.ч. и като я разделих наполовина ми се стори малко, та долях, защото ми излизаше да е 100 мл.
-100 гр. масло /отмерих сто грама и го разтопих, беше вносно, нямам даверие вече на нашенските/
-1/2 кубче жива мая /разтворих я в млякото с малко захар и брашно/
-150 гр.захар /следващия ще сложа малко повече, не че не беше сладък, но искам малко повече/
-600 гр. брашно

Изсипах разбитите яйца в машината, изсипах захарта, след това млякото с маята.Сложиш около 500 гр.брашно, не бързах да е всичкото да не дойде много, реших, че мога да добавям, но не и да махам от него.Пуснах машината да меси /тук искам да отбележа, че пуснах на основната програма за хляб при мен е 1, защото горе-долу същата доза я бях пуснала на програмата за сладък хляб и за съжаление тогава стана като хляб/.Докато месеше първите 5 мин.започнах да слагам разтопеното масло, сложих го на три пъти, и изчаках да го поеме.По време на второто месене, след петте минути почивка, прибавих и останалото брашно, защото на пипане беше доста меко и мажеше под бъркалките.Слагах го постепенно, докато се усвои и стана едно не много твърдо тесто, което вече не мажеше отдолу.Пипах с пръсти да го усетя горе долу, даже сложих една шепа допълнително, но нея не можах да я измеря.Вие ще си прецените дали иска още брашно, моите яйца бяха доста големички, може би за това.И това е.Оставих си машината да си работи.
Преди последното втасване, извадих тестото, като предварително върху една табличка си намазах олио, за по-сигурно, намазних си ръцете и го извадих върху нея/бъркалките си останаха в машината, значи не е било много меко/.Лекооо ми залепна на едната ръка, но с другата го отлепих лесно, защото я топнах в мазнина.Скъсах три топки с ръце /не го режете/ издъпрах ги като фитили горе-долу колкото е дълъг контейнера и ги сплетох.Върнах го в машината и го оставих да си довтаса и да се пече.Сложих го за 1 кг., по-препечен.Малко дълго стана.

Ето и снимките

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=332548&pid=10123713

п.п. Забравих за ванилията, лим.кора и стафиди, ако имате под ръка.

Последна редакция: ср, 21 яну 2009, 11:48 от ketti

# 685
  • Разград
  • Мнения: 3 028
ЕЛДИ,ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН.Да си жива и здрава,много радост и късмет.  bouquet Hug

Кети,благодаря за рецептата и разясненията.Скоро и аз ще се пробвам.

# 686
  • гр.Бургас
  • Мнения: 4
Здравейте майсторки на вкусните козунаци и хлябове!
Чета ви от доста време и тъй като при нас мъжът ми много даваше зор за машина за хляб аз,както се казва накрая кандисах.Имаме я от две седмици.От немският магазин ,някаква марка DOMO ама без книжка на български,само на немски и френски.Първият път как нацелихме дозата ,хляба стана страхотен.И до там.Вече 10 дена сътворявам едни неща които незная на какво приличат,или не се надига или остава суров,ужас.Купихме си и електронна везна и ако довечера не стане с дозировката до грам,ще я метна през терасата тази машина.Имам 12 програми които още не съм разучила,дала съм да ми приведат книжката ,в интернет не можах да намеря инфо за моя модел,абе отчаяла съм се направо.Но моят мъж е упорит,направо до война стигавме кой да настрои машината и да сложи продуктите за хляб.Ама като му е мерак,остовям го.Моля ,ако някой има като моаят модел да ми обясни поне копчетата и програмите,докато ми преведат книжката,писна ми да хвърлям само продуктите.И се извинявам ако е коментирана тази марка,уж преглеждах всички части на темата ,но може и да съм пропуснала.

# 687
  • София
  • Мнения: 3 244
Елди, честит рожден ден и от мен !!!
Кети, ти сега нямаше друга работа, ами и козунак ще ме "караш" да правя...Шегувам се разбира се. Запалих се и май ще пробвам по твойте указания. Ти с каква машинка си?

# 688
  • Мнения: 141

С Мулинекс до 1,5 кг.

# 689
  • София
  • Мнения: 3 244
Мда, значи като моята и ще спазвам точно инструкциите. Тъкмо преписах рецептата. Леле с тези компютри съм забравила да пиша на ръка Embarassed

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт