Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Все на втория етаж

Мнения: 5 781
Пусках търсачката, но не видях да има тази рецепта, макар че при това количество с рецепти тук вероятно я има.

150 гр. пилешки филета
2 скилидки чесън
1 ч.л. / 5 мл. / лимонов сок
1/4 ч.ч. / 50 мл. / зехтин
3 броя белтъци
сол
бял пипер
120 гр. печурки
магданоз
20 гр. масло
зелена салата
пресен лук

Начин на приготвяне: За маринатата: 2 скилидки чесън, 1 ч.л лимонов сок, 1/4 ч.ч. зехтин, бял пипер, сол

Съставките за маринатата се смесват и филенцата се оставят  да престоят вътре около 30 мин. след което се овалват в предварително разбитите белтъци и се пържат в силно сгорещена мазнина. Оставят се върху хартия,за да се отцедят. Зелената салата се нарязва (или накъсва) и към нея се добавят зеленият лук и магданоза,също нарязани. Салатата се овкусява и се поставя на дъното на чинията. Гъбите се задушавят и се поставят върху салатата,а най-отгоре се подреждат пилешките филенца.


Сега аз имам няколко тъпи въпроса  Blush
Първият ми е, как точно задушавате гъбите?
Вторият, брашно да ползвам ли при панировката или както са накиснати само ги топвам в белтъка и пържа?
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Иренче, много хубава рецепта, ще се пробва  Smile
Аз гъбите по принцип си ги запържвам нарязани в масло, така стават най-вкусно и винаги добавям и челадинки, имат неповторим аромат.  Smile

Иначе, конкретно задушаването става с малко мазнина, малко вода и под каак. Но гъбите пускат вода и ще стане чорбаливо, а аз не харесвам  Confused

Брашното не е задължителен елемент при пърженето. Ако рецептата си е само с белтъци, тогава не слагаш. Брашното запечатва принципно и прави месцето вътре по-сочно. Без него ще стане по-хрупкавко  Smile
Цитирай

София

Мнения: 4 282

Сега аз имам няколко тъпи въпроса  Blush
Първият ми е, как точно задушавате гъбите?
Вторият, брашно да ползвам ли при панировката или както са накиснати само ги топвам в белтъка и пържа?


Гъбите задушавам само в масло, без никаква вода, защото те пускат достатъчно.
Аз бих добавила малко брашно примерно царевично за да стегне яйцето, панировката ще стане по-хрупкава  Peace
Цитирай

зад кестените

Мнения: 531
Иренка  благодаря   за  идеята , рецепта  ти  е   4десна  в  къщи  сме  фенове  на  пилешкото  и  непримено  ще  ги   изненадам  с  нея   bouquet
Цитирай

Все на втория етаж

Мнения: 5 781
Още на обяд ги направих и макар и за пръв път, станаха чудесни. Мъжът ми не че е капризен, но определено подбира какво да яде, омете си порцията и съм много доволна.
Гъбите си ги задуших с масло и малко вода, а панирах само с белтъците. Наистина станаха чудесни, направо съм горда от себе си. Mr. Green
Снимах даже, но утре ще покажа и как изглеждаха моите. Smile
Цитирай

София

Мнения: 4 282
Още на обяд ги направих и макар и за пръв път, станаха чудесни. Мъжът ми не че е капризен, но определено подбира какво да яде, омете си порцията и съм много доволна.
Гъбите си ги задуших с масло и малко вода, а панирах само с белтъците. Наистина станаха чудесни, направо съм горда от себе си. Mr. Green
Снимах даже, но утре ще покажа и как изглеждаха моите. Smile

Браво Ирена   newsm10
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.