Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Пангасиус ?!?!

  • 4 ян. 2009, 18:07 ч.
  • Преглеждания  119 376  Мнения  206  Онлайн  1
Отговори
  • на 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 392
Купих си незнайно защо такава риба,и сега не знам как да я приготвя  Rolling Eyes Стои близо месец във фризера и току що я извадих ,но как да я направя? newsm78 Най елементарното за което се сещам е да я изпека на грил тигана,няма начин да не стане,но все пак ми се иска,ако вие сте купували такава риба да споделите как я готвите  Hug
Благодаря  bouquet

Реклама
# 1
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Това е една от най-най-вкусните риби, любима ни е. Само пържена я приготвям, така става най-добре  Peace

# 2
  • Холандия/Хага
  • Мнения: 1 352
И аз взимам често такава риба. Правя я във фолио на грил тигана. Осолявам, добавям чер. пипер и розмарин, поливам със зехтин, най-отгоре редя кръгчета лимон и завивам с фолиото. Пека по 10-ина мин. от всяка страна.

# 3
  • София
  • Мнения: 618
Ние я хапваме панирана Wink

# 4
  • на 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 392
Благодаря Ви много момичета !
Значи реших да изпробвам ,понеже както казах никога не съм приготвяла такава риба......в пакета са 3 големи филета-дълги и широки,та ще изпържа полавината,а другата половина ще я направя както казва Мариета-Кюфтета Laughing
Панираната също звучи добре,но само аз ям панирана риба,никой друг така,че като за първи път ще се прежаля да не опитам така,но ако ни хареса рибата и панирана ще пробвам Heart Eyes

# 5
  • Мнения: 1 667
Това е една от най-най-вкусните риби, любима ни е. Само пържена я приготвям, така става най-добре  Peace

А най-добре става, ако се пържи в масло  Peace

# 6
  • Холандия/Хага
  • Мнения: 1 352
Това е една от най-най-вкусните риби, любима ни е. Само пържена я приготвям, така става най-добре  Peace

А най-добре става, ако се пържи в масло  Peace

Обаче избистрено, че иначе загаря и става гадна работа.

# 7
  • Мнения: 2 869
Ние също я хапваме панирана  Peace

# 8
  • Стара Загора
  • Мнения: 712
Аз я пържих, оваляна в галета и подправка за риба - стана много вкусна.

# 9
  • Мнения: 1 782
Обаче избистрено, че иначе загаря и става гадна работа.
Извинявам се на авторката , че и ползвам темата   bouquet,но .....как така избистрено  масло?

# 10
  • на 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 392
Обаче избистрено, че иначе загаря и става гадна работа.
Извинявам се на авторката , че и ползвам темата   bouquet,но .....как така избистрено  масло?


няма кякво да се извиняваш,и аз това исках да попитам Кюфтета Wink

# 11
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
А, Захир, не знаех, ще опитам, мерси  Hug

Ето хубаво обяснение от Цецето:

Тук може би трябва да кажа за технологията на "избистряне"- в дълбок съд на не много силен огън се разтопява маслото /най-добре вземете 250гр. качествено краве масло - разбирайте небългарско.../. Като започне да ври, започвате да обирате бялата пяна отгоре - това всъщност са млечните остатъци, които трябва да премахнем, за да остане чистото масло. Отделно на дъното се получава един загар, който не бива да ви притеснява, това са механични частици, които също трябва да се премахнат. И така, бъркате без да стържете по дъното и отпенвате, докато престане да се пени отгоре. Не отнема много време. Накрая прецеждате в съд, в който ще го съхранявате - така може да престои в хладилника 2-3 седмици, без да се разваля или гранясва, и си го ползвате когато ви потрябва. Ароматът на това масло е несравним с нищо друго.

# 12
  • София
  • Мнения: 940
Аз редовно препенвам масло, но пангасиус съм яла само един път. Беше я направила свекърва ми и изобщо не ми хареса. Беше една мазна и гадна. Тя я беше панирала. Но рецептата на Мариета-Кюфтета ми звучи добре.

# 13
  • Холандия/Хага
  • Мнения: 1 352
Блонди е написала за избистрянето. И аз точно от там се светнах Peace, сега като си купя масло веднага си го избистрям и го прехвърлям в бурканче. Използвам го за много неща, пържила съм и картофи, не загаря и аромата е страхотен Peace.

# 14
  • Мнения: 68
Скоро приготвяхме за пръв път такава риба.Филенцата ,заедно с девисил,морков и гъбки ги загънахме в пакетчета фолио и пекохме във фурната ,на мен лично много ми хареса.Самата риба ми се стори по-мазничка,предполагам ,че и приготвена на скара ще е страхотна.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт