Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Варна

Мнения: 743
Ще съм Ви благодарна,ако някой е правил такава баница,без яйца и ми даде рецептата.Мисля,че имаше някаква такава с млечна майонеза ,но не мога да немеря рецептата.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=359050.0
Цитирай

US

Мнения: 28
Спинакопита става ли? Много е лесна и вкусна:

Пържите един кромид, добавяте пакет спанак (няма значение замразен или пресен, може и праз   Smile), 3 белтъка и ~ 1 кг сирене. Може и без трева: Smile, но тогава и без кромид и повече белтъци и сирене. Някои слагат и 2,3 скилидки чесън, а други цели яйца Smile.

Взимате готови кори и правите същото като за баклава: след всеки втори лист намазвате  c малко олио, по средата плънката, заливате отгоре с остатъка на олиото (~1/2 чаша), нарязвате и слагате в гореща фурна и печете докато цвета на корите не ви заприлича на изпечен (това е достатъчно след като всичко е вече изпържено).
Цитирай

София

Мнения: 578
Баница с картофи,само че тя се прави с "домашни" кори,на "Сърбиянка" например.Настъргват се на едро ренде картофи(количеството за мен винаги е на око).Настърганите картофи се поизплакват,за да им се отстрани скорбялата донякъде,отцеждат се в гевгир и се ръсят между корите,като се слага и обилно мазнина-може олио,може и масло.Посолява се,а може и да се добавят подправки-чубрица,чер пипер,но аз,ако слагам,слагам съвсем малко.Най-отгоре аз мажа с майонеза,но може и само с масло.Пече се,а като се извади от фурната аз лично пръскам с вода и завивам с кърпа,за да се задуши и омекне горната кора.
Цитирай

София

Мнения: 901
Баниците, които аз правя са все без яйца. Например - теглена, с готови кори, с мая. В плънката много рядко слагам яйца - просто не ми харесва вкуса с яйца. Така че варианти има много.
Цитирай


Мнения: 210
Баниците, които аз правя са все без яйца. Например - теглена, с готови кори, с мая. В плънката много рядко слагам яйца - просто не ми харесва вкуса с яйца. Така че варианти има много.

Молете сподели ги всичките, ние пък сме алергични и с удоволствие ще пробвам нещо без яйца. Иначе моята рецепта е следната:  ! пакет точени кори, За плънката: кисело мляко и малко сода за хляб, сирене, брашно. Пропорциите са на око, но горе долу половин кофичка мляко и 2-3 с.л. брашно зависи колко плънка слагаш и колко сирене, аз слагам повече мляко обичам я по пухкава иначе ми става суха. Отгоре мажа с масло, а и всяка кора по малко. Дано ти хареса.
Цитирай

US

Мнения: 28
Баниците, които аз правя са все без яйца. Например - теглена, с готови кори, с мая. В плънката много рядко слагам яйца - просто не ми харесва вкуса с яйца. Така че варианти има много.

Молете сподели ги всичките, ние пък сме алергични и с удоволствие ще пробвам нещо без яйца. Иначе моята рецепта е следната:  ! пакет точени кори, За плънката: кисело мляко и малко сода за хляб, сирене, брашно. Пропорциите са на око, но горе долу половин кофичка мляко и 2-3 с.л. брашно зависи колко плънка слагаш и колко сирене, аз слагам повече мляко обичам я по пухкава иначе ми става суха. Отгоре мажа с масло, а и всяка кора по малко. Дано ти хареса.


Аз съм учедена, че толкова хора правят баници с яйца, за мен класическата е без. Теглената е само с брашно, вода сол и олио и сирене за плънка. И няма нужда да се полива с вода, ако корите не се късат: хващат се много мехурчета въздух. Но, по трудно се улучва тестото от точената, ако не искаш да ти е страшно мазна.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.