Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

мадрид

Мнения: 411

пица без месене

2 4.4аШи вода
1 куб4е мая
1 4.л. захар
1 с.л. сол
1 яице
3 4.4аШи браШно
разбърквате хубаво  да стане гладко ,оставяте да втаса и изсипвате в намазнена обилно тава.отгоре редите първо салам4етата след това доматеното пиуре (важното е пиурето да не е навсякъде,за да не се вглети),подправки,кой каквито оби4а и отгоре настърган каШкавал или кой каквито сирена оби4а.Да ви е сладко,лиубима е на вси4ки деца,заЩото е меки4ка като кекс.Надявам се да ви хареса.
« Последна редакция: нд, 02 авг 2009, 12:04 от BIZCOCHO »
Цитирай

мадрид

Мнения: 411
ето оЩе една вкуснотийка,не знам да ли ви споменах ,4е не оби4ам да ми се цапа месото.оби4ам си го отделно от гарнитурата.това ,което ви пускам може да бъде и лека ве4еря я така съЩо и гарнитура към месо.

4уШки с мляко

опи4ате зелени 4уШки(по вкусно е с тях 4е 4ервените са сладникави),обелвате и махате дръжките и семето,осолявате,потапяте в браШно и изпържвате до златисто,редите в тави4ка,поливате с прясно мляко колкото да покрие 4уШките и запи4ате.
Добър апетит.
рецептата имам от първата ми главна с4етоводителка,когато ми каза за първи път ,4е Ще готви такива 4уШки,погледнах с недоверие,но сега си я споменавам всеки път,когато ги готвя.дано се сетя да направя някога снимка и да я приложа
« Последна редакция: нд, 02 авг 2009, 12:06 от BIZCOCHO »
Цитирай

мадрид

Мнения: 411
ет "Мозък на АйнЩайн" на labrex,
но в променен вид понеже не оби4аме карфиол.
напълних броколи (леко сварено)с кайма като за киуфтета,отгоре намазах с майонеза и вув фурната.това е резултата


http://img4.imageshack.us/my.php?image=10001671b.jpg
« Последна редакция: нд, 10 май 2009, 13:29 от BIZCOCHO »
Цитирай

мадрид

Мнения: 411
ето и филето"Ветрило",което обеЩах и все не намирам време.
може да го напълните с каквото дуШа ви иска,но на мен най ми харесва с бекон и каШкавал.
купувате  филе според това за колко 4овека е за 4ма около 500гр.
режете го на тънки пържолки,но не до край,така 4е да се полу4и разтворена книга и между"страниците" редите резен4ета каШкавал  и бекон(каквото искате).затваряте с помоЩа на кле4ки за зъби,които след опи4ането махате внимателно.мажете с майонеза и пе4ете.
после режете по диагонал и сервирате

http://nrdd.multiply.com/photos/album/7/qstiq#2
« Последна редакция: нд, 02 авг 2009, 12:08 от BIZCOCHO »
Цитирай

мадрид

Мнения: 411
Кранц

или начин как да направим много ароматен и ефектен козунак

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2896/7668496701385708237.JPG

За тестото:
500 г брашно
150 г мляко
20 г мая
3 яйца 
100 г масло/маргарин
150 г захар
8 г сол
2 пак. ванилия
кора от лимон
1/2 есенция портокал
1 лимонова есенция

За плънката:
50 г масло
3 с.л. захар
2 с.л. канела
125 г сушени плодове
135 г стафиди
150г орехи/лешници печени и  натрошени

За украса: 1 яйце - мляко – захар - едра захар за поръсване(гранела) – кора от лимон

 Замесва се меко, еластично тесто и се оставя 1-2 часа на топло да бухне.
 Разточва се на правоъгълно парче с дебелина 1см и се намазва с кравето масло.
 Отгоре се слагат продуктите за плънката.
 Навива се на руло и се реже на парчета с дебелина 1-2см.
 Нареждат се покрита с пергамент тава като леко се застъпват едно към друго.
 Оставя се покрита да бухне още 30-40 мин на топло.
 Намзва се отгоре с разбит жълтък с малко мляко.
 Наръсва се обилно със захар и гранела.
 Пече се на 180 С около 40 мин.

Източник:Piu dolce 2006

http://nrdd.multiply.com/photos/album/14/KOZUNAK#5
« Последна редакция: нд, 10 май 2009, 12:45 от BIZCOCHO »
Цитирай

мадрид

Мнения: 411
РОШАВИ ПАНИРАНИ КРИЛЦА

сваряват се пилеШки крилца.
отцеждат се,потапят се в кет4уп,след това  в картофено пиуре на прах (както е сухо,вместо браШно),след това в разбито със сол яйце и накрая пак в картофено пиуре.
Така приготвени се изпържват до златисто.съжалявам,4е нямам снимка.
много са вкусни.
изто4ника е едно испанско списание(не си спомням как се казва)
Цитирай

мадрид

Мнения: 411
ПИЛЕ С 4УШКИ

Овалват се осолени пилеШки бут4ета в браШно.
Запържват се в малко зехтин,
колкото да хванат кори4ка и се изваждат от тенджерата.
в съЩата мазнина се запържват 4уШки нарязани на Шайби,
след това се връЩа месото в тенджерата и се прибавя една кутийка 330мл бира.
слага се капака и се задуШава.
Добър апетит

рецептата е испанска
Цитирай

мадрид

Мнения: 411
КОКОСОВА ТОРТА

продукти
6 яйца
6 с.л. какао
3 с.л. браШно
3 с.л. олио
4 с.л. ром
1 1/2 4.4.  и 3 с.л. захар
5 с.л. прясно мляко
100 гр.кокосови стърготини
1/2 пак. масло

6 жълтъка се разбиват с 1 4.4аШа захар,прибавя се олиото,рома,3 с.л. какао и браШното.

отделно се разбиват на сняг 6 белтъка с 1/2 4.4аШа захар.

1/3 от белтъ4ната смес се разбърква с какаовата.

към останалата 2/3 се прибавя кокоса.

в намазана с масло форма се изсипва половината от кафявата смес,върху нея кокосовата и отгоре останалата кафява смес.

пе4е се в затоплена фурна до 180 градуса,но след като се сложи формата фурната се намалява на 120 до 150 градуса.пе4е се около 30 мин.

след като се извади се залива с глазура ,направена от
5 с.л. прясно мляко,3.с.л. захар,3 с.л. какао и като поври да се разтопи захарта се прибавя 50 гр. масло

тортата не позволява окраса която тежи,4е пропада.
добър апетит

изто4ника е един приятел корабен готва4,рецептата е бразилска
Цитирай

мадрид

Мнения: 411
ето и една от лиубимите ни (без пе4ене)

ТОРТА С ТРИ ВИДА ШОКОЛАД

върху тортен поднос се слага обръ4а от тортена форма.
прави се сме от 125 гр. смлени 4аени бисквити,60 гр. масло и 1 4.л. канела
покрива се дъното

разбива се
375 гр. филаделфиа(или др. крема сирене)
1/2 4.4аШа захар
1/2 4.4аШа прясно мляко

разделя се на 3 4асти
в първата се прибавя 60 гр. разтопен бял Шоколад
във втората 60 гр.разтопен фин мле4ен
в третата 60 гр. 4ерен Шоколад

разбива се 1  4.4аШа те4на сметана по дадените на кутията оказания
сметаната съЩо се разделя на 3 4асти и се прибавя към разли4ните Шоколадови смеси.

разтваря се 1 с.л. желатин в 1/2 кафена 4аШка вода(на водна баня без да завира)
и съЩо се разделя и се прибавя към трите смеси

върху бисквитената смес се изсипва тази с белия Шоколад
оставя се за малко в хладилника да стегне след това сместта с фин мле4ния Шоколад
пак да стегне и след това с 4ерния Шоколад.

разтопения желатин да се прибавя в смесите,когато предиШната ве4е е стегнала ,за да не се полу4и стягането преди да е изсипана сместа във формата

след изсипване и на последната смес се оставя в хладилника за не по малко от три 4аса.
след това със затоплено пар4е се затопля тортения обръ4 за да се от дели лесно от тортата.

окрасява се със разбита сметана и кой каквато идея му хрумне но да не тежи,за да не потъне

да ви е сладко.

изто4ник едно испанско списание






Цитирай

мадрид

Мнения: 411
БЕЛГИЙСКА ТОРТА(белтъ4ена)

10 белтъка
200 гр. захар
200 гр. смлени орехи
60 гр. браШно

белтъците се разбиват на сняг със захарта
и нежно се прибавят орехите и браШното.
пекат се 4 или 5 платки от около е см. на около 150 градуса

за КРЕМА

250 мл. прясно мляко
250 гр. захар
3 белтъка
1 ванилия

разбиват се на котлона,ври 5 мин.
след като поизстине се прибавя 350 гр. разбито масло

гарнира се по оригиналната рецепта с виШни
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.