Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Бургас

Мнения: 182
Имам едно зайче и половин зелка та се питам дали ще стане вкусно заек с кисело зеле в гювеч? ThinkingМоля някои ако е готвил такова чудо да даде мнение!   bouquet
Цитирай

София

Мнения: 578
Мммм,много хубаво става в гювеч! Peace"Постели" зелето,овкуси месото и го сложи в/у зелето,сипи чаша вино,сложи капака...и търпение 2-3 часа,докато се изпече!
  После,както казваше покойната леля Ванга-изгони си децата и яж! Laughing
Цитирай

София

Мнения: 10 816
Можеш и да свариш предварително зелето малко, за да омекне. Аз също така никога не готвя със сурово месо. ВИнаги предварително го задушавам или пържа.
Цитирай

София

Мнения: 578
Няма нужда да вариш предварително.Слагай всичко сурово-то се пече около 3 часа,така,че става на "мозък"
Цитирай

Бургас

Мнения: 182
 Hug брагодаря ви момичета!
Цитирай

София

Мнения: 1 547
Става много вкусно, месото предварително го оставям само да заври, за да се махне пяната. Пека го около 3 часа, слагам ситно накълцан праз лук, черен пипер на зърна. Днес дори готвя същото, но месото ми е домашно пилешко Very Happy
Цитирай


Мнения: 1 705
liebesbaer, ще открадна идейката за домашно пилешко с кисело зеле  Blush . Аз все се чудя като ни дават домашни пилета как да ги готвя, че нали месото е по-сухичко  Whistling .
 
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Мммм,много хубаво става в гювеч! Peace"Постели" зелето,овкуси месото и го сложи в/у зелето,сипи чаша вино,сложи капака...и търпение 2-3 часа,докато се изпече!

Да, само да добавя - аз бих покрила и месцето отгоре с листа  Smile Няма смисъл да вариш предварително  Peace Или нарежи зелето на лентички и овкуси заедно с месото - черен пипер, бахар на зърна, дафинов лист (сол сигурно не, зелето е доста солено), намажи парчетата месо с горчица, сипи бяло вино и водичка и го забрави в слаба фурната за няколко часа и ще стане идеално  Smile
Цитирай

София

Мнения: 4 282
Слагайте повече мазнина, щото заешкото е сухо, пък и зеленцето също  обича мазнина  Laughing
За домашни пилето - не съм яла и не съм готвила, все си мисля че те са доста тлъсти, ама щом казвате че и при тях месото е сухо - повече мазнина му е тайната  Peace
Цитирай

София

Мнения: 4 282
А и още нещо, като готвя зеле, независимо дали кисело или прясно винаги слагам малко ориз, да дръпне водата - соса, а като ви чета май само аз така си го правя  Thinking
Става страхотно да знаете Love
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
А и още нещо, като готвя зеле, независимо дали кисело или прясно винаги слагам малко ориз, да дръпне водата - соса, а като ви чета май само аз така си го правя  Thinking

О, да, на киселото и аз слагам винаги.  Peace На прясното не, готвя и него в гювеч и никога не остава излишна течност, става сухо и идеално  Smile
Цитирай

София

Мнения: 578
Ориз-понякога слагам,понякога го пропускам...Ако го слагам обаче,нахлупвам купичката,в която съм го измила,ориза си го оставям така на купчинка,без да разбърквам-става на пара,върховно!
Цитирай

Home

Мнения: 375
Току-що наготвих едно зайче по рецептата на olimpiia с винце в йенското стъкло. Стана  божествено cook
Цитирай

В града на хумора...

Мнения: 598
Ориз-понякога слагам,понякога го пропускам...Ако го слагам обаче,нахлупвам купичката,в която съм го измила,ориза си го оставям така на купчинка,без да разбърквам-става на пара,върховно!
...А а а а ....това ще го пробвам задължително.....благодарско  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.