Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 4 ян. 2009, 15:09 ч.
  • Преглеждания  1 285  Мнения  16  Онлайн  1
Отговори
  • Варна
  • Мнения: 202
Здравейте,току що приготвих на моята 6 месечна дъщеричка пюре от картофче и морков,но тя е в процес на захранване и въобще не ще и да чуе за пюрета,но все пак искам да го запазя ,за да и го дам и утре ,а може и още един ден.Дайте съвет,как да го замразя .може би в две бурканчета,които да се изварят ли..как става.Благодаря ви предварително!

Реклама
# 1
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Казано честно за захранване е добре да го приготвяш непосредствено преди да го дадеш. Прави съвсем малка доза, не за няколко бурканчета. Иначе може да го замразиш на порцийки, да, но вече не е толкова витаминозно и полезно, както прясното  Peace
Опитай с тиква или само морков, синът ми категорично отказа да яде картоф например.

# 2
  • София
  • Мнения: 9 954
моето дете замразена храна не яде...и по-добре Simple Smile
прави по половин картоф и половин морков,за 15 мин. стават,иначе в хладилник-до 48 часа

# 3
  • в Рая, предложен от едно мъжко сърце и четери детски очи
  • Мнения: 316
Домашните пюренца са с трайност като купешките 48ч. Аз ги разсипвам на 2-3 порцийки и ги замразявам.
Блонди е права, че се губят чяст от витамините и полезните съставки, но аз приготвям всичко домашно - зеленчуково, плодово и месно пюре, така че да, замразявам.

# 4
  • там където не искам
  • Мнения: 1 512
Приготвям винаги непосредствено преди хранене.В началото е така - готвиш,хвърляш.Но иначе можеш да съхраниш остатъка в хладилника при положение,че не си бъркала в бурканчето с лъжичката.А картофа като престой за по-дълго време става лепкав така че е най-добре да правиш по-малко количество.

# 5
  • Стара Загора
  • Мнения: 6 326
Аз ги замразявам в детски бурканчета

# 6
  • Greece
  • Мнения: 1 372
аз ако случайно съм приготвила повече, го наливам в бурканчета и тях ги изварявам. По- добре е да е пресно, но понякога се случва да приготвиш повече.

# 7
  • Варна
  • Мнения: 202
Благодаря ви за отговорите,момичета!Тя моята щерка първо и дадох морков на Гербер,после картоф на Семпер,но хич не ги хареса и дори и половин лъжичка не изяде,та затова и направих домашно,но защо и него не хареса незнам.Даже ги поразбърках с кърма,но уви...явно ще продължаваме само да се кърмим.На вас в началото така ли беше трудно и откога проядоха пюренца.

# 8
  • В успеха и щастието!
  • Мнения: 575
Аз правя пюренцата ден за ден, но ако остане максимум го държа от днес за утре  Peace
Голям проблем със започването на пюретата не сме имали, но моята сладурка не е кой знае какъв любител на АМ и затова и рано се захранихме. В началото както явно не иска не насилвай. Ако днес не иска изчакай няколко дни и опитай пак. Все ще ги прояде  Peace

# 9
  • Мнения: 2 334
Приготвеното пюре от деня може да съхраниш в хладилника до другия ден иначе се замразява във фризера  Peace

# 10
  • в Рая, предложен от едно мъжко сърце и четери детски очи
  • Мнения: 316
Даже ги поразбърках с кърма,но уви...явно ще продължаваме само да се кърмим.На вас в началото така ли беше трудно и откога проядоха пюренца.
Да, беше трудно в началото. На всеки нов вкус плачеше и се чумереше. Понякога давах първо АМ, после пюренце. Понякога само АМ. Процесът при нас беше бавен. Даже и сега се чумери на новите вкусове, които й предлагам и едва на третата-четвъртата лъжичка започва да ги приема, или - ги отхвърля/окончателно/.

# 11
  • Пловдив
  • Мнения: 2 132
Слагам един буркан в хладилника за следващия ден, а останалото във фризера. Имам кутийки за замразяване, на авент контейнерите за кърма също стават, форми за лед и т.м. Не изварявам нищо.
В началото е така. Не се притеснявай  Grinning

# 12
  • Варна
  • Мнения: 202
Благодаря ви много!Днес смятам да и дам тиква,но се чудя как да и я приготвя,някакви идейки.. Hug

# 13
  • Мнения: 4 279
Аз правех за 2 дена от един вид,съхранявах в хладилник.

# 14
  • София
  • Мнения: 6 456
Замразяването на бебешка храна трябва да става само в пригодени за замразяване съдове- контейнери на Авент или други подобни. Замразяването в стъклени бурканчета не е добро решение, защото стъклото , от което са направени не е пригодено за промени в температурата от - 20 до +60 градуса. При замразяване в буркани се отделят миниатюрни частички от стъклото и попадат в храната. За справка и още за приготвянето и съхраняването на бебешки храни има много добър сайт за ползващите английски. http://www.wholesomebabyfood.com/FreezePage.htm

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт