Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 25 юли 2005, 16:40 ч.

кьде най-лесно се емигрира - моля за помощ

 • 12 154
 • 47
 •   1
Отговори
 • тялом в Пловдив, духом в Марсилия
 • Мнения: 987
здравейте мамчета , живеещи в чужбина. моля ви помагайте с информация и идеи.
до сега никога не сьм мислила да емигрирам . много харесвам страната ни и все сьм се надявала че нещата ще се оправят и ние ще заживеем като " белите " хора. да но сега след тези избори вече сьм сигурна, че нещата ще се забатачват още повече. от както се родиха двете ми прекрасни деца приоритетите ми много се промениха . сигурно и при вас е така - мисля пьрво за тях .  да не ги лишавам от нищо , да са добре . яна след две години ще е ученичка . ми то в пловдив няма едно свястно училище дето да я запиша.
както каза мьжьт ми - те в чужбина всичко ще ти поднесат на тепсия . знам че няма , ама поне като работиш сьвестно те оценяват . и най - важното ( за което ми е и мисьлта ) - за децата ми ще има някакво бьдеще. това ми е основната подбуда дето ме човьрка и все повече ме кара да се " спасявам " от тук.
понеже нямам никакви познати дето да живеят " навьн " , моля ви кажете от опит кьде най лесно може да емигрира и да се установи 4-ри членно семейство. интересува ме всичко за което се сетите. много ще сьм ви благодарна.

# 1
 • в село на завоя преди Шенген
 • Мнения: 4 244
Ти имаш ли идея за някоя страна или континент
До момента май нямаме представителки от Южна Америка, иначе и от Латинска имаме. В Азия имаме само от арабските страни
Прегледай темата кои сме ние и ще видиш как сме се разпръснали
Ако имаш конкретна идея къде - вече можеш да питаш тамошните мами
Но за Европа мога да ти кажа че доста затегнаха дереджето
Те и другите мами ще се включат
Добре дошла при нас и каквото се сетиш питай!

# 2
 • сред цветята
 • Мнения: 3 030
Никъде не е лесно да се емигрира. Това zависи от много фактори, дали имаш подходяща, търсена в съответната държава професия, дали zнаеш еzика и т.н.
За къде все пак си се ориентирала?

# 3
 • Ispania
 • Мнения: 4 067
Здравей minimo ,много сложен вьпрос Thinking.
Ако мислите да имигрирате и 4етиримата по добре е това да стане легално.Трябва да се обьрнете за пове4е информация кьм посолството на определената дьржава кьдето искате да отидете.
Ина4е аз смятам ,4е най -лесно се живее дори и нелегален в Испания.Тук като цяло заплатите са едни от най -малките спрямо другите страни от европейският сьИУз,но и с тези заплати се живее добре.За децата никакви проблеми няма да има да ходят на у4илиЩе(пак казвам дори и да сте нелегални)и наистина там поне за тях вси4ко ,Ще им бьде поднесено на тепсия.Медицинското обслужване е напьлно безплатно
Само ,4е напоследьк много стана сложно вси4ко с работа и легализиране тук.Просто кьдето и да отидете е много важно да сте легални.

# 4
 • в село на завоя преди Шенген
 • Мнения: 4 244
Ами защо не пробвате някъде из Австралия и Нова Зеландия, или може би Канада?
Те предлагат точкови програми за емигриране.
 newsm78


И аз това си мислех да я питам, ама не знам дали знае къде ще е?  newsm78

# 5
 • Ispania
 • Мнения: 4 067
Или пьк кандидатствайте за зелена карта Tired

# 6
 • тялом в Пловдив, духом в Марсилия
 • Мнения: 987
 мислих и аз за испания ( че знам езика горе долу ) . но май ми се иска да е в европа . знам и френски ,а англииският... по зле , но мисля че езикьт е най малкият проблем - бьрзо може да се научи.
Val , дай по подробно инфо за испания моля.
а какви са тези точкови програми за канада.

# 7
 • Мнения: 3 424
виж www.bgcanada.com, има полеzна информация.

а иначе другарката фиданка е права, че в европата нема лабаво вече.
допълвам само, че където и да отидеШ, трябва да си наясно, че първите години Ще са ти доста тежки, депресии, самота, носталгия, туй-онуй... после Ще се чудиШ къде аджеба ти е мястото, дали в чужбината или в българия, а после, ако ги минеШ тия стадии на терzания и радини вълнения, Ще се чувстваШ добре там, където си.
просто ти го каzвам, да не мислиШ, че роzовите очила са вечни.
zнаеШ ли го вица zа туриzма и емиграцията? е, не бива да ги бъркаШ.
Успех все пак.

# 8
 • Canada
 • Мнения: 456
Щом знаеш френски, може да пробвате при нас в Квебек. Ето ти линк - http://www.cic.gc.ca/

Ето и линк към един бг форум по този въпрос - има полезна информация - http://www.bgcanada.com/portal/

Успех! Grinning

Сега видях , че Лиска е дала бг канада...

# 9
 • Мнения: 1 630
 и аз се присъединявам към мнението, че никъде не е лесно, но пък на много места може да се отиде в зависимост от това какви жертви си готова да направиш, каква е професията ти, дали и мъжа ти е настроен за емиграция и тн

виж за канада тук http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/francais/index.html

има онлаин тест с който можеш да прецениш дали имате шанс

кажи какво работите с мъжа ти и до колко сте готови да правите нещо друго

# 10
 • Мнения: 1 854
За Канада знам 4е се 4ака много и трябват доста пари,а те са 4-4ленно семейство.Ходих преди няколко години на някаква презентация за Квебек и от там нау4их разни неща.Но е много важно да има поне един от двама Ви необходимото образование-примерно компюрьтен специалист,аграрен инженер/така беше според презентацията/.То4ките се сьбират според образование и професия,както и по много други критерии.За Австралия имам много добьр приятелско семейство.Там за по високо то4ково оценяване дори играе фактора семейно положение/омьжена носи пове4е/,както и е предимство 4овек да има роднини там.Има в Интернет инфо за процедурата и то4ките.Но и сьс запо4ване на работа там е много трудно!
Най-добре да си намерите работа по Интернет,да си кандидатствате и ако Ви одобрят-да заминете с договор.Има онлайн агенции за предлагане на работа.
А ако заминете нелегално-риска е сьщо голям,защото все пак имате 2 малки деца,няма под мостовете да спите!4увала сьм за Франция,4е те пускат под наем,ако имаш договор за работа,ина4е никой няма да се застьпи и да приеме безработно семейство.За Холандия е страшно трудно.Тук сьщо има много нелегални бьлгари,но рано или кьсно им се налага да се вьрнат обратно,а езика е много неприятен за у4ене,даньците са безбожно високи и живота е много скьп/сьпоставено с Белгия или с Германия/.

# 11
 • спретната къщурка край селО Сливен
 • Мнения: 7 430
....за Канада и по точно за Квебек се чака около 2 години и повече докато трае процедурата, но може би е най-лесния и легален вариант за имигриране и установяване

Късмет  Flowers Four Leaf Clover ви желая на цялото семейство....мен ако питаш - аз съм за Испания newsm10

# 12
 • Мнения: 4 212
мислих и аз за испания ( че знам езика горе долу ) . но май ми се иска да е в европа ....

Хи хи, ми Испания не е ли в Европа бе. Разбирам, искаш страна с по-висок стандарт.Имай напредвид, 4е всяко местене си е нож с две остриета.Има си предимство да емигрирате направо с децата, но и си е по трудно от друга страна. Наистина е най добре да отидете в държава с емигрантска програма. Защо не запо4нете лека полека.Първо да отиде съпругът ти в избраната от вас държава, да види как е, възможности, цени. Все пак колкото и съвети да ти даваме, 4овек трябва сам да се убеди.

# 13
 • USA
 • Мнения: 4 630
Едва ли има такова понятие като "най-лесно" емигриране. Никак не е лесно да отидеш да живееш в друга държава, да си чужденец, да нямаш роднини и приятели. Започваш живота си отначало едва ли не.

Аз мога да ти разкажа за Денвър. На мен тук това, което най-много ми харесва е, че хората са доста дружелюбни. До сега доста познанства съм завързала, а сме тук само от 4 месеца.

 Медицинското обслужване е страхотно, но е скъпо.

За бебчето има доста удобства. Имаме много красиви паркове  и почти във всеки има детски кът. За училищната система още нямам опит, но американците казват, че в днешно време не е добра. Доколкото знам тук се учи по-малко, отколкото в България. Друг е въпроса, че тук повечето деца знаят малкото материал, който учат. Докато в България въпреки голямото количество учебен материал малко деца могат да се похвалят, че го знаят.

Храната е много вкусна и не много скъпа. Клубовете и ресторантите са скъпи.

Един голям минус за мен е, че сме много далече от България. Пътуването с деца е трудно.

Ако имаш някакви по-конкретни въпроси питай

# 14
 • Ispania
 • Мнения: 4 067
Ако сте решили да идвате в Испания ,кандидатствайте 4рез посолството .Тея е много права ,4е е добьр вариянт да имигрира пьрво мьжьт ти и после вие с децата.
Ина4е ,какво оЩе да ти кажа  за тук.Жега,хлебарки.....бьлгари(коооолкото искаш).С детките градини е малко по сложно ,но има решение за вси4ко.
ОбЩо взето испанците са много разбрани хора.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт