Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Проблемно забременяване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 27
Здравейте, момичета
Искам първо да ви честитя Коледа и дано през следващата година все по-малко от нас да остават в този форум на пробламното забременяване. Дано всички ние изпитаме радостта от майчинството в най- скоро време. Сега на въпорса , който ме вълнува. Преди около месец трябваше да си напрвя лапаро, но цикъла ми закъсня и се отложи за януари. Сега ще го направя веднага след празниците ,но има нещо , което ме безпокои.Реших да си повторя изследванията на хормоните преди да тръгна за София и резултатите направо ме хвърлят в паника, много са лоши, правени са на 3 ден от цикъла:
LH: 31.15 lU/L(1.9-12.5)
FSH: 11.11lU/L(2.5-10.2)
Testosteron: 2.39(0.49-2.64)
Prolactin:480.2(59.3-619)
DHEA S 5.57(2.68-9.23)


Глюкоза серумна -4.55(2.78-6.11)
глюкоза 2- 5.66(2.78-6.11)- след оберменяване
глюкоза 3 - 4.29(2.78-6.11)

инсулин-6.36(3-17)
инсулин - 30.56(3-17)- 60min.-след обременяване
инсулин- 11.4(3-17)-120min. - след обременяване

Това , че съоношението LH/FSH  е нарушено е видимо от пръв поглед, но и двата хормона са много над границата, за пролактина нищо не мога да кажа , но ми се струва, че и той е висок, а тестостерона ми и той е на границата. При това положение не знам дали имам инс. резистеннтност, но дори и да имам ми се струва, че това в момента е най-малкия проблем. Затова ви моля за съвет момичета, как се регулират тези хормони, особено LH  и тестостерон.Има ли въобще смесъл от лапаро при това положение, опасявам се да не се стигне до изчерпан яйчников резерв. Пропуснах да кажа, че имама окосмяване от мъжки тип още от пубертета, а доскоро имах проблем и с акнето, имам слабост и към сладкото , но кръвната ми захар мисля, че е нормална. Обръщам се към вас за съват, има ли някои от вас с подобни стойности на хормоните и има ли шанс с т ова LH  за забременяване някога въобще. Отчаях се напълно, това беше най-тъжната Коледа за мен, пролях много сълзи , а светлина не виждам в тунела.Ще се радвам да ми отговорите.Благодаря ви!
Цитирай


Мнения: 283
ani_mih не унивай мила,
сигурна съм че ще си имаш бебче и ще бъдеш страхотна майка
За съжаление не мога да ти кажа за LH но Пролактина ти е добре
 fingerscrossed всичко да е наред
Цитирай

далече от България

Мнения: 608
Ани, не е лошо да повториш LH и FSH при следващ цикъл, хормоните са променлива величина. Диагноза "изчерпан яйчников резерв" се поставя след поредица от изследвания. Прочети ако искаш в този сайт:www.ivf.bg

Успех! Hug
Цитирай

при надеждата

Мнения: 616
ani_mih пусни на следващия цикъл в сигурна лаборатория /за която се знае че дава реални резултати/ на 3-ти ден FSH и LH. Ако пак са в същото съотношение - при док. По принцип FSH/LH трябва да са в съотношение 2/1, т. е. на 4 FSH трябва да имаш 2 LH например. До колкото знам високото LH говори за поликистоза на яйчниците. Но и FSH ти е към горна граница. Най добре питай доктора си, той ще ти обясни. Но за изчерпана яйчникова функция не може с да се говори така. Трябва да се пуснат други хормони с които да се докаже това. Направи всички необходими изследвания. Убедена съм че нещата при теб ще се наредят по най-добрия начин. Стискам ти палци и успех!  Hug
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.