Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 3 250
Моля ви за съвет.
Синът ми иска да направя пържоли и картофи на фурна.
Правила съм отделно пържолите и отделно картофи.
Смятам да направя пържолите и когато са почти готови да добавя картофите. Но да не стане месото много сухо и да прегори?
Цитирай


Мнения: 1 996
сложи фолио и после запечи...
Цитирай

София

Мнения: 7 151
Аз слагам всичко заедно с повече водичка и едновременно се сваряват и запичат. Пека докато остане на мазнина.
Цитирай

Страната на приказките

Мнения: 279
Ха! Преди малко ги изключих. Точно такива ми се ядяха, заедно да бъдат. Дано не съм закъсняла. Значи слагам пържолите, в малко по-голяма тавичка, да има после място, слагам подправки-черен пипер, индийско орехче настъргано, сол, олио, повечко така, защото картофките ще поемат, 1 дафинов лист, заливам с вода, общо взето на равнището на пържолките, да не са покрити с вода. А, и една малка чашка червено вино сложих, да не е обаче сладко. Слагам във фурната, на 180, да не е суперсилно. Като се зачервят отгоре, а те междувременно са се и посварили, ги обръщам и добавям нарязаните картофки, предварително ги обърквам със солчица и червен пипер, да не са "бледи" и ги намествам между пържолките. Може да ги разбъркаш веднъж по време на печенето, да влязат горните картофки надолу, за да са сочни всичките. Така докато се зачервят пържолките и от другата страна. Е, преди да изключиш, опитай някое картофче, но на мен това време ми беше достатъчно. Стават съвсем тамън, когато се получат някак...как да го кажа...прозрачни. Е, не прозрачни, но някак си мазнинката се вижда в тях. Ох, дано ме разбираш. Вкусът е съвсем друг, отколкото правени поотделно. Така ми стоят някак си по-празнични. Като всичките видове подправки са въпрос на личен вкус и желание. А, и нещо много важно-аз никога не начуквам пържолите-така ги слагам и предпочитам вратни, а не "бутни".   chef
Цитирай

София

Мнения: 3 250
Много благодаря. Сега ги почвам Smile
Цитирай


Мнения: 8 581
Аз слагам всичко заедно с повече водичка и едновременно се сваряват и запичат. Пека докато остане на мазнина.

И аз така ги правя. Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.