Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 23 дек. 2008, 11:26 ч.

Бабините виненки

  • 8 855
  • 8
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 352
Изключително прости, страшно вкусни и напомнящи за детството ми   Heart Eyes

2 ч.ч. олио (може да се замести и с 1 чаша олио и 1 мас, стават още по-крехки, но тъй като ги правих за Бъдни вечер са си постни)
1ч.ч. бяло вино
Брашно, колкото поеме, за твърдо тесто.

След омесване е хубаво тестото да се остави да почине 10-на минутки (първите, които направих веднага след омесване стоят малко "рошавки", а последните са гладички). Разточва се на кора 2-3 мм дебела и се реже на триъгълници (най-хубави ми се получиха при височина на триъгълника около 10 см и основа 5  Crazy). В основата на всеки триъгълник се слага парченце локум/мармалад, може и орехче, и се завива на кифличка. Пекат се до порозовяване  и след това се наръсват обилно, ама много обилно, с пудра захар. За тази доза на мен ми отиде над 1/2 пакет.
Надявам се да ви харесат  Blush

Хубави празници на всички   bouquet

# 1
  • София
  • Мнения: 5 001
 Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug
За рецептата....За мен обаче са татковите виненки  Mr. Green  Защото тате ме е научил на тях.....Аз слагам мас и повече върви кисел мармалад да се сложи като пълнеж....Много добре се връзва с вкуса.


СТРАХОТНА РЕЦЕПТИЧКА!

# 2
  • Мнения: 5 839
Благодаря за рецептата.Задължително ще направя! Hug

# 3
  • Мнения: 1 746
Аз много ги обичам!
Благодаря за напомнянето и рецептата, че нещо я бях изгубила  Embarassed

# 4
  • Мнения: 2 110
Стара ,но много хубава рецепта !

# 5
  • Мнения: 699
Аз пък знам рецептата като бабините пурички. Сами се сещате, че ги правя като разточа кора, намажа с мармалад и навивам на пурички. После пудра захар и .... изчезват за отрицателно време. Напоследък открих, че по-добре стават като нарежа кората на кръгчета с чаша, сложа мармалад в средата и ги сгъна и прилепя с вилица. Но определено ще опитам да ги направя и като кифлички.  Hug

# 6
  • Portugalia
  • Мнения: 1 087
А захар не се ли слага в тестото?

# 7
  • Мнения: 1 352
лозева, не, в тестото няма захар. Пудрата захар с която ги поръсваш и сладкото вътре им придават сладостта.
А дали са бабините, татковите, кифлички или пурички, истината е една:
.... изчезват за отрицателно време....

Весели празници на всички   bouquet

# 8
  • София
  • Мнения: 498
Аз ги правя по абсолютно същия начин с винце, правила съм ги с локум и със сладко от сини сливи с орехи, обилно оваляни в пудра захар.  Crazy

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт