Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 158
Някой да е чувал как се правят карамелизирани ябълки, запичаха ли се, какво се правеха....  Very Happy Наистина знаете ли!? Предварително благодаря!
Цитирай

Осло - Норвегия

Мнения: 485
Изчистваш семето, обелваш и вариш 3-4 мин в предварително приготвен гъст сироп. Отцеждаш, пълниш с орехи-едри и заливаш с карамел. Слагаш една по една ябълките в/у сито и с лъжица поливаш горещ карамел. Може и цели без издълбано семе и необелени /но тънкокори/ - само да ги потопиш в карамел. Но тогава се прави по-голямо количество карамел. На мен ми харесват повече по първия начин.
Цитирай

Осло - Норвегия

Мнения: 485
А ето ти и още една от "Рецептите на баба Пена"
Карамелизирани ябълки, оваляни в смлени орехи

Продукти:
3 ябълки
200г смлени орехи
150г захар
50г масло
150мл вода
канела

Приготвяне:
Ябълките се обелват и нарязват на ладии. От захарта, водата, маслото се приготвя крамелен сос, както за крем карамел. Взема се дълбок тиган с диаметър 15см. Първо се разтопява маслото, след което се слага захарта и водата докато се разтопи захарта без да загори. Добавя се канелата към соса. Резените ябълки се потапят в карамела докато е топъл и течен и един по един се овалват в смлените орехи. Подреждат се внимателно в чиния. Може да се сервират в индивидуални чинии, гарнирани отстрани с топка сладолед или някакаъв вид крем.
Цитирай


Мнения: 671
Карамелизирани не съм правила, но преди малко изядохме печените  Smile В тавата със захар,канела и малко вода Smile
Цитирай


Мнения: 158
Много благодаря за рецептата, направих ги, но мисля другия път да не слагам толкова вода, не става толкова гъст сиропа. Мисля че ако е по гъст ще е по добре. Супер сте мами.   bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.