Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 9 973
Вчера ваксинираха детето с ваксината по ЗК на 1г.+4м.(3-тата ваксина) и детето беше цяла нощ с Т 38`(давам на 4ч. панадол),а сутринта с Т 39`7 в дупето+повръщане.След слагане на свещичка пак смъкна на 38`Т.След 3ч. пак вдигна Т39.8`в дупето и пак свещичка.Колко често да слагам свещички?Педи казва 3 дни ще е така,да давам панадол на 4ч.,а свещичка над 39` Няма ли да се измъчи детето,не може ли да смъкнем Т по някакъв начин?
Мисля след 1м. да поръчам противоменингитната ваксина  Ae+Hib  DM І(педи я изписа).Въпросът ми е дали е много скъпа и дали е ефикасна?Също така дали пак се получават тези реакции?

# 1
  • Мнения: 16 654
Това е доста силна реакция, така че заведи детето при лекарката. Свещички се слагат максимум 4ри за 24часа и не повече от 3дни.

Не мога да разбера при тази силна реакция, която дава детето с кой акъл искаш да поръчваш противоменингитна ваксина.
И как така педиатърката ще изписва ваксина?

# 2
  • Мнения: 9 973
 Mirama ,за менингитната бяхме коментирали преди тази ваксина и не съм знаела,но май няма да я поръчам(няма да ми страда детето Tired)

# 3
  • Мнения: 1 144
Много е  висока  температурата  за  да  е  реакция  от  ваксината.Заведи  детето  да  го  прегледат.

# 4
  • Мнения: 270
Температурата е много висока, а и детето повръща. Потърси веднага лекар. Не искам да те плаша, но това не е нормална реакция от ваксина, въпреки че лекарят ти е казал, че детето  ще е така три дни. Хубаво обсъдете с друг педиатър и въпроса за поставянето на следващите ваксини.

# 5
  • Мнения: 1 144
Как  е  детенцето  някои  знаели.

# 6
  • Мнения: 284
И всъщност какква е ваксината,която е поставена сега?
Да не би детето да  е било вече болно,когато му е поставена ваксината.
Доста тежка реакция от ваксина.Малката ми дъщеря на 1год.и 8 мес. вдигна много висока температура,която поддържаше 2 дни ,краката и посиняваха,отпускаше се още при 38градуса.Ваксината беше -морбили,паротит и рубеола.Следяха я денонощно двама лекари.
Дано се оправи детенцето!
Пиши как е.

Общи условия

Активация на акаунт