Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 364 отговора


Мнения: 1 282
Здравейте момичета!
Заповядайте в новата Трета тема!
Нека да има повече радостни поводи, за да присъства питката на нашата трапеза, което за нас българите е традиция.
 
              Пожелавам ви да усетите  аромата на прясно изпечената питка!







Болярска питка
Питка хризантема
Основно тесто за пити, питки, тутманици, бюреци, кремвиршки от Танита
Погача на Морена
Празнична пита за Никулден
Питка от Пепика
Питка Мимето
Питка от Момчешка мама
Питка "Милинка"
„Короната на готвачката”
Питка Слънце
Погачата на Хриси от evak
БЪРКАНА ПИТА / БЕЗ МЕСЕНЕ
Питка Цвете от Пепика
Сладка питка от Селма
Вкусен домашен хляб от Лабрекс

Рецепти от тема N 2
Питка rallii
Фокача със сирене
Сватбарска пита - Пепика
Миткова пита- Пепика
Питка с шунка и кашкавал
Питка  "Слънце" - Джемма
Питка Добито
Питка Алекс
Житен клас

Рецепти от тема N 3
Питка "Мама Цоцоланка"
Пита"Роза"
Питка HappyPolly

Плетена пита на Пина
Солена корона на Котка
Хляб с домати и маслини на Umbra
Хляб в саксия - Asyalein
баница с мая на мама Цоцоланка
направа на розички първи вид
изработка на розички - 3 вида
« Последна редакция: пт, 06 фев 2009, 20:11 от Пепика »
Цитирай


Мнения: 731
Честита нова темичка!
Нека я напълним с приказни Коледни и Новогодишни творения!   chef
« Последна редакция: пн, 22 дек 2008, 19:30 от evak »
Цитирай


Мнения: 407
Ето ме и мен в новата темичка 
Цитирай

Пловдив

Мнения: 3 304
И аз идвам. Смятам да се развихря между празниците. Ще ходим на вила и дано зарадвам приятелите, че ме молят много отдавна да им правя питка.
Цитирай


Мнения: 4 358
И аз идвам. Смятам да се развихря между празниците.
И аз така и затова се присъединявам към дружината Hug
Цитирай

там далече от света

Мнения: 20
пепи би ли ми дала рецептата за торта медовик моята дъщеря я хареса за рожденнияу си ден който е на 24декември ако мога да янаправя като твойта.благодаря ти предварително santa2 lovekiss
Цитирай

Пловдив

Мнения: 3 304
kambanka, заповядай: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=317209.msg8191840#msg8191840
Отгоре е моделираща маса, направена е на шестоъгълници с глух ключ Wink Писала съм за него тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=314882.255
Цитирай


Мнения: 1 705
Бързам да се разпиша в новата темичка  Crazy Да ни е честита и с много красоти да я пълниме.

Аз си намерих снимките от миналогодишната питка за Бъдни вечер и не се сдържах да ги покажа  Embarassed

- втасала, точно преди печене

   - вече изпечена
Цитирай

София

Мнения: 928
И аз запис в ухаещата тема,на топли вкусни питки.......
И да попитам,каква украса ще правите на питката за бъдни вечер,някакви идей- кръст,цветя или друго. Не знам как да  я украся отгоре newsm78
Цитирай

София

Мнения: 2 580
И аз да се рапиша в новата темичка  Very Happy
И да се включа и аз във въпроса на мм за украсата.
Цитирай


Мнения: 1 705
мм, питката която съм показала (под твоя пост)  е точно от Бъдни вечер. В нашия край така се прави питката. Имам предвид с такава украса (грозде, жито и т.н. за да е плодородна годината).
Цитирай


Мнения: 111
Здравейте момичета!

Изчетох хиляда рецепти и не намерих тази за питката на Бъдни вечер.
Я дайте някоя моля-я. Praynig
Цитирай

ГОре на черешата...

Мнения: 11 206
Incognito , разкошна питка  bouquet!
И при нас са такимва украсите. Много ме впечатли оградката ти - не се бях сещала, така че ако утре ти я "открадна", да не ми се сърдиш Wink.

tinky-winky , в старата тема бяхме коментирали, но аз, а и няколко други момичета писаха, правя питка с мая - содената не ни е вкусна.
Цитирай

Варна

Мнения: 565
И аз да се запиша в новата тема! Hug
За бъдни вечер правя содена питка, а на Коледа питка с мая!
Цитирай


Мнения: 250
Здравейте , майсторки.

Последните два дена прекарах в четене на първите 2 теми и утре смятам да правя Болярската пита на Биляна , но ще я нося в друг град и си мисля дали трябва да я извадя веднага и да я сложа на поднос , да изчакам да изстине и тогава да я вадя или да си я нося направо в тенджерата (в моя случай , поради липса на подходяща тава)

Избрах нея , защото Биляна пише , че като преседи става още по-хубава , а в моя случай питката ще се яде чак на следващата вечер.

Също така да питам за съхранението , смятам да я завия с хавлиена кърпа и да я пъхна в найлонова торбичка (това го прочетох в предната тема).
Правилно ли е ?

Мерси предварително за отговорите , това ще ми е втората питка в живота , дано да има с какво да се похваля.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 364 отговора