Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пловдив

Мнения: 179
Здравейте!Взех си за първи 3 свински котлета и кутия сухо картофено пюре.Иска ми се да направя нещо по-интересно без фалове-наскоро опържих пържолките,но в средата останаха сурови.Търсих соса на "Маги"за пържоли на фурна,но го нямаше по магазините.Помагайте!
Цитирай

София

Мнения: 3 619
Аз ги мариновам за няколко часа с доматено пюре, мед, чубрица, босилек, черен и червен пипер и сол. Пека на фурна.
Цитирай

София

Мнения: 578
Овкуси котлетите-аз слагам сол,чубрица,чер пипер и ситно нарязан лук,а понякога само ги напръсквам със соев сос.Нареди ги в йенска тенджера или друг съд с капак(ако е керамичен,става много вкусно),залей с чаша вино и бутни във фурната-аз пека около час на 200 градуса.Може да добавиш и гъбки-мариновани или пресни печурки.Така стават задушени и крехки.Ако фурната ти има грил,може и да ги наредиш на решетката и да ги запечеш,тогава ще станат хрупкави.
Цитирай


Мнения: 17
Най- простото нещо което се сещам е това и дано съм полезна:
- пържолите независимо какъв брой са се посоляват +чер пипер;
- слагаш в тиган по- долбокичък и с капак на дъното му олио хубаво да покрие и редиш пържолките;
- заливаш с вода да се покрият веднага докато ги наредиш;
- всичко това ако искаш можеш на го поразбъркаш по някое време като се сетиш, но ако забравиш не е фатално;
- готови са когато водата им изври и си останат на мазнинката, тогава можеш да ги позапържиш за цвят;
- отначало на макс котлона после намаляш и капака задължително отгоре/ ако няма винтил на капака една лъжица вътре и той си стои под наклон и пак си изпуска парата/;
- ако решиш вече можеш към пържолките да добавиш бяло вино, гъбки, сметана или ако станат готови и имаш повече от сока да си направиш сос;
- салатката картофки върви и лимонче също;
Успех Hug
Цитирай

Бургас

Мнения: 1 182
Освен всичко,което са ти изброили момичетата по-горе,което подкрепям и аз,мога да ти препоръчам преди използването на пържолките да ги начукаш със специалното чукче за месо.След това стават по-крехки,а и по-бързо.Моите винаги стават вкусни,а технологията ми е-да ги начукам,след това ги слагам в тавичка овкусени,заливам ги с 200 мл червено вино и малко олио.Всичко това се оставя под фолио на вентилатор,обръщат се и след това можеш да махнеш фолиото и да добавяш вътре каквото искаш,добавяш и вода след това.Пъхаш го да се доопече.
Сухото картофено пюре би трябвало да си има начин н априготвяне.Аз винаги го правя с прясно мляко и става по-вкусно,отколкото с вода.
Цитирай


Мнения: 5 623
Една лесна рецепта -ред лук ,ред месо ,ред гъби едно пакетче майонеза и най-отгоре настърган кашкавал запечатва се с фолио и се пече във фурната накрая се оставя за кратко без фолиото.
Става много вкусно и може да се приготвя с различни меса .
Цитирай


Мнения: 2 846
Най-лесно стават като ги начукаш, овкусиш и ги метнеш в една тавичка.
После ги заливаш с червено винце и слагаш във фурната да се изпекат  Peace
Цитирай


Мнения: 4 279
Мъжа ми ги прави като Карамел Very Happy
Цитирай


Мнения: 710
Аз мисля да ги изпека овкусени във фурната,но искам да сложа и топено сирене и сметана,но въпросът ми е кога да ги сложа - още в началото на печенето ли,или по към края?    bouquet
Цитирай

София

Мнения: 5 797
Начуквам ги, намазвам леко с олио, слагам сол, пипер/подправки по избор/, като преседят в хладилника ги мятам на загрята скара или на грил-тиган. Готовото карт. пюре - според упътването, но с прясно мляко е по-вкусно. Писали са вече.
Въпрос на вкус, но на скара ни харесват повече отколкото във фурната. А и ги пека непосредствено преди ядене и са топли.
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 116
Можеш, както са писали по-горе момичетата да изпечеш пържолите и като са почти готови да добавиш топ. ситене и сметаната.
Друг вариант е всичко заедно. У нас  правим френска манджа( кръстена от нас  Wink)

Френската манджа:
в голяма йена редя ред св.бонфиле(нарязано на колелца), ред задушени с масло печурки, топено сирене. Редувам докато свършат продуктите и най отгоре захлупвам с коф. заквасена сметана. Няма никакви подправки, чисто е. Пече се с капак, на слаб огън и 2-3 часа. Обожавано ястие у нас! Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 7 166
На фурна:
Намазвам ги със майонеза, нареждам ги в тавата, посолявам с кубче пилешки бульон,може и нарязани гъбки и заливам с разтворена в бяло вино сметана.Пека докато останат на мазнина.

На грил тиган:

Наръсвам ги със сол и черен пипер, малко соев сос, лимонов сок,бяло вино, чушка наситно, кромид лук и олио и мариновам. Пека на грил тигана.Или само със сол, пипер и олио ги намазвам и пак пека.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.