«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

јлтернативна медицина
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 176 отговора

—офи€

ћнени€: 7 056
ѕри какви здравословни проблеми се приема; помогнал ли ви е; как точно се приготв€ /в€рно ли е, че тр€бва да се пие чист, без лимон, мед или захар/?
Ќапоследък се запалих по зелени€ чай и ми се иска да получа повече информаци€, но не само от √угъла, а и чисто субективно.
—тава въпрос за класически€ зелен чай, не за разните му разновидности за отслабване и т.н.
÷итирай

най-хубавото м€сто

ћнени€: 1 353
ѕредполагам си прочела в √угъл при какво се използва.јз го пих около 3 месеца когато б€х в процес на отслабване ,но така и не вид€х ефекта,който тр€бваше.ѕо късно разбрах,че за да има ефект тр€бвало да се приемат значителни количества.»ма го и на таблетки.¬ момента пи€ такива в, които има зелен чай,но в малки количества.¬се пак ползите му са безспорни....поне така се твърди.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 7 056
ѕредполагам си прочела в √угъл при какво се използва.

ƒа, прочетох доста неща в √угъла за свойствата му, но исках да вид€ на практика дали действа така "чудотворно" при различни здравословни проблеми. «атова и пуснах темата.
—ъщо и заради точни€ и правилен начин на приготв€не. Ќапример, на мо€ зелен чай пише да се приготв€ при 100 градуса, а в √угъла четох, че тр€бва да се остави кипналата вода да поизстине за н€колко минути и чак след това да се топне пакетчето и се чуд€ как точно да си го прав€  Thinking ј и тр€бва ли задължително "чист" да го пи€, за да има ефект.
÷итирай

¬арна

ћнени€: 1 175
“ова, което аз знам за зелени€ чай от вече бившата ни хомеопатичка е, че тр€бва да се запарва за 2 до 5 мин., с вода около 95градуса, т.е. леко изстинала. » за да се усет€т съставките му и да се извлече максимална полза от него тр€бва да се пие чист, без подсладители и/или мл€ко.
јз лично пих в комбинаци€ с други билки около месец, но не вид€х кой знае какъв ефект. ћоже би наистина тр€бва да се приема с месеци, за да се усети действието на ча€.
÷итирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

ћнени€: 5 639
аз обичам много зелен чай, но истината е, че зависи от сорта и качеството на ча€, както и от водата.

не мога да го пи€ дълго време, втръсва ми,
но същото се случва и с кафето, та ги редувам.

аз запарвам ча€ винаги с 80— вода.
по възможност с ниско съдържание на варовик.
хлорът не вли€е на вкуса, но варовика вли€е...

имам също зелен чай на прах, който се ползва за €понската чаена церомони€.
има много нежен вкус Flutter

напоследък приготв€м ча€ по нов начин,
една при€телка китайка ми показа как се прави.
вкусът е значително подобрен спр€мо запарената верси€.

за вли€ние върху здравето нищо не мога да кажа,
защото здравето се ви€е положително не само от пиене на чай,
а от ц€лостни€ начин на живот - хранене, мислене, стрес, спорт и пр.
не мога да си представ€, че ще бухам фаст фууд и ще пи€ чай на таблетки ?! и ще ми вли€е положително...
за отслабване не съм го пила, но преди да го пи€ и сега все съм едни и същи килограми.
но определено зелени€т чай държи освежава по-дълго от кафето.

аз пи€ ча€т без захар, подсладител, мед или мл€ко.

за пречистване и отслабване имам оолонг чай.
също е вкусен Peace и н€ма болки в корема или абонамент за тоалетната hahaha
÷итирай


ћнени€: 2 619
≈то малко инфо за зелени€ чай:

1. ѕиенето на зелен чай укрепва духа, повдига настроението, засилва паметта и мозъчната дейност.
2. «елени€т чай има освежаващо, ободр€ващо действие и помага при преумора.
3. предпазва от кариес на зъбите. »зследвани€ на английски учени потвърждават, че зъбни€т кариес е много по-р€дко срещан у хората, които всекидневно пи€т зелен чай.
4. поддържа нормалната дейност на сърцето и стомаха.
5. стимулира циркулирането на кръвта и енерги€та.
6. предпазва от рак и злокачествен тумор. «асилва имунните функции на организма и действува благотворно за предпазване и лечение на лъчеви болести, при радиаци€ и отрав€ни€.
7. забав€ и спира процеса на стареене на клетките и допринас€ за подмлад€ване и дълголетие.
8. съдържа немалко вещества, нужни за човешки€ организъм. ÷инкът, който се намира в зелени€ чай играе важна рол€ за правилното протичане на бременността.
9. прочиства кръвта от холестерол и други вредни вещества и насло€вани€ по стените на кръвоносните съдове. ѕредпазва и лекува атеросклероза, високо кръвно нал€гане и сърдечни забол€вани€.
10. стимулира отделителната система, функциите на бъбреците и пикочни€ мехур.
11. укрепва двигателната способност на организма и нервната система.
12. лекува затлъст€ване и разкрас€ва. ќпъва кожата и отвар€ порите й.
13. вли€е благотворно при очни болести и засилва очите.
14. регулира баланса между алкалите и киселините в организма.
15. изстуд€ва т€лото по време на летните горещини и по този начин адаптира телесната температура към външни услови€. ƒевет минути след поемането на ча€ се отвар€т кожните пори, телесната температура спада с 1-2 градуса и човек се чувствува при€тно по време на горещините.
÷итирай

най-хубавото м€сто

ћнени€: 1 353
’убаво ти е инфото обаче какви количества тр€бва да се приемат,че да го има то€ ефект?Ќ€къде б€х чела за "литри" newsm78 newsm78 на ден ,но не мога да откри€ къде.Ќа мен лично ми е непри€тен на вкус Sick,когато е чист и за това почти не го употреб€вам във вид на напитка.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 7 056
’убаво ти е инфото обаче какви количества тр€бва да се приемат,че да го има то€ ефект?Ќ€къде б€х чела за "литри" newsm78 newsm78 на ден ,но не мога да откри€ къде.Ќа мен лично ми е непри€тен на вкус Sick,когато е чист и за това почти не го употреб€вам във вид на напитка.

Ќа доста места четох, че не е мн. добре да се пи€т повече от 2 чаши /от 200 мл./ на ден, заради гол€мото количество полифеноли, които се съдържат в него.

Ќа мен също чист не ми е вкусен, но го пи€ вече само така, когато реша да пи€.
÷итирай

...

ћнени€: 2 726
пила съм зелен чай с цел отслабване - много ободр€ващо ми действаше - повече и от кафето  Crazy  пиех по 4/6 чаши на ден - чист
÷итирай

Sofia

ћнени€: 8 050
«елени€т чай съдържа четири пъти повече витамин C от портокалите, като активността на последни€ е усилена и от наличието на един друг витамин Ц P,  по чието съдържание зелени€т чай н€ма конкуренци€. ¬ли€нието на витамин P е насочено към укрепване стените на капил€рите, намал€ване на т€хната крехкост и разрушаването им, особено при по-възрастните хора.

«елени€т чай подпомага изхвърл€нето на тежките метали от човешкото т€ло Ц едно безценно свойство, от което можем да се възползваме в съвременната замърсена среда на живот.  “ой се препоръчва и на пушачите, тъй като спомага за постепенното изхвърл€не от организма на натрупаните при тютюнопушенето вредни вещества. –едовното пиене на зелен чай, разбира се, съчетано с намерението и усили€та ви да водите хармоничен живот, ще доведе до по-р€дко боледуване, пък кой знае Ц може дори да удължи живота ви.

ќтварата от зелен чай може да се използва и като козметично средство Ц за подобр€ване тена на лицето, а компресите с прецедена запарка премахват торбичките и тъмните кръгове под очите.

 акво е оптималното количество, което можем да консумираме без да прекалим? «ависи кого ще слушате.  итайците практикуващи хомеопати€ препоръчват 10 чашки дневно. «а такова количество се говори и при профилактиката на раковите забол€вани€. ƒруги медицински проучвани€ съветват дневната доза да е 2-3 чашки. “рети приемат една усреднена стойност Ц дневното количество зелен чай, подход€що за повечето хора е 4-5 чашки.


јко искате правилно да приготвите напитката и т€ наистина да про€ви чудодейните си качества, никога не заливайте ча€ с вр€ща вода. ¬исоката температура, първо ще унищожи витамините и второ ще влоши вкуса на ча€. ќставете кип€щата вода да престои 5-6 минути, за да се охлади до около 60 градуса, и тогава залейте ча€. » ако искате максимално да усетите неговото полезно действие Ц забравете за захарта и мл€кото.


јз съм пила зелен чай в продължение на 3 години, без каквито и да е добавки(мл€ко, захар и др.). ¬ интерес на истината не съм се разбол€вала, пиех по 2 чаши на ден. „увствах се прекрасно. ќбаче след като реших да го спра имах гол€м проблем с ходенето по гол€ма нужда ooooh! ( 5 дни направо ужас). —лед това нещата се нормализираха.
÷итирай

...

