Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 334
Фасулът



Фасулът (Phaseolus vulgaris, Fabaceae) е едногодишно увивно растение от семейство Бобови.
Той е полезен най-вече със съдържанието си на фибри и фолати. Зеленият фасул се отличава с по-висока концентрация на мастноразтворими витамини (А, Е, К) и витамин С, а зрелият фасул е по-богат на белтъци, желязо, фосфор, манган, магнезий и калий.
На графиката е дадено съдържание на някои полезни вещества в зеления, червения и белия фасул като процент от препоръчителната дневна доза за жени.



Рецепти с фасул:

Зелен фасул
Салата Ница

Салата със … 88;ов

Паниран зе … т didkata70

Зеленчуко& … 74;еч

От конкурса за рецепти за деца над 3-годишна възраст
Паниран зе … 1086;т sorr

От конкурса за рецепти за деца от 0 до 3-годишна възраст
Телешко съ … 86;т _Poli_
за деца над 8 месеца

Вегетариа& … 86;т vili55
за деца над 1 1/2 години

Месно пюре … 6;т isapisa
за деца над 6 месеца

Пюре мекси … 6;т isapisa
за деца над 8 месеца

Зрял фасул
Манастирс& … 72;та

Пиле по мек … 89;ки

Тапас с анш … 88;ов

Пълнени чу … 73;об


Bonduelle и фасулът
Зелен фасул
    - моно-продукти:
         замразен (цял и рязан);
         консервиран;
    - комбинирани продукти:
         замразени миксове - 4 сезона и Минестроне;
         консервирани миксове - Македонски микс, Салата Сомбреро;
    - готови ястия:
         Летен зеленчуков микс със сметанов сос.

Зрял фасул
    - моно-продукти:
         Зрял фасул;
         Зрял фасул с домати;
         Червен фасул;
         Червен фасул със сос чили;
         Червен фасул и царевица в сос чили;
         Гигантски боб;
         Шарен боб Борлоти;
    - комбинирани продукти:
         Салата Сомбреро.
« Последна редакция: пн, 05 яну 2009, 17:52 от Madame Bonduelle »
Цитирай


Мнения: 831
Страхотни рецепти Madame Bonduelle ,благодаря и за инфото за фасула.  Peace
Цитирай


Мнения: 2 094
Страхотни рецепти Madame Bonduelle ,фасула е много полезна храна !
Цитирай


Мнения: 629
Нещо не ми се отварят рецептите. newsm78
Цитирай

sofia

Мнения: 8
Страхотни рецепти за фасула. Ще се възползвам.
Цитирай


Мнения: 334
Нещо не ми се отварят рецептите. newsm78

Странна работа  newsm78
Ето все пак 2 рецепти за любителите на фасула:

Зелен фасул с чесън

Продукти:
750гр зелен фасул, масло, сол, черен пипер, нарязан магданоз, 8 скилидки чесън

Начин на приготвяне:
Ако използвате пресен зелен фасул – първо го измийте добре, след това го сложете във вряща подсолена вода заедно със 7 скилидки чесън. Ако използвате замразен зелен фасул (аз лично препоръчвам целият, а не нарязаният зелен фасул) , просто ще спестите малко време, а процедурата по приготвянето е същата. След като фасулът се свари, отцедете и изсипете в салатиера. Нарежете на ситно последната скилидка чесън, добавете я към фасула заедно с мъничко масло и разбъркайте всичко.

Зелен фасул по провансалски

Продукти за 4 порции:
1 кг зелен фасул, 500гр домати, една скилидка чесън, 50 гр масло, сол, черен пипер, нарязан магданоз

Фасулът се сварява за около 5 минути в солена вода. Отделно кипнете вода в друг съд, за да запарите доматите и да можете да ги обелите. После ги нарежете на малки парчета и ги изсипете в дълбок тиган заедно с маслото и останалите подправки. Оставете всико на слаб огън за около 5 минути, след което добавете зеления фасул (първо го отцедете добре от водата). Оставете така за още 20 минути.

Бон Апети   chef
Цитирай


Мнения: 629
Мерси  bouquet
Цитирай


Мнения: 74
нещо не съм фенка на фасулът, но има хубави рецепти, може и да пробвам някоя, благодаря
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.