Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

гр.Пловдив

Мнения: 2 170
Здравейте,кулинарки!
Рових в библиотеката,но точно  свинският бут не иска да се отвори  Laughing Та въпросът ми е следния:
Имам във фризера един голяяям домашен свински бут(от свеки)  и ни се иска с мъжът ми да си го направим на Нова година,ама да е нещо по-така,не искаме да го режем.И решихме,че може да го напълним с нещо (позволява) и да му сложим гарнитура отстрани в тавата.
  Моля ви да ми дадете някакви идеи каква да е тази плънка,какво би му подхождало?Ориз,гъби,царевица,грах..........нямам идея,а отсрани може би картофи ще сложа.Изобщо незнам как се приготвя свински бут,колко се пече как се пече  Thinking
  Ще ви бъда благодарна за помощта   bouquet

П.П.Мъжът ми ще го топи в някаква марината преди това,но само дотук знаем  Rolling Eyes
Цитирай

гр.Пловдив

Мнения: 2 170
Никой ли няма да ми помогне  Rolling Eyes
Цитирай

UK

Мнения: 444
Ето тук ще откриеш интересни предложения за свинско: Ястия със свинско месо
Цитирай

гр.Пловдив

Мнения: 2 170
labello , много съм ти благодарна за отзоваването и рецептите   bouquet Наистина са много интересни,ще се възползвам от някоя идея,само че преправена  Laughing
Цитирай


Мнения: 4 744
Както е решил мъж ти - мариновайте го.  Поне 24 часа, че е голям.
Имайки пердвид, че вътре няма да успее да се осоли, тъй като е дебел, добре е да се извади с остър нож  бедрената голяма кост - джолана се оставя. Така се осолява отвътре. Плънката може да е всякаква, която е любима - царевица бих пропуснала, - няма да предаде някакъв вкус, а има достатъчно зърнени, като ориз и грах. Още:  кисели краставички, парчета твърд кашкавал, обезкостени маслини, каквото се сетиш. След това го зашиваш добре по прорезите - с един ням ада мине, бута щом е домашен е голям.
Поставяш в дълбока тава, заедно с поне 3-4 см вода и част от маринатата. Запечатваш с 2-3 пласта фолио /тъй като сегашните са едни тънки и се продупкват при печенето/ и печеш - първо на мах до пълно загряване, след което 4-4,5 часа на слаба фурна -ок. 150*  Отваряш, пробващ месото с вилица дали се къса, прибавяш картофи - овкусени с подправки - наоколо и пак завиваш - не запечатваш фолиото, а само покриваш - за 30-40 мин. Така  и картофите ще се изпекат, и месото ще хване вече коричка.
Но е най-добре да си изпечеш отделно картофите, без да се съобразяш с месото.
Цитирай

гр.Пловдив

Мнения: 2 170
Пеп-4o ,много ти благодаря за изчерпателния отговор,нямам думи   bouquet Бая печене ще трябва  Rolling Eyes
Цитирай


Мнения: 4 744
Бая печене ще трябва  Rolling Eyes

налага се, ако искаш да стане крехко  Laughing
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.