Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора


Мнения: 1 705
Купих си голям пакет калмари с идеята да ги пържа във фритюрника. Много ги обичам така, но напоследък имам страшни киселини   Tired и избягвам пърженото.
Дайте идеи как мога да ги приготвя без да ги пържа, че милото иска да ги изхвърли  Crossing Arms .
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Пак в брашно и обилно намазнена тава си ги изпичаш за малко в силна фурна или ги ползваш като чушки - пълниш със смес за пълнени чушки (или кашкавал и шунка) и печеш  Peace
Ще ти потърся точната рецепта  Smile
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
1/2 кг почистени калмари
1 дафинов лист
6-7 зърна черен пипер
1-2 с. л. оцет
сол

за плънката:
100 г пушено филе
100 г кашкавал
1-2 скилидки чесън
4 с. л. бяло вино
3 с. л. зехтин
черен пипер на вкус
сол

Кипваш за 1мин калмарите и ги пълниш с нарязаната и овкусена плънка. Режеш отзад едно малко пръстенче, за да не ти се сцепят. Редиш в гювеч или йенско, заливаш с малко от водата в която са врели, бялото вино и печеш 20мин на 180°  Smile
Цитирай


Мнения: 1 705
Пропуснах да кажа, че са нарязани  Embarassed
Цитирай

София

Мнения: 578
Пропуснах да кажа, че са нарязани  Embarassed
  Тогава ги направи на ризото Laughing
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Пропуснах да кажа, че са нарязани  Embarassed

 Crazy  Laughing

500 г калмари
2 домата
2 скилидки чесън
1 глава лук
10-12 маслини
4-5 стръка магданоз
5-6 с. л. зехтин
1-2 с. л. стафиди
2-3 щипки риган
сол на вкус

Лукът и чесънът се нарязват надребно и се запържват в 5-6 с. л. зехтин за 2-3 минути. Добавят се нарязаните на кубчета домати. Стафидите и нарязаните маслини се смесват със запържените продукти и се посоляват. Задушават се под капак около 10-15 минути. Почистените калмари се нарязват на колелца и се слагат в тигана заедно с ригана. Ястието се запича 10 минути и се поднася поръсено с наситнен магданоз.
 
 
Цитирай


Мнения: 1 705
  Тогава ги направи на ризото Laughing
Страхотна идея! Давай рецептата. Мнооого обичам ризото   chef
Цитирай

sofia

Мнения: 1 606
Прочетох, че са ти на шайби калмарите, но не мога да се вздържа да споделя едно страшно вкусно нещо, което ядох в кръчма в Котор, опитах се да претворя у дома- не стана същото, но въпреки всичко е зверски вкусно - пълнени калмари малки със спанак, пресен лук и чесън , сирене тип "Филаделфия" и подправки по избор барабар с пресни картофки, вино и дафинови листа къкрят кротко няколко часа в глинена съдина и половин час преди окончателно да ги извадите се отхлупват , за да се запекат.
Цитирай

UK

Мнения: 444
Може да направиш Паеля, с калмарите които имаш, но ще се наложи да добавиш и другите съставки Smile

Бон Апети!
Цитирай

София/Света на Диска

Мнения: 3 831
Обожавам калмари, но такива, каквито ги ядях в Италия. Тук съм яла също, но няма нищо общо вкусът. За съжаление не знам как ги приготвят в Италия, но имаха превъзходен вкус. Love
Цитирай

В космоса

Мнения: 1 219
Пропуснах да кажа, че са нарязани  Embarassed

 Crazy  Laughing

500 г калмари
2 домата
2 скилидки чесън
1 глава лук
10-12 маслини
4-5 стръка магданоз
5-6 с. л. зехтин
1-2 с. л. стафиди
2-3 щипки риган
сол на вкус

Лукът и чесънът се нарязват надребно и се запържват в 5-6 с. л. зехтин за 2-3 минути. Добавят се нарязаните на кубчета домати. Стафидите и нарязаните маслини се смесват със запържените продукти и се посоляват. Задушават се под капак около 10-15 минути. Почистените калмари се нарязват на колелца и се слагат в тигана заедно с ригана. Ястието се запича 10 минути и се поднася поръсено с наситнен магданоз.
 
 


тази рецепта е чудесна newsm10  chefМъжа ми обича калмари и задължително ще я приготвя.Благодаря   bouquet
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Обожавам калмари, но такива, каквито ги ядях в Италия. Тук съм яла също, но няма нищо общо вкусът. За съжаление не знам как ги приготвят в Италия, но имаха превъзходен вкус. Love

 35 35 35 Хипер забавен отговор  Laughing
Цитирай

Варна.....

Мнения: 1 681
Можеш и на скара- плоча или тиган, да го направиш (след мариноване със зехтин и лимон).
Цитирай


Мнения: 1 705
оlimpiia, какво стана с рецептата за ризото  Rolling Eyes ?
Цитирай

София

Мнения: 942
Страхотни предложения.
Някой пробвал ли е да ги пече вместо да ги пържи? И аз гледам да избягвам пърженото напоследък, но много обичам калмари.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора