Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Това е нашата диагноза вследствие на преждевременно раждане, но според лекарите това нямало да се отрази по никакъв начин на здравето, развитието и живота на бебето. За сега, а вече сме на 7 месеца всичко си се развива точно както трябва, но нашата педиатърка не може да отговори еднозначно, дали можем да правим ваксини и затова все още нямаме никакви. Ако има някой с някакви познания или подобни проблеми, ще съм благодарна за съвет!

# 1
# 2
  • Плевен
  • Мнения: 915
И моето бебе е недоносено, родено в 27г.с. Според мен не разчитай на педиатъра да ти каже със сигурност, тъй като повечето не са напълно запознати с развитието на недоносени деца. В епикризата от неонатологията трябва да пише, ако са правени ваксини в болницата и какви и как да се процедира в бъдеще. Ако не е изрично упоменато в епикризата има наредба по въпроса, кажи на педиатъра да я прочете. Мисля, че беше №14. Там са посочени заболяванията и теглото при които се налага отлагане на ваксини или изобщо неслагането им. Например моето дете е освободено от ваксина против кокльош, тъй като е родено с тегло под 1500гр. А е отложено от другите на база коригирана възраст по термин. Сина ми има същата диагноза. Наистина в някои случай тази дилатация не оказва никакво влияние на развитието. Също така я има и при родени на термин деца. Доколкото съм чела тази диагноза не оказва влияние на ваксинацията.
Най-добре направи консултация с неонатолог, той най-добре ще ти каже как стоят нещата.
Успех! Радвай се, че с развитието всичко е наред, това с ваксините ще се реши.

# 3
Благодаря! Моето притеснение идва най-вече от това, че поради липса на ваксини при бебето ми препоръчаха да спра баткото от детска градина и в момента ми е доста трудно с двамата, освен това лишавам големия(4г.) от контакт и подходяща социална среда.Но тази седмица сме на трансфунтанелна ехография и ще попитам пак.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт