Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 8 ян. 2009, 10:31 ч.
  • Преглеждания  11 062  Мнения  17  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 1 058
Питането ми е за това, какъв тип брашно да избера за пита, козунак и др. Да поясня, вече има тема за отделните марки брашна, не става въпрос за това. На пазара има брашно тип 400, тип 500, а на опаковката на един хляб видях, че е направен с брашно тип 700. Може ли някой да обясни разликите?

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 11 118
Брашно тип 500 е бяло брашно за производство на бял хляб.
Брашно тип 700 е подходящо за производство на хляб тип “Добруджа”
Брашно тип 400 е високобелтъчно с високо съдържание на глутен.

Най-добре е да си купиш тип 500. А иначе София мел произвеждат и специални брашна за баници, козунаци и бисквити.

# 2
  • Мнения: 2 804
Аз използвам тип 500.

# 3
  • София
  • Мнения: 5 001
Аз използвам тип 500.
Peace Peace Peace Peace
И аз така.

# 4
  • Мнения: 784
Аз ползвам тип 350,понякога тип 700.Чак сега разбирам за първото,че е високобелтъчно.

# 5
  • София
  • Мнения: 4 293
Обикновенно купувам на Софимел Екстра  Peace

# 6
  • Мнения: 13 523
Къде ги намирате тези брашна тип под 500? Аз в Стара Загора никога не съм виждала такива? 
Да не говоорим, че и над 500 трудно се намират... Close

# 7
  • София
  • Мнения: 940
Тук има дори и в кварталната бакалия. Иначе Била, Метро, Фантастико и подобни...

Аз взимам на СофиМел Екстра. Има специални едни на Техра за различни неща.

# 8
  • Мнения: 13 523
В нашите Билла и Метро, няма, да не говорим, че и типово и пълнозърнесто не винаги има. А за Добруджа, да не говорим - ако попитам, ме гледат като извънземна. Имаше в Европа, но го изкупих миналата година.  Laughing
Между другото, прави ли ви впечатление, че брашното на Софимел от лятото насам не е същото като миналата година? По-лошо е.  Thinking

# 9
  • София
  • Мнения: 940
Да, прави ми впечатление, че е набухано с някакви неща, които определено не са брашно. Как разбрах? Ами сега ми се налага да слагам повече, за да ми станат питкити/хляба/тестото....

# 10
  • варненка от София
  • Мнения: 4 659
Ползвам 350 или 450.

# 11
  • Мнения: 2 804
И на мене ми прави впечатление, че не е същото. Затова минах на Мелко 500 или 450- за питки е идеално.

# 12
  • София
  • Мнения: 27
Извинявам се момичета,
но не видях никой да каза каква е разликата между брашната, какъвто беше въпроса на ябълка.
Числото показва пепелното съдържание в брашното, т. е. колкото е по-голямо, толкова брашното е "по-грубо".
От това логично по-фините теста се замесват с брашно 300, 450, 500 и обратно.
Аз лично обичам да слагам разни добавки - семена, трици и т.н., когато замесвам питки, тутманици, а и палачинки - тогава ползвам брашно най-малко 500.
А когато правя сладки, козунак - ползвам от 500 и надолу.
Но все пак е въпрос на вкус  Hug

# 13
  • Мнения: 784
Колева,Още в началото на темата стана ясно каква е разликата между брашната от различен клас
Брашно тип 500 е бяло брашно за производство на бял хляб.
Брашно тип 700 е подходящо за производство на хляб тип “Добруджа”
Брашно тип 400 е високобелтъчно с високо съдържание на глутен.


      И на мен ми прави впечатление,че големите вериги не зареждат типово  и пълнозърнесто брашно.А иначе тип 350 си намирам в кварталната бакалия на мелница Велико Търново.                                                                                                                                               

# 14
  • София
  • Мнения: 4 293
А сега де, кой чете между редовете  Wink

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт