Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma



1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора
Днес изпекох блатовете на въпросната торта.Правила съм я и преди и резултатът беше много добър chef Реших да я предложа на вниманието на любителите на семпли торти,не много сладки с тънки блатове и домашен крем Laughing
Ето и какво ще ви бъде нужно ако решите да пробвате:

3 яйца
1ч.ч. захар
1/2 ч.ч. мас
1 пак. амонячна сода
1 чаена лъжичка сода за хялб
ванилия
брашно за меко тесто

От продуктите се меси меко тесто като за курабии.Разделя се на 3 части,ето ги:


От всяка част се разстила с пръсти кората на дъното на обърната тава (аз това не го спазих.пекох ги във тавата обилно намазнена и набрашнена).Разстланият ми блат изглеждаше така:


Пече се на умерена фурна до леко зачервяване,моите опечени блатове изглеждаха така:


За да се извади блата,ако като мен печете във тава е нужно леко да отлепите с нож краищата на блата и да обърнете в по широк съд (аз почукнах тавата за да се отлепи и падне блата Very Happy) На пръв поглед ми изглеждаше мисия невъзможна че това нещо ще излезе от тавата,но излезе и то лесно.

След като опечете слепвате блатовете със следният крем:
1л. прясно мляко
1ч.ч. захар
1/2 пак.масло
7с.л. брашно или 1 пак. нишесте

Аз готовата торта немога да покажа в момента защото ще я слепвам утре и ако има интерес ще я покажа.Просто реших да дам една идейка на някой който търси сравнително лесна и бърза тортичка за празника

Трябва да кажа също че рецептата за тази торта е от една безценна за мен книжка "Кейкове и торти" на Кънка Ковачева.Имам я от тийнеджърдките си години и каквото и да съм направила от там всичко се получава Peace
Цитирай


Трябва да кажа също че рецептата за тази торта е от една безценна за мен книжка "Кейкове и торти" на Кънка Ковачева.Имам я от тийнеджърдките си години и каквото и да съм направила от там всичко се получава Peace

Хи хи, и аз като тийнейджърка си купих доста нейни книжки и готвя по тях и аз  Very Happy
Цитирай


Хубава рецепта.  bouquet

А вместо мас може ли да се използва кр.масло?
Цитирай



А вместо мас може ли да се използва кр.масло?
Може,и с маргарин става. В детството ми мама най-редовно правеше тази торта.Само че я наричаше "Сурова баница"
Цитирай


Да,тази торта става много хубава и е лесна за приготвяне.Майка ми и баба ми редовно по празници. Smile
Цитирай


НЯма причина да не стане с масло или маргарин.Ще опитам някой път.
А това за "суровата баница" някак не ми се връзва с този продукт Thinking

Аз сега ще я слепя и украся мойта Very Happy
Цитирай



А това за "суровата баница" някак не ми се връзва с този продукт Thinking
И на мен не ми се "връзва",но си е факт,че в цялата околия от села в родният ми край  я наричат точно така.
Цитирай


В нашият край я правим и олио и 5с.л. прясно мляко и я наричаме Баница на вятъра. Винаги става много хубава.
Цитирай


 newsm51 newsm10   Дес  ,таз рецепта  ме  върна  в  детство като  си  спомня  ми  се стопля  душата  когато  си ходех  на  село  родата  с  нея  ни  посрещаше само  4е  и  казваха  месена   торта.
Цитирай


Eто я моята тортичка.Локализирах я в тавичка защото исках да е с повече крем Embarassed А и няма да я представям пред гости така че става Wink


Върху първият блат наредих праскови от компот.Върху втория - банан и шоколадови пръчици и отгоре шоколадови пръчици и захарни такива Peace
Утре като я разрежа ще покажа и разрез Laughing
Цитирай


тази торта я правеше баба ми, пращаше ни редовно парчета в колети  35
но става хубава ако преседи поне един ден! да попият блатовете  Crazy
Цитирай


O да Very Happy Точно затова я направих предварително Wink
Каката която ми е толкова злояда и домашни сладкиши изобщо не яде,вече няколко пъти я опитва Crazy
Цитирай


А това не е ли Добуш торта? Или се бъркам с нещо друго?
Цитирай


здравейте Smile
решила съм да пробвам рецептата, ама кажете моля колко брашно се слага, че не мога да се ориентирам  Confused
Цитирай


Аз забърквам двойна доза и тък като корите стават твърдички като бисквита /пека ги върху хартия/ - си правя повече кори , половината от които завивам в някаква кърпа и си правя втора торта - издържат поне две седмици , ако не и повече
Цитирай


1-14 от 18 отговора