Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Млека за кърмачета, захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора


Мнения: 102
Това ми е въпроса.Тъй като свки е купила цял чувал с ябълки,за да и правя сокчета.,след като и казах,че няма да и давам вече/незнаех,че са вредни/тя се обиди и цяла седмица не ми е звъняла SmileТа се чудя какво да ги правя тия ябълки.Дайте идей,че наистина са много Party
« Последна редакция: нд, 04 яну 2009, 21:23 от Vivi »
Цитирай


Мнения: 102
ОХ,извинявам се за грешките Embarassed
Цитирай


Мнения: 2 334
Нарязваш ги на кубчета и ги замразяваш  Wink аз поне така правя като имам плодове или зеленчуци които няма къде да държа Peace
Цитирай

в Рая, предложен от едно мъжко сърце и четери детски очи

Мнения: 316
Аз ги варя за ок2-3 мин. и ги пасирам на пюренце. /Тук във форумите четох, че е хубаво първоначално ябълката да не се дава сурова, затова я обработвам леко/
После давам или пюре+АМ; или слагам няколко лъжички в кашата; понякога правя кисел/за разнообразие/.
Цитирай


Мнения: 1 061
Ако си решила да захранваш вече - може. И да, нужно е да ги свариш леко ( може на пара ), пресни плодове след 6-ти месец се дават.
Цитирай

София

Мнения: 2 376
Разбира се,че можеш да ги правиш.А,ако са ти много можеш да ги замразиш.
Цитирай

BG

Мнения: 1 868
Нарязваш ги и скагаш в торбичка и замразяваш.
Цитирай

София

Мнения: 11 060
Ако имаш къде да ги държиш на сухо и хладно място-ябъликте са издръжливи и може да ги съхраниш дълго време.
Иначе-да, може да направиш пюре. Ябълките се варят обелени и нарязани на парченца на пара или в много малко вода. При варенето те също пускат сок, така че водата наистина е добре да е малко. След това пасираш с малко от водата, в която са се варили-без да добавяш захар, сипваш в бурканчета и стерилизираш с варене за 10-15 минути. Такива бяха домашните плодови пюрета на Иво.
Цитирай

Greece

Мнения: 1 372
аз пък честно казано ги нарязвах на парченца и ги слагах в тава в която добавях и малко вода и така ги опичах /те се сваряват и леко се зачервяват/ след което пасирах прибавях от АМ докато се получи хомогенна гъста консистенция и изсипвах в бурканчета. Бурканчетата можеш да извариш и така получаваш домашно приготвено пюре.
Цитирай

Sofia

Мнения: 8 084
Ябълките се варят обелени и нарязани на парченца на пара или в много малко вода. При варенето те също пускат сок, така че водата наистина е добре да е малко. След това пасираш с малко от водата, в която са се варили-без да добавяш захар, сипваш в бурканчета и стерилизираш с варене за 10-15 минути. Такива бяха домашните плодови пюрета на Иво.
И аз така си приготвях пюрета. Peace
Цитирай

ВАРНА

Мнения: 88
Аз сварявам на пара и пасирам. След това разпределям на дозички и прибирам във фризера. Когато ще използвам вадя дозичката от вечерта и на сутринта имам готова смес за кисела или кашата.
Цитирай


Мнения: 4 279
Увиваш във вестници и в мазата.
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Никога не съм правила топлинна обработка на плодовете преди да ги предложа на детето. Пусках  почистените ябълки в блендера и после мам мам Wink, само че започнах да давам плодове в седмия месец.
Цитирай

там където не искам

Мнения: 1 512
Ако си решила да захранваш може да правиш пюренца.Белиш,вариш с малко вода и пасираш след това.А ябълките са издръжлив плод и ако имаш място можеш да ги съхраняваш дълго време ( например в кашон редиш ред ябълки слагаш няколко слоя весници,пак ябълки и т.н. .Ако пък искаш може да ги консервираш  както те е посъветвала Vivi ( аз така направих със сливи и праскови).
Цитирай

София

Мнения: 11 060
след което пасирах прибавях от АМ докато се получи хомогенна гъста консистенция и изсипвах в бурканчета.

По-добре АМ да се прибави непосредствено преди даването на пюрето.  Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора