Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Страната на приказките

Мнения: 281
Момичета, как се пече пуйка, така, че да не бъде после суха? Трябва ли да се сварява предварително или да се полива с нещо, докато се пече? Яла съм на едно гости една такава картонена пуйка, месото се разделяше на едни дебели конци и нямаше никакъв вкус. Дъвчеш, дъвчеш, няма преглъщане. Има ли някакви специални техники за постигането на сочна пуйка?
Цитирай

София

Мнения: 10 816
Завий я със зелеви листа от киселото зеле, ако имаш. Другият вариант е с фолио.
Цитирай

София

Мнения: 7 166
Това намерих за пуйка.Аз такова нещо не ям и не готвя.Само веднъж съм правила с кисело зеле, но преди това я сварих.Всички я харесаха.

http://bglog.net/Zdrave/9735
Цитирай


Мнения: 1 705
Вкъщи пуйката задължително първо се вари, а след това се пече покрита със зелеви листа   chef
Цитирай


Мнения: 2 846
И аз винаги варя пуйката.
После ако я готвя със зеле, я пека завита със зелеви листа.
А ако я готвя с друга гарнитура, я завивам с фолио.
Винаги обаче и слагам масло под кожичката преди да я сложа да се пече, че бялото месо все ми стои сухо иначе.
Цитирай


Мнения: 1 705
Аз понякога слагам бекон под зелевите листа, точно за да не остава сухо бялото месо  Peace
Цитирай

Страната на приказките

Мнения: 281
Много ви благодаря, аз още не съм я направила, но никога не е късно. Не е казано, че точно за Коледа трябва да се прави. Даже участвах в една томбола в кварталния магазин-пускаш касова бележка и един късметлия печели готова опечена пуйка, ама не ме огря. Laughing Но ще направя и ще докладвам.
Цитирай
Здравейте, от няколко години аз правя пуйка за Коледа и винаги всички, които са я опитвали са я харесвали.  Ето и рецептата за тези, които искат да я опитат.
 Коледна пуйка
Пуйката/сурова/ намазвам с мас и бульон /1-2 кубчета, стрити  предварително на прах/.
Нарязвам кромид лук и  ябълка на едри парчета. И ги слагам в пуйката. Лукът става страхотен, а ябълката може да я изхвърлите след печенето/ аз лично я харесвам, има интересен вкус/. Слагам пуйката да се пече, като в тавата сипвам малко вода и покривам отгоре с фолио. След около час, час и половина я изваждам от фурната и около нея в тавата слагам нарязани на едро картофи и моркови. От време на време трябва да махате фолиото и да я заливате със соса. С картофите и морковите се пече още около 2-3 часа.
Приблизително половин час, преди да е готова нареждам  диагонално тънки ленти бекон. Пуйката е готова, когато направите дупчица с вилицата и почне да излиза бистра течност.
Така не става суха, а бялото месо, което остане го използвам за сандвичи.
 
Цитирай

София

Мнения: 110
Аз пълня пуйката със стафиди,ориз и лук.Става много вкусна. И завита във фолио се пече дълго... Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.