Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 310 отговора


Мнения: 11 612
Старата тема
Цитирай

Казанлък

Мнения: 262
Първа  SmileДаите ми идея с какво да сготвя домашен петел вчера майка и татко ми го донесоха .Колко време да го варя в тенджерата под налягане все пак е домашен  newsm78
Цитирай


Мнения: 11 612
Първа  SmileДаите ми идея с какво да сготвя домашен петел вчера майка и татко ми го донесоха .Колко време да го варя в тенджерата под налягане все пак е домашен  newsm78

На петела по принцип трудно му се сварява месото. Вари го по-дълго. Колко? Не знам. Майка ми няма такава тенджера, но в обикновената знам,че много време и отнема. Тя не го готви с нищо, сварява се, после го препича във фурната и става петел на грил........
Цитирай

София

Мнения: 5 000
За по-стари меса дават 55-60 мин. да се вари под налягане.....Не знам точно,защото аз домашен петел съм готвила направо с кисело зеле(без да го варя) в тавата и във фурната.Ама за цяла нощ.Стана превъзходен....Само дето няма откъде  и кой да ми подари пак домашен петел,та пак да направя....  35 35 35
Цитирай

Пловдив

Мнения: 970
Да се включа и аз   chef Като варя домашно пиле или кокошка, гледам да врат поне 2-3 часа. Иначе остават несварени. Доста по-сухо им е месото  Peace
Цитирай

Baile Átha Cliath

Мнения: 3 219
Домашна кокошка съм варила около час в тенджерата под налягане, за петела можеш да увеличиш времето.
Цитирай

Варна

Мнения: 549
Здравейте момичета.За много години.

Някой може ли да ми каже как да си направя шоколадов мус и крем брюле.Смятам да си направя торта с тях.

Цитирай


Мнения: 7 419
Здравейте момичета.За много години.

Някой може ли да ми каже как да си направя шоколадов мус и крем брюле.Смятам да си направя торта с тях.



В тортената тема попитай, че там са баш-майсторките Peace
Цитирай


Мнения: 1 932
Първа  SmileДаите ми идея с какво да сготвя домашен петел вчера майка и татко ми го донесоха .Колко време да го варя в тенджерата под налягане все пак е домашен  newsm78

Обеваряваш го в тенджерата не повече от 1 час. Може и да не е напълно сварен /обеварен - така казва майка ми Wink/. Напълваш го със запържен леко набъбнал с вода ориз и дреболийки нарязани на ситно, лук, зашиваш. Нарязваш кисело зеле, изстискваш го. Слагаш петела в тава, покрай него нарязаното зеле, олио, чевен пипер, черен... Завиваш то с два, три листа цели кисело зеле и го мяташ във фурната.  Hug Накрая махаш листата за да има коричка.

Ммммм, че ми се прияде.  Crazy
Ще си го направя това този уикенд, само че с пиленце.  Laughing
« Последна редакция: пн, 05 яну 2009, 14:45 от Бо_ »
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Първа  SmileДаите ми идея с какво да сготвя домашен петел вчера майка и татко ми го донесоха .Колко време да го варя в тенджерата под налягане все пак е домашен  newsm78
Свари го в тенджерата под налягане за около час. После може с ориз, с картофи на яхнийка, с грах, супа........
Цитирай

София

Мнения: 1 246
Домашен петел варих преди седмица!Варих го в обикновенна тенджера може би 5 часа.е,пак беше полу-суров и направо го изхвърлих ooooh!
Цитирай

София

Мнения: 10 816
Най-добре го вари малко повече - към час и половина в тенджерата под налягане, а после ако имаш гювеч в него най-добре. С кисело зеле, с картофи - с каквото решиш. Първо на 250 градуса, после намаляваш на 150 и така 2-3 часа. След това месото само пада от кокалите.
Цитирай


Мнения: 371
Имам една кутия готварска сметана,купена "по погрешка".Не течна.
Какво мога да направя с нея?
Цитирай


Мнения: 873
Какви салати и предястия приготвяте със синьо сирене?Запазих си няколко рецепти на фейвърит,купих си сиренето,днес уж ще готвя-отварям ....и няма никой.Сега какво да го правя това сирене?Че и броколи купих.... ThinkingГоляма готвачка съм
Цитирай

София

Мнения: 942
Аз правя гарнитура от броколи, сметана и синьо сирене.
Може и на пица да го слагаш. На всякакви пресни салати натрошено отгоре...
Или само за мезе...
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 310 отговора