Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • В две мъжки сърца
 • Мнения: 123
Доста време се чудих,дали да я пусна тази тема,защото нищо не мога да променя и само беснея ли беснея,но пускам я.Три годишния ми син влезе в детско отделение заради обрив от храна.Това се случи на 6.12.2008г. вечерта.По същото време,аз бях на екскурзия с ученици в Гърция и се прибрах на следващия ден сутринта.Първата нощ с дечко е останала свекърва ми и после веднага я смених аз.Всъщност трябваше да остане там само една нощ за наблюдение,тъй като за пръв път му правят урбазон ,но вместо да ни изпишат ми заявяват,че трябва да отидем на снимка на бял дроб,защото доктора чул нещо.Аз така #Crazy той нито кашля,нито температура,но отиваме... Аз,обаче,взех детето и освен за снимка го заведох и при педиатърката ни,която го прегледа и каза,че е с леко зачервено гърло и обривите са изчезнали.Обеща да се обади да провери за резултата от снимката и да говори с една докторка в детско отделение,която и е близка,за да  потвърди резултата!След час ми се обади и каза,че от ренгенология са казали двустрнна пневмония  SickОбясни ми,че има такава,която не се чува на слушалка,но ще помоли познатата си,да погледне диска със снимката.Това се случи след още 3 дни,когато докторката доиде на смяна и ми каза, че на снимката няма никаква пневмония и че са написали така,за да им вървят по разни здравни пътеки парички,защото само за пневмония ги отпускали,а през това време детето на антибиотик без причина #2gunfire #2gunfire #2gunfire Откачих и щях да ги съдя и да викам телевизия и какво ли още не,НО после ме осветлиха,че нищо не мога да направя,защото,не са длъжни да ми дадът снимката,която е единствено доказателство,а ако свикам комисия,ще сложат друга снимка на болно дете #Cussing out #2gunfire #Cussing outИ така,аз,дето си мислех,че не бих позволила да ми се случи подобно нещо се прибрах смазана и безсилна и тъжна,че се случва на нашите деца CryДа не говорим за психическата трвма на малкия и страха и ненужната болка #Cussing outДълго стана,но трябваше да го напиша,защото сигурно се случва и другаде.Ако темата не е за тук,преместете я.И идеи за възмездие приемам!

# 1
 • на изток от рая
 • Мнения: 865
Чета и не вярвам на очите си!!!Това са хора положили Хипократова клетва?!Не слагам всички доктори под един знаменател,но тия просто са ....ще се въздържа!Друго си мисля дали пък самата здравна система не ги кара да правят такива шашми-"за да им вървят по разни здравни пътеки парички"както казваш ти?
Идея за възмездие нямам.Радвай се че детенце е добре.

# 2
 • Абсурдистан
 • Мнения: 3 317
Да, за съжаление е така.
Знам, че няма да ти прозвучи успокоително,
но има случаи, при които на деца се правят ненужни операции,
само, за да се вземат парите по касата.

# 3
 • най-хубавото място
 • Мнения: 1 353
 Cry Cry Cry Sick

# 4
 • Мнения: 184
http://pozvanete.bg/news.php?id=44719

Според исковата молба, началото на трагедията започва на 1 март 2007 година, когато вече покойната Димитра Белчева била приета в Клиниката по вътрешни болести към МБАЛ “Света Анна”. Оплакванията на 79-годишната жена били лесна умора, виене на свят и шум в ушите. След направени изследвания, станало ясно, че пациентката има и нисък хемоглобин. При търсене на причината за това, били направени специализирани изследвания, които установили нередности. Затова Димитра била пренасочена към хирургията за уточняване на диогнозата. В експертизата било записано, че най-вероятно се касае за карцином на дебелото черво. В резултата на страшната диагноза, на 19 март Димитра била приета за оперативно лечение. Притеснени от разклатеното здравословно състояние на майка си Елена и сестра й, провели разговор с един от лекуващите лекари - д-р Красимир Георгиев, който им заявил, че няма съмнение за наличието на карцином и затова операцията се явява неотложна, а въпросът е да се установи единствено дали има метастази. Дъщерите попитали дали са направени всички нужни изследвания за да се каже, че безспорно диагнозата е такава и разбрали, че е направено само едно, което били недостатъчно и морално остаряло. Въпреки това лекарите предприели операция, без да се съобрзят с рисковете за живота и здравето на Димитра, се твърди още в исковата молба. Въпреки щателните изследвания на дебелото черво, карцином не бил открит, както и в нито един от другите изследвани вътрешни органи. Поради исхемичната болест на сърцето и др. заболявания Димитра не възстановила от операцията и на 24 март починала.

Заради загубата си Елена Белчева е предявила иск към МБАЛ “Света Марина” за обезщетение за сумата от 30 000 лв., като е посочила като виновници 3-ма лекари. На предпоследното съдебно заседание вещи лица са обяснили, че когато едно изследване е положително, другите не са задължителни. Едно от трите вещите лица - хематолог, рентгениолог и хирург-онколог, натоварени с изготвянето на нова тройна експертиза на последното заседание, обаче казва, че само с едно изследване не може да се каже категорично, че се касе за карцином.

# 5
 • Мнения: 1 143
И  на  една  позната  с  малкия  се  случи  нещо  подобно,само че  със  изследванията  само  и  само  да  не  ги изпишат  да  и  вземат  клиничната  пътека.

# 6
 • При вятърните мелници
 • Мнения: 307
Извинявам се за въпроса, но в коя болница се е случило това? Питам, за да мога да я избегна в случай на нужда, дано не се налага, но все пак...

# 7
 • Мнения: 1 014
И аз съм чувала за тези номера на болниците. Направо са за съд.
Само не мога да си обясня как така няма да ти дадат рентгеновата снимка? Колкото снимки съм правила досега и на мен и на децата - всички ги имам и ги пазя. Необходимо е, ако има впоследствие проблем да се проследят нещата. Също и изследванията пазя.
Аз бих си изискала снимката и след консултация поне с двама специалиста да предприема лечение. Ако ще и да се наложи с декларация да напуснем болницата и да направим снимката в някоя клиника.

# 8
 • Насред хаоса
 • Мнения: 2 668
Тия лекари нямат ни срам, ни съвест! Подобно нещо се случи с вуйчо ми, само че в пловдивската болница - отиде за отпушване на слъзен канал. Работата става бързо и човек може да си тръгне още същия ден, най-късно на другия. А лекарите там непрекъснато говорили на леля ми колко опасно е това, че трябвало да се седи поне седмица в болницата, че като нищо можело да забере и човек да ослепее. Стигнали дотам, да се опитват да я увещават, че това е едва ли не карцином. #Cussing out  #2gunfire Добре, че леля ми е мед. сестра, та им е усетила машинациите и им го е казала направо. И ония рекли: "Ми що да ги губим тия пари?!" Нямам думи просто, за съжаление се превърнахме в машина за пари и плячка на безскрупулни лекари.

# 9
 • най-хубавото място
 • Мнения: 1 353
Лошото е обаче,че много хора вярват на тези "лекари"

# 10
 • В две мъжки сърца
 • Мнения: 123
Извинявам се за въпроса, но в коя болница се е случило това? Питам, за да мога да я избегна в случай на нужда, дано не се налага, но все пак...
    В Благоевград.                                                                                                                                                                                                                   Едно е,когато ти правят снимка,без да си в отделение,съвсем друго,когато вече са те приели.Просто не са длъжни да ти я дадът и още повече,когато са поставили диагноза,която не съответства на снимката.Никой няма да се набута,много лесно ще покажат друга снимка.Всичко се случи в рамките на 4 дни,от които първия не бях,втория правихме снимка и шока от резултата,на третия вече вярвах,че имаме пневмония и даже питах,защо ни лекуват с толкова слаб антибиотик при тази диагноза-ДВУСТРАННА пневмония,на четвъртия вечерта разбрах,че детето не е болно и на петия сутринта ни изписаха!През цялото това време,лечението си вървеше #2gunfireЕстествено,че,ако подозирах,щях да му направя снимка в частна клиника и веднага да се подпиша и да напуснем отделението,но не се случи така!А,да и на епикризата му пишеше, че  е приет с кашлица и температура,а не с обрив #Cussing outАко не беше педиатърката ни щях да си живея с мисълта,че сме изкарали пневмония #2gunfireЩе си отмъстя,аз,ама още не съм го измислила,може и лично на човека,щото знам кой доктор го е направил,е така,за собствено успокоение,понеже съм злопаметна,а то все някога ще ми се падне CrazyИ после пак ще продължа да си мисля позитивно,след краткото отклонение!Не,че ще направя нещо наистина,ама е така,от мисълта ,стана ми хубаво!Пък знае ли човек?!?

# 11
 • Мнения: 903
Здравей, понеже става дума за Благоевград. Преди време и аз имах проблем с болницата там - моят съвет , разбира се ако не се страхуваш да застанеш с името си - пиши писмо да РЗОК, с копие да главния лекар - имаше ефект при мен. Успех ти желая

# 12
 • В две мъжки сърца
 • Мнения: 123
Здравей, понеже става дума за Благоевград. Преди време и аз имах проблем с болницата там - моят съвет , разбира се ако не се страхуваш да застанеш с името си - пиши писмо да РЗОК, с копие да главния лекар - имаше ефект при мен. Успех ти желая
    А как ще докажа,че това,което казвам е истина?Иначе,изобщо не се притеснявам да застана с името си.Дай повече инфо,ако искаш и на лични.Ако наистина има надежда,ще действам!

# 13
 • София
 • Мнения: 620
подобен случаи на мой приятел 40 годишен мъж влиза по спешност за перитонит а в документите му и лечението пише , че е влязъл с пневмония Rolling Eyes Той човека се чуди , казва ми не съм имал никакви оплаквания откъм бял дроб. Като възразил му извикали психиатър да го прегледа ooooh! Той милия е благодарен, че са го спасили както казва въпреки, че съм беден и нямам пари.

# 14
 • Абсурдистан
 • Мнения: 3 317
Здравей, понеже става дума за Благоевград. Преди време и аз имах проблем с болницата там - моят съвет , разбира се ако не се страхуваш да застанеш с името си - пиши писмо да РЗОК, с копие да главния лекар - имаше ефект при мен. Успех ти желая
    А как ще докажа,че това,което казвам е истина?Иначе,изобщо не се притеснявам да застана с името си.Дай повече инфо,ако искаш и на лични.Ако наистина има надежда,ще действам!
Снимката на детенцето ти трябва да е надписана.
Обикновено, когато се подменя отгоре се прави друг надпис.
Много е лесно за проверяващия екип от здравната каса да го хване.
Между другото е трябвало да направиш още една рентгенова снимка. Извън болницата.
Ако има пневмония то поне 1 месец ще остават следи на снимката от нея.

Последна редакция: чт, 08 яну 2009, 21:49 от Гери

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт