Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 2 ян. 2009, 18:45 ч.
  • Преглеждания  4 333  Мнения  22  Онлайн  1
Отговори
  • Страната на приказките
  • Мнения: 300
Опитайте следния солен кекс. Много удобно, става чудно предястие. Видях, че има такава рецепта, но този е с други съставки, а трябва да се опитват различни неща! Харесва ми, защото не се меси, не се точи, не си цапаш ръцете  Grinning, а се бърка само с вилица.

Солен кекс
Продукти:
3 яйца
¾ ч.ч олио
¾ ч.ч. кисело мляко
1 бакпулвер
1 ч.ч. натрошено сирене
100 гр пресен салам или наденица
3-4 варени моркова
2 стръка пресен лук
2 стръка пресен чесън
Магданоз
Джоджен
Девесил
Маслинки
2 ч.ч. брашно
Ким за поръсване отгоре
Приготовление:
Продуктите се бъркат в дълбока купа с вилица, като се добавят по реда, в който са написани. Стръковете лук и чесън се нарязват на около 2 см, маслинките без костилки, подправките може и сушени, морковите нарязани. Изсипвам в кексова форма, намазана с олио и поръсена с малко брашно,  заглаждам отгоре, че става рошаво, поръсвам с ким и се пече. Сервирам нарязан като кекс. Пробва се с клечка, да не остава сурово тесто по клечката. Понеже не съм привърженичка на пресните салами, замествам с нарязана шунка. Може да се пропусне някоя от съставките, ако я нямате или да заместите с друга подходяща. Вади се, като поизстине, да не се счупи. Обикновено не стигам до снимка, защото се омита много бързо.  Laughing

Реклама
# 1
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Всеки солен кекс не се меси, нито точи, нито цапа ръцете  Grinning

За тази смес (без добавките) ми отиват 2 и 1/2 ч.ч брашно  Peace

Казано честно пресен лук, чесън, магданоз, девесил, маслини, ким и джоджен едва ли бих си позволила да смеся в едно  Crazy Добре ли става наистина?  Thinking

# 2
  • Страната на приказките
  • Мнения: 300
Ами...опитай! Simple Smile Поне досега оплаквания не съм имала.

# 3
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528

Ще пробвам  Hug

# 4
  • Мнения: 1 738
Наскоро ядох такъв кекс, само дето имаше и печени червени чушки нарязани на ситно, които му придаваха още по-апетитен вид. Действително е много вкусен  Peace

# 5
  • Страната на приказките
  • Мнения: 300
Сигурно става хубаво, следващия път ще опитам с чушки. На мен идейки ми дай, обичам експерименти.   chef Сега ме подсети, че веднъж ми бяха останали 2 сварени яйца и тях ги добавих към сместа, нарязани на кубчета. Ама те не са в оригиналната рецепта.  Laughing Всъщност този кекс е нещо като гювечетата - ако имаш разни останали по малко различни неща, спретваш нещо забавно и различно. Като моите деца, дето все искат гювече, ама като миналия път, а то всеки път се получава различно, според това какви съставки се мотаят из хладилника.  Rolling Eyes

# 6
  • в средата на мъглата
  • Мнения: 3 804
ще се пробва  chef,а ако няма пресен лук и  4есън newsm78

Последна редакция: сб, 03 яну 2009, 22:16 от dtti

# 7
  • Русе, у дома
  • Мнения: 482
A, дали може сода вместо бакпулвер?  newsm78

# 8
  • Страната на приказките
  • Мнения: 300
Да, правила съм го и със сода.
А наистина може без лука и чесъна, но те придават част от вкуса.

# 9
  • в средата на мъглата
  • Мнения: 3 804
а ако не е пресен става ли newsm78

# 10
  • Страната на приказките
  • Мнения: 300
Искаш да кажеш на глави ли? Така не съм опитвала. Може би ще бъде по-миризливо, не зная?

# 11
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 263
Олеле!  Shocked
............
3-4 варени моркова
2 стръка пресен лук
2 стръка пресен чесън
Магданоз
Джоджен
Девесил
...............
Интересна комбинация на съставките!  Peace

# 12
  • Мнения: 2 804
Ще го пробвам. Звучи апетитно.  chef

# 13
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
  • Мнения: 2 977
И аз ще пробвам, но как се яде- като добавка към ядене или само соления кекс? Embarassedбб

# 14
  • Страната на приказките
  • Мнения: 300


"Интересна комбинация на съставките!  Peace"


Да, вярно звучи странно, аз даже първия път се изкушавах да съкратя девесила и чесъна, ама все пак го сложих и се получи чудесно. Е, подправките, разбира се, не трябва да са супени лъжици, а няколко щипки, както се слагат подправки.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт