Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 2 ян. 2009, 12:22 ч.

Тъмната страна в нас.

 • 4 535
 • 75
 •   1
Отговори
 • Мнения: 2 440
След всичките Коледно - Новогодишни пожелателни теми да бъдем по добри ще рискувам да пусна една за тъмната страна в нас.
Какво правите с тази част от вас? Как процедирате с негативните емоции и мисли,които понякога ви спохождат? Нямам предвид  тъгата и скръбта, а гнева, омразата, завистта и всички негативни чувства, които понякога изпитваме. Само не ми казвайте, че всички сте ангели и не разбирате за какво говоря.
Чудя се кое е по добре – да даваме воля на гнева си или да се опитваме да подтискаме подобни чувства, казвайки си, че това е лошо, а ние трябва да бъдем добри.
Съжителстват ли мирно тъмната и светлата страна във вас или са в постоянна борба за надмощие? Приемате ли всяко едно свое чувство като част от себе си или се опитвате да станете други?
Аз лично не се срамуват от нищо, което изпитвам. Приемам, че щом се е появило в мен, значи има причина. Единствения контрол, ако мога така да го нарека е да се опитвам да изливам негативните си емоции без да нараня хора, които нямат връзка с тях. Отдавна не гледам на света черно-бяло, я виждам доста нюанси дори и само от пръв поглед.
Смятате ли , че е вярно това, че ако силно любим значи и силно мразим?

# 1
 • София
 • Мнения: 15 631
Избягвам да се натоварвам с подобни емоции, честно, не ми се отразява добре. Ясно е, че и аз се дразня, ядосвам и т.н., но вместо да потискам чувствата, по-скоро се старая да отстранявам дразнителите, които ги предизвикват и да се ядосвам по-малко. Преминавам през много себе-градивен период от живота си Peace
А в последното не вярвам. Можеш да обичаш много, без да изпитваш и грам омраза, както и обратното. Има позитивни, слънчеви хора, има и гадняри. Въпрос на характер, начин на живот и стечение на обстоятелствата.

# 2
 • Мнения: 155
Дарт Мол облада силния Анакин, а какво остава за тези от нас, които нямаме джедайски способности?!
В къщи... аз съм добрият, а тя лошата! Нямам идея какво я прихвана моята другарка.., но... продължавам да се бия със злото. А ако не мога да го победя... поне ше го пецна (накрая)  Crazy

# 3
 • София
 • Мнения: 36 893
Разбирасе, че ги изпитвам, нали съм човек. Мен много повече ме притесняват бодряшко-ангелските тъпотии за това колко лош е гневът, как е ужасна завистта и как непременно трябва да сме бели и добри. За мен такива хора са направо за психиатрията. Ама, какво да се прави, това е тенденцията - винаги позитивни и идиотски усмихнати пред другите и потискане на всичко "негативно". Направо бихейвиоризъм.
За гнева - зависи от коя страна на гнева си. Wink

Чакаме включване от ангелско-позитивните.  Laughing

# 4
 • Мнения: 2 388
Да, имам такава страна, като всеки друг човек.
Мога да обичам силно, но да мразя не. Няма смисъл.

# 5
 • Мнения: 1 629
ако визираме форума, то си злобея в скайп
ако ще е генерално...изливам злобата на най-близко седящия при отприщването и

# 6
 • Мнения: 481
При мен гневът слава богу се поуталожи след раждането. Преди това не избухвах често, но когато го правех мятах предмети и чупех чинии. После ме беше яд и срам, но когато избухвах беше почти невъзможно да се контролирам. Бързо ми минаваше, но после осъзнавах, че това не е на хубаво и че нарянявам човека до себе си. Предполагам, че тогава напрежението в службата и многото работа са изграли ролята на катализатори, защото откакто съм си вкъщи не ми се е случвало нито веднъж. Възможно е и раждането на детето, хормоналните промени и повечето време насаме със себе си също да са повлияли положително. Сега се боря с друга моя отрицателна страна, често говоря повече от колкото трябва и понякога имам склонност да преувеличавам или разкрасявам излиянията си. След няколко сконфузни ситуации, предизвикани от тази ми склонност, внимавам повече какво, колко и с кого говоря. Старая се да не злословя или по-скоро клюкаря, защото забелязвам, че в майчинските среди, в който ми се налага да движа след раждането, събеседниците имат такива навици. Не знам какво впечатление правя с тези разкрития, но за мен е по-важно това че осъзнавам, признавам и най-вече се старая да се възпирам доколкото мога.
За разлика от повечето полубогини съфорумки, аз не винаги успявам  Wink.

# 7
 • Мнения: 4 202
Преди няколко дена разбрах за успеха на един човек, който ми причини доста неприятности преди време. Е, изпитах доста силно озлобление, яд и горчилка в устата. Горчилката идва от това, че съзнавам как не би трябвало да ми пука, не би трябвало даже да ме интересува, но... Съжалявам, явно не съм от хората, които могат да се зарадват на късмета на неприятелите си. 
Ей това е, което бих искала да променя в себе си, но се съмнявам, че ще съумея. По-силно е от мен.

# 8
 • Мнения: 5 373
Аз пък наскоро преодолях една моя си ревност. Това беше една от тъмните ми страни.Най-интересното е, че не се касае въобще за ревност към мъж. Когато проумях, че съм приключила с ревността, си казах "Ама то наистина имало Дядо Коледа". Mr. Green

# 9
 • Мнения: 1 983
Имам си тъмна страна.Едва ли има човек без такава.При някои е в повече. Аз лично се опитвам ,двете ми страни да живеят в хармония.Когато ми идва от вътре да мразя,не мога да обичам,даже и да се преструвам не ми се отдава.

# 10
 • Мнения: 502
    Сигурно тъмните страни в мен са повече,отколкото светлите. Мнителна и подозрителна,ревнива и недоверчива,и понякога досадно нервна и ревлива. Но пък не преставам да се боря със себе си,използвам всякакви методи. Най-успешните средства за борба с тъмните сили:1. Очи на деца и мъж,които ви гледат всеки ден. 2. Хубава,любима музика. 3. Любимо четиво или интернет страница. 4.Работа-домакинска,друга. 5.Шофиране извън града с хубава музика в колата.

# 11
 • Мнения: 461
Като видя мъжки чорапи да си дремят кротко до диванЯ и ми причернява на червата.


За гнева - зависи от коя страна на гнева си.
....................... Laughing
От тази:
Като видя мъжки чорапи да си дремят кротко до диванЯ и ми причернява на червата.

"Бихевиоризмът е свързан с методите на наблюдение и експеримент. /А-а-а, я виж ти!/
Чрез бихевиоризма могат да бъдат излекувани неврози, фобии, страхове, заеквания, паразитни фрази, като човекът се поставя в определени условия, близки до страховете му.
За бихевиоризма е характерна систематичната десензитация."/ Shocked/

И ся кво Mr. Green - да се имам за експериментален обект на систематична десензитация ли?! Crazy
Още повече се разгневявам, май! Twisted Evil
И със,  и без хармонични преструвки  Crazy  - накрая пак благоспоменавам и чорапите, и свекито ... да й се не завидиш на споходилото я спокойствие от 20 години насам!
И на всичко отгоре, ще се преструвкам за "хармонията" по между ни! Mr. Green

Окончателно ми се изпари желанието и да се променям, и да се преструвам! Mr. Green
Благодаря на авторката за темата, и някои от коментарите !:D


# 12
 • София
 • Мнения: 10 168
Минават ми и на мен разни гадни мисли, но после се укорявам за това и се опитвам да мисля само хубавото, а лошото да избутвам далече от мислите ми.

# 13
 • София
 • Мнения: 1 734
Отдавна са минали тийнейджърските ми години за да гледам света само в черно и бяло.Опитвам се и в хора,които са ме наранявали да откривам добри черти и да си обясявам постъпките им с някои факти от живота им.Силно обичам,но не мразя.Затова си живея леко и спокойно.Завистта ми е непозната.Лесно се дразня от тъпи изказвания и се паля,ама вътрешно/иначе си мълча/и това не го харесвам в себе си.По-добре  човек да е по-директен.Относно тъмната ми страна-много се ядосвам на детето,а не искам да е така. CryПонеже съм сама с нея и понякога направо не издържам и ме хващат бесовете.Надявам се, този ми период скоро да премине и да ми е по-лесно.Сега по празниците като сме тримата е много по-леко.

# 14
 • Galaxy 13197853088
 • Мнения: 2 299
съжителстват кротко.
а когато се надигне тъмната страна я използвам по-най-добрия начин ...

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт