Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ispania

Мнения: 4 049
Как се прави салатата снежанка?Тьрсих с тьрса4ката ,но не ми излезна рецепта.Предполагам ,4е сьс сигурност някьде из форума има такава и Ще сьм много благодарна ако ми дадете линк или рецепта.
  bouquet
Цитирай

Варна, морето и сините вълни!

Мнения: 2 604
Линк не мога да ти дам, защото не знам, но мога да ти кажа как я правя аз.

Изцеждам кофичка кисело мляко през тензух - сипваш млякото в тензухена кърпа, вързваш и четирите края и оставяш да се отцеди млякото, това в случай че не мога да си купя готово цедено мляко.
После си режа на ситни кубчета краставицата, смесвам с млякото добавям сол, копър,пресован чесън и орехи.
Копъра, орехите и чесъна както и солта са на вкус. Може и да пропуснеш някоя от съставките!

Да ти е сладко!
Цитирай

София

Мнения: 1 655
Цедено кисело мляко (ако няма готово можеш да приготвиш като 2 кофички се сипят в тензух или друга рехава тъкан, връзват се краищата, закачаш да виси и да се окапе водата - за 5-6 часа.)
нарязани на малки кубчета краставици
чесън
копър
1 с.л. зехтин
Всичко се смесва. Хубаво е да се поднесе студено от хладилника.
Цитирай

Spain

Мнения: 3 337
тук гледаи да си купиш данон - към 10  - 15  кофи4ки (4е един път заедно с водата ми избяга и млякото  Wink ) като за допълнение има едни сметани на президент или в меркадона - незнам как се казваха то4но ..(или 2-3 кофи4ки йогур гриего)
Цитирай


Мнения: 1 854
Салата 'Снежанка'


Продукти 
2200 мл  мляко краве кисело
650 гр  кисели краставички
4 ск.  чесън стар
2 ч.л.  сол
80 мл  олио
80 гр  орехови ядки
1/2 вр.  копър пресен
 

Приготвяне

1.Краставичките се нарязват на дребни кубчета
2.Прибавят се предварително изцеденото в марля кисело мляко (или 770 гр цедено мляко), ситно нарязания копър, олиото, счукания със солта чесън, смлените орехови ядки и се размесват добре
3.Украсява се с клончета магданоз

 
А сега се сещам,4е сьм правила за предястие и кремвирши на фурна,цепнати по средата,с пьлнеж от малко масло вьтре,кашкавал,някаква подправка по избор/малко 4убрица или вегета/,малко сирене,малко гор4ица и кет4уп по избор.Е това сьщо не го бяха яли и много им хареса,пьк е супер лесно за приготвяне,изглежда добре и засища.
Цитирай

Ispania

Мнения: 4 049
Благодаря ,благодаря,мнооооооооого благодаря Hug  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.