«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

 улинари€
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
120-134 от 206 отговора


ћнени€: 3 049
–ибата е много вкусна и хората много € харесват.
—тигнала съм до този извод, като страничен наблюдател.
–одителите ми имат хранителен магазин и една от най- продаваните риби е пангасиуса- филе от пангасиус.
¬чера в предаването "Ѕон апети", »ван «вездев сготви пангасиус на фурна. «вучеше много вкусно на външен вид.
ј за това,че хората говор€т,че е токсична и € хран€т с гадости, мога да отговор€- Ќе е 100% сигурно това с какво хран€т рибата. ¬секи може да каже на б€лото-черно. ўом е толкова опасно, защо изобщо се продава?
÷итирай

под стр€хата

ћнени€: 2 026
панирана става много добре
÷итирай

—офи€

ћнени€: 3 211
[bўом е толкова опасно, защо изобщо се продава?[/b]

«ащо се продават хил€ди хранителни продукти с мононатриев глутамат? ¬сички колбаси, готови бульони, фиксове и прочее го съдържат. ƒоказано токсичен, мозъчен агент, трови черни€т дроб докато казва на мозъка, че храната е вкусна.јма го продават и н€ма да го забран€т, защото повечето храни ще станат непродаваеми. Ќа бедни€ народец му дай пангасиус, пък и звучи едно такова чуждестранно и екзотично- гол€м праз, че е отровен. Ќали повечето тук обичат да казват- то какво остана не- отровно. ј и понеже всичко е страшно токсично да си го €дем и да си траем, а накра€ ще продават собствените ни лайна поръсени с мононатриев глутамат и кръстени с красиво, екзотично име. ’айде да бъдем потребители с повече претенции- нали тези пари, с които пазаруваме не ги вадим от омагьосаното портмоне, а ги изкарваме с часове работа.
÷итирай


ћнени€: 22
ciceri можеш ли пак да дадеш линкчетата? ∆алко, толкова вкусна риба....  Sad


http://www.dietmindspirit.org/2008/01/30/why-you-shouldnt-eat-th … atfish-gray-sole/
под стати€та има мнени€ и нито едно подобно на това....


–ибата е много вкусна и хората много € харесват.
—тигнала съм до този извод, като страничен наблюдател.
–одителите ми имат хранителен магазин и една от най- продаваните риби е пангасиуса- филе от пангасиус.
¬чера в предаването "Ѕон апети", »ван «вездев сготви пангасиус на фурна. «вучеше много вкусно на външен вид.
ј за това,че хората говор€т,че е токсична и € хран€т с гадости, мога да отговор€- Ќе е 100% сигурно това с какво хран€т рибата. ¬секи може да каже на б€лото-черно. ўом е толкова опасно, защо изобщо се продава?



“оксичното не идва от храната, а реката. ћеконг ѕро€вете малко любопитство, интересувайте се, радвайте се, че рибата е значително по/късно на Ѕ√ пазар и вижте какво е станало наоколo.

http://dailymotion.virgilio.it/video/xo87j_quest-ce-quun-panga     -  Video excerpt from Capitale on M6, which aired about 3 months ago)

http://www.vinaseafood.com.vn/news_details.php?cid=1&nid=356
« ѕоследна редакци€: сб, 27 юни 2009, 13:18 от ciceri »
÷итирай

с/у ќколоћръс“ното

ћнени€: 17 540
не мога да изчета близо 10стр.  ooooh!
Ќќ да си кажа и аз мо€ метод.
ѕосол€вам и овкус€вам с подправки добре размразените филета. » после ги увивам хубаво във фолио и по 7-8мин. на една страна ги пека на скарата.
Ќ€ма такъв "мозък", ви казвам  chef
÷итирай

—офи€

ћнени€: 3 619
Ќаскоро "открихме" тази рибка и вс€ка седмица присъства на масата. ќбожавам €. ¬ къщи € прав€ на тиган с много малко мазнинка или на плочата и скарат/ ¬еликолепна е! Peace
÷итирай

под Ќеговото крило

ћнени€: 1 168
Ќ€кой знае ли френски, да изгледа това клипче и да каже какво казват за пангасиуса http://pourunmondedurable.blogspot.com/2006/10/peut-tre-avez-vou … u-ce-drle-de.html
÷итирай

—офи€

ћнени€: 399
Ќе знам френски, но чичко √угъл ми спретна един почти неразбираем превод, от който ми стана €сно единствено, че инжектират женските на пангасиуса с дехидратирана урина от бременни жени, защото съдържала много хормони. “ака се повишавала раждаемостта  Rolling Eyes ќсвен това хранели рибите с н€каква суха смес от рибни отпадъци,  асава, со€ и др. зърнени култури.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 623
купувала съм,правила съм и на децата Rolling Eyes.....аз лично не € харесах като вкус и миризма
откакто преди време попаднах на тази стати€,приключих с пангасиуса Sick - поне  докато се натрупа повече и обективна информаци€.
÷итирай

Faraway,so close

ћнени€: 125
» аз си купих пагасиус и след дълго умуване направих следното:

1. панирана с паста патафри+копър
2.печена на фурна-филетата се намазват със зехтин,овкус€ват се с риган и сол

Ќаправи ми впечатление,че филетата са покрити с дебел слой лед-3-4 мм-€вно купуваме вода на цената на риба
 огато размразих втората половина, тавичката бе пълна с един пръст вода
 олеба€ се дали да повтор€,веро€тно-не
÷итирай

—офи€

ћнени€: 623
 огато размразих втората половина, тавичката бе пълна с един пръст вода
 олеба€ се дали да повтор€,веро€тно-не
само охладена Peace,замразената вече със сигурност въобще не става за нищо (според мен) - не само пангасиуса,а и другите ....
÷итирай


ћнени€: 92
панирана става много добре
—ъгласна съм, даже най-много ми харесва така!
÷итирай


ћнени€: 655
за първи път панирам пангасиус и всички вкъщи много € харесахме,оказа се много вкусна риба-http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=13256925  Peace
÷итирай

Ќ€къде на път....

ћнени€: 9 418
ќх, хвърлихте ме в гол€ма чуденка с то€ пангасиус.... ’аресвахме € в къщи, но след като ви прочетох, доста се замислих....  Thinking
÷итирай

BG/MA - там, където оставих сърцето си

ћнени€: 110
ƒобър ден!
«а пангасиуса: много вкусна риба. ѕриго тв€ме € по следни€т начин:
а/ целите филета -размразени остав€м за една нощ в марината от -кисело мл€ко, зехтин, лимонов сок, черен пипер, шафран /или куркума/, сол и ким на зърна, сол на вкус и после € задушаваме на тиган с маалко зехтин - да покрие дъното. —ъвсем накра€ на задущаването прибав€м нар€зан магданоз или мента на листенца - но ментата почерн€ва от горещото.

б/ запължвам филетата на тиган - по-сокоро ги задушавам, със сос от лимон, къри  - за вкус и цв€т, черен пипер, сол, зехтин.  ато отцед€ сместта, нар€звам на ситно перата от 2 връзки лук, ако имам - слагам и листенца от пр€сна мащерка. —месвам всичко и остав€м за изстине.
ћеждувременно съм замесила тесто за марокански питки - батбут - ма€, захар, сол, вода, брашно, зехтин. Ќар€звам с чаша кръгчета.  ато втаса де. —лагам едното кръгче за основа и в средата - от плънката. отгоре- другото кръгче тесто. «ащипвам краищата и пека. ѕитката се издува и става като джоб.
адем това поне по 3 пъти на седмица. ћоже да се ползва и филе от друга риба.     
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
120-134 от 206 отговора