ћнени€: 2 726
аз днес отново си купих  Rolling Eyes 
÷итирай

Montréal, Canada

ћнени€: 633

напоследък приготв€м ча€ по нов начин,
една при€телка китайка ми показа как се прави.
вкусът е значително подобрен спр€мо запарената верси€.

за пречистване и отслабване имам оолонг чай.
също е вкусен Peace и н€ма болки в корема или абонамент за тоалетната hahaha


Asyalein,ще споделиш ли как точно приготв€ш ча€ и какъв е този oolong чай?

«ащо не тр€бва да се слага мед?јз захар не употреб€вам,но без мед ча€т не ми е вкусен,а нали освен ползи той тр€бва да ни носи и удоволствие? Smile
÷итирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

ћнени€: 5 639

 акво е оптималното количество, което можем да консумираме без да прекалим? «ависи кого ще слушате.  итайците практикуващи хомеопати€ препоръчват 10 чашки дневно.

важно е да се уточни, че чашките не са познатите ни нам чаени чаши  Wink
китайците пи€т ча€ в едни чашички, които са големи колкото ракиените чаши от битовите сервизи, т.е. не повече от 10 мл  Cool

   

технологи€та на приготв€не на ча€ е съвсем различна от накисване на пакатчето за 4 минути във вода.
затова и не ви е вкусен ча€.
е разбира се и качеството на ча€ и водата са важни!!!

китайците приготв€т по следни€ начин ча€:

в малка купичка с капаче се слага насипни€ чай (ако е пакетче може и без капаче, но е добре да се запари леко), купичката е с вместимост около 20 - 30 мл...
водата се свар€ва и се остав€ да изстине до 80-90—.
чашите в които ще се пие чай се загр€ват (пълн€т се с вр€лата вода)
сипва се вода в ча€ и веднага се излива (изхвърл€).

на снимката се вижда как чашите са върху една решетка, това е ц€л комплект за чай и водата се изхвърл€ през решетката.
водата от вече стоплените чаши се изхвърл€.
върху ча€ се излива наново вода и веднага се разпредел€ по чашите.
така докато се напълн€т.
ча€т не се запарва повече от 10 - 20 сек.
при вс€ко ново наливане на вода върху ча€ се получава по-силен чай.

разбира се не на всеки му се занимава с тези малки чаши, китайката ми показа как става по-бързо  Mr. Green
ча€т се слага в една чаша. налива се малко от вр€лата вода, като първата се изхвърл€.
после налива по малко вода върху ча€ около 20 - 30 мл. и веднага прехвърл€  в една каничка.
така налива вода върху ча€ докато се напълни каничката.
в началото ча€т е доста прозрачен, но с вс€ко следващо наливане става по-тъмен.
вкусът е много по различен от 4-минутна запарка Laughing
просто има божествен вкус...
от 1 пакетче чай аз прав€ около 500 - 600 мл чай, пон€кога и повече.

аз приготв€ ча€ вече само така. дори мъжът ми пропи чай!!! Mr. Green
запарвам само билкови чайове, но зелен, оолонг и черен приготв€м само по тази китайкса методика.

ето инфо за оолонг ча€

«ащо не тр€бва да се слага мед?јз захар не употреб€вам,но без мед ча€т не ми е вкусен,а нали освен ползи той тр€бва да ни носи и удоволствие? Smile

ами аз се наслаждавам на вкуса на ча€, а не на меда.
на мен вкусът на ча€ ми носи удоволствие, а не сладостта Wink

÷итирай


ћнени€: 88
јз също обичам зелен чай. ѕолзвам класически€, без добавени аромати, и задължително листенцата да са цели. «апарва се със гореща вода - около 90 градуса, но в никакъв случай завр€ла. ћного ободр€ва. Ќо освен това му свойство той е много добър антиоксидант, а освен това много добре изчиства бъбреците от песъчинки и камъчета. ѕо-продължителната му употреба със сигурност ще ни предпази от т€х. ћоже да се пие топъл, подсладен с мед или охладен, студен с лед и т.н. —поред вкуса и предпочитанието на този който го пие. „увала съм, че има диуренитчно действие, но лично при мен този ефект не се е про€вил.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 7 056
аз днес отново си купих  Rolling Eyes 

» аз  Crazy
¬зех си на “уинингс с аромат на €бълка - много е интересен - запазен си е вкусът на ча€, но като се наведеш към чашата да отпиеш те лъхва аромат на €бълка  Crazy »наче нищо друго не слагам.
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 176 отговора