Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

На пазар
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 45
Мили мами,
интересуваме, откъде може да се купи кокосово олио, а не кокосово масло?
Цитирай

София, Младост 2

Мнения: 8 219
Аз също търся такава информация и се чудя дали това е същото - кокосовото масло е твърдо (като краве масло) на стайна температура, доколкото знам, така че май това се явява кокосово олио:
http://www.theramax.org/kokos.htm
Преводът е направен много сакато, като никой не е правил разлика между масло и олио - доказва се от този абзац:
Цитат
Кокосовото масло се екстрахира от сухата сърцевина (ендосперм) на узряли кокосови орехи. Чистото природно кокосово масло (тук трябва да е олио според мен) се получава от кокосово мляко, екстрахирано от влажния ендосперм на кокосовия орех, чрез слабо нагряване т.е. не се използва висока температура.
Описаната процедура за добиване на олиото от изстисканата бяла влажна вътрешност на кокосовия орех е точната процедура, така че си мисля, че това е продукта.
Цитирай


Мнения: 26
аз също търся кокосово олио, което да става за готвене. ако някой има информация - ще съм много благодарна
Цитирай

софия

Мнения: 684
а защо точно кокосово?
Цитирай

София

Мнения: 45
http://www.bb-team.org/articles/2723/
Цитирай

софия

Мнения: 684
спокойно можете да си купувате МСТ олио /това са средно-верижни-мастни киселини, изключително лесно усвояеми, точно същите както в косовото/ Peace
Цитирай

София

Мнения: 97
А какво е МСТ олио?
И мен ме интересува от къде мога да купя кокосово олио. Дали не е по-добре този въпрос да бъде зададен в готварския?
Цитирай

София

Мнения: 97
Ето какво открих в Гугъл:
http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.4397.html
Цитирай

София

Мнения: 45
Био магазина на пл. " Журналист". Ако търсите кокосово олио, то трябва да е: "Когато избирате кокосово олио, предпочитайте такова, направено във Филипините. Като най-голям износител в световен мащаб те дават "А" стандарта за качество. Избирайте нерафинирано олио, ако ще го ползвате за варене и печене на фурна и фракционирано, ако ще пържите. Избягвайте хидрогенизирани кокосови масла, заради риска от съдържащи се в тях транс мазнини.".Няма никъде кокосово олио течно, а има масло от кокосов орех. Един път пържих с него и цялата къща се развуня на азиатски дом, доста неприятно. С него готвя, иначе няма аромат в яденетата.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.