Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Само не ме анатемосвайте, че издребнявам.
Аз се чувствам достатъчно зле, че не мога да преглътна ситуацията.
А ето я и нея:
Август 2007 братът на мъжа ми ни поиска заем за кръщането на щерка му, като каза, че след месец ще ни го върне.
Междувременно, веднага след кръщането запрашиха на 14-дневна почивка, което тогава ме впечатли, но реших че е просто защото не ми се е случвало да тръгвам на почивка със заем .... но хората са различни.
Мина месец, минаха два, минаха шест – човекът не ни връща парите.
Наближи Великден 2008, аз вече бях забравила за тези пари, но мъжът ми една вечер ми припомни като ми каза, че е подсетил брат си. Щял да ни ги върне веднага след празника.
Мина Великден, отбелязахме и една година от кръщането .... съпругът ми пак го подсетил .... не ни ги връща момчето и това е.
Наближиха Коледните празници и при третото подканяне, камъчето е изплюто.
Най не му трябвали тези пари за кръщенето.
Признал човекът на брат си, че 2 месеца преди кръщането бивша приятелка му поискала пари на заем. Той бръкнал в семейния бюджет, дал й (като споделил на мъжа ми, че още тогава е знаел, че тези пари ги вижда за последно), но казал на жена си, че ги дава в заем на брат си (на нашето семейство). И когато кръщането наближило, снахата (или каквато там ми се пада) казала на мъжа си, че тези пари ще са им нужни за събитието и ако ние сме си били свършили работата – да сме им ги върнели. Тогава братът на мъжа ми иска заема от нас.
И така.
Сумата не е голяма, не е и малка – 300 евро е. Аз (за мое съжаление) не мога да я преглътна, още повече като зная защо е взета, кой я е употребил. Не искам да коментирам отношението ми към това как стоят нещата в тяхното семейство, как смешно се е направил на мъж и за чия сметка и пр.
Просто искам да ни върне парите.
Мъжът ми пък ми казва: ”е, колко пъти да му казвам?” На моето: „аз ще му кажа” той се усмихва и казва:”добра идея, може пък от теб да му стане неудобно и да ги върне.”. (Отново за мое съжаление, мисля че той я е преглътнал ....   #Cussing out )
Намислила съм да му звънна и да му кажа, че сме имали доста разходи напоследък, а и предвид бебето предстоят още и че бих искала да зная кога ТОЧНО ще мога да разчитам на тези пари.
Как ви се струва?
Отворена съм и за други идеи  Confused

# 1
 • Мнения: 1 447
Щом не му е неудобно от мъжа ти ,явно е настъпил момента ти да му кажеш.Дано пък от теб му стане неудобно.
Няма какво да мислиш обаждаш се и направо му казваш,че тези пари ви трябват,все пак са си ваши.

# 2
 • Мнения: 1 188
И аз мисля,че е добре и ти да му кажеш,че сега предвид появата на детето ще ви трябват доста парички и му напомни,че ще си чакаш от него заема,който сте му дали.

# 3
 • Мнения: 299
Направо кажи на жена му каква е работата. Само така ще ви ги върнат.

# 4
 • София
 • Мнения: 10 169
Може да е много нагло, но бих си ги искала от жена му, щом се прави на толкова интересен.

# 5
 • Мнения: 40
Мисля, че няма нужда да се вкарва тежката артилерия още отначало... Кажете на господина, че ако не върне парите, които са ви нужни за вашето бебе, ще се принудите да ги поискате от съпругата му, и да видим дали тогава няма да се стресне малко  Thinking

# 6
 • Мнения: 1 554
Мисля, че няма нужда да се вкарва тежката артилерия още отначало... Кажете на господина, че ако не върне парите, които са ви нужни за вашето бебе, ще се принудите да ги поискате от съпругата му, и да видим дали тогава няма да се стресне малко  Thinking

добра идея Peace

# 7
 • Мнения: 940
Мисля, че няма нужда да се вкарва тежката артилерия още отначало... Кажете на господина, че ако не върне парите, които са ви нужни за вашето бебе, ще се принудите да ги поискате от съпругата му, и да видим дали тогава няма да се стресне малко  Thinking

добра идея Peace

Абе не се вкарвайте в интриги. Кажи му ти, па тогава да видим. Не е нужно да го заплашваш чак толкова и да си разваляте отношенията.

# 8
 • Мнения: 2 229
Кажи му ти, и ако още се прави на ударен, кажи на жена му.

# 9
Деликатна ми е ситуацията, но наистина ще му звънна. Заради себе си, защото както казах по-горе - мисля за това  Embarassed
Не ми и минава през ум да светвам горкото момиче.
Никой няма нужда от това.
Човекът се е направил на мъж пред бившето гадже, не  е можел да го направи сам, поискал е помощ от брат си по един доста нескопосан начин, защото във времето, в което мъжът ми си е мислел, че всъщност е дал заем (а не, че е получил такъв  Laughing ) все е можело да стане дума за това, когато и снахата е там. Тогава какво щеше да прави лъжецът нямам идея.
Да си спасяват отношенията сами. Просто, ако може да не плащам аз за това.

Ще му звънна.
 

# 10
 • Мнения: 4 202
Няма нищо деликатно в ситуацията. Искаш си парите и толкова.
Егати пича - дал пари, избърсал си ръцете с вас и накрая, като капак, решил, че може да вземе заем без да го връща.

# 11
 • Мнения: 9 801
Какво има да се бориш - нормално е. Виж, ако мъжът ти каже - Остави го, няма да му ги искам, тогава да се бориш със себе си.
Но явно не е такъв случаят.

# 12
 • Мнения: 17

Отворена съм и за други идеи  Confused


Ето ти една друга идея.
Отпиши тези пари и се въздържай да настройваш мъжа си срещу брат му.
За каквито и пари да става дума - те не са по-важни от отношенията в семейството.
Малко великодушие на никого не е навредило.

# 13
 • Мнения: 2 556
Съгласна съм с последното мнение, за 300 евро, и то дадени от мъжа ти на собствения му брат, не си струва да се вкарваш във филми. Поговори с мъжа си повече да не дава заеми занапред, за да не те тревожи. Ако толкова не можеш да ги прежалиш, искай си ги, но първо не знам дали ще си ги получиш, второ, цялата работа е прекалено забъркана, рискуваш жената на брат му да разбере, че той е давал пари ан друга жена, аз такъв риск не бих поела...

# 14
 • Мнения: 2 388
Щом е ЗАЕМ трябва да се върне, независимо за колко пари става дума.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт