Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 29 дек. 2008, 12:02 ч.

Чеснови пилешки филенца

  • 1 937
  • 5
  •   1
Отговори
  • Все на втория етаж
  • Мнения: 5 818
Пусках търсачката, но не видях да има тази рецепта, макар че при това количество с рецепти тук вероятно я има.

150 гр. пилешки филета
2 скилидки чесън
1 ч.л. / 5 мл. / лимонов сок
1/4 ч.ч. / 50 мл. / зехтин
3 броя белтъци
сол
бял пипер
120 гр. печурки
магданоз
20 гр. масло
зелена салата
пресен лук

Начин на приготвяне: За маринатата: 2 скилидки чесън, 1 ч.л лимонов сок, 1/4 ч.ч. зехтин, бял пипер, сол

Съставките за маринатата се смесват и филенцата се оставят  да престоят вътре около 30 мин. след което се овалват в предварително разбитите белтъци и се пържат в силно сгорещена мазнина. Оставят се върху хартия,за да се отцедят. Зелената салата се нарязва (или накъсва) и към нея се добавят зеленият лук и магданоза,също нарязани. Салатата се овкусява и се поставя на дъното на чинията. Гъбите се задушавят и се поставят върху салатата,а най-отгоре се подреждат пилешките филенца.


Сега аз имам няколко тъпи въпроса  Blush
Първият ми е, как точно задушавате гъбите?
Вторият, брашно да ползвам ли при панировката или както са накиснати само ги топвам в белтъка и пържа?

# 1
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527
Иренче, много хубава рецепта, ще се пробва  Simple Smile
Аз гъбите по принцип си ги запържвам нарязани в масло, така стават най-вкусно и винаги добавям и челадинки, имат неповторим аромат.  Simple Smile

Иначе, конкретно задушаването става с малко мазнина, малко вода и под каак. Но гъбите пускат вода и ще стане чорбаливо, а аз не харесвам  Confused

Брашното не е задължителен елемент при пърженето. Ако рецептата си е само с белтъци, тогава не слагаш. Брашното запечатва принципно и прави месцето вътре по-сочно. Без него ще стане по-хрупкавко  Simple Smile

# 2
  • София
  • Мнения: 4 293

Сега аз имам няколко тъпи въпроса  Blush
Първият ми е, как точно задушавате гъбите?
Вторият, брашно да ползвам ли при панировката или както са накиснати само ги топвам в белтъка и пържа?


Гъбите задушавам само в масло, без никаква вода, защото те пускат достатъчно.
Аз бих добавила малко брашно примерно царевично за да стегне яйцето, панировката ще стане по-хрупкава  Peace

# 3
  • зад кестените
  • Мнения: 592
Иренка  благодаря   за  идеята , рецепта  ти  е   4десна  в  къщи  сме  фенове  на  пилешкото  и  непримено  ще  ги   изненадам  с  нея   bouquet

# 4
  • Все на втория етаж
  • Мнения: 5 818
Още на обяд ги направих и макар и за пръв път, станаха чудесни. Мъжът ми не че е капризен, но определено подбира какво да яде, омете си порцията и съм много доволна.
Гъбите си ги задуших с масло и малко вода, а панирах само с белтъците. Наистина станаха чудесни, направо съм горда от себе си. Mr. Green
Снимах даже, но утре ще покажа и как изглеждаха моите. Simple Smile

# 5
  • София
  • Мнения: 4 293
Още на обяд ги направих и макар и за пръв път, станаха чудесни. Мъжът ми не че е капризен, но определено подбира какво да яде, омете си порцията и съм много доволна.
Гъбите си ги задуших с масло и малко вода, а панирах само с белтъците. Наистина станаха чудесни, направо съм горда от себе си. Mr. Green
Снимах даже, но утре ще покажа и как изглеждаха моите. Simple Smile

Браво Ирена   newsm10

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт