Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 8 ян. 2009, 16:58 ч.
  • Преглеждания  12 717  Мнения  14  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 258
Искам да опеча цяло парче свинско, но да не стане сухо.Моля помагайте.

Реклама
# 1
  • USA
  • Мнения: 1 777
Аз скоро правих по тази  рецепта , стана много вкусно и не беше сухо. Simple Smile

# 2
  • на изток от рая
  • Мнения: 865
В плик за печене на месо.Предварително цялото месо е мариновано според вкуса.Става ммммм

# 3
  • Мнения: 1 800
Слагам месото в дълбока тава,поръсвам със сол, червен пипер,сос Уорчестър и подправки по избор.....отгоре намазвам обилно с горчица ,след това с олио(изливам малко в шепата и после масаж на местото  Laughing).
Изливам около 500гр бира или бяло вино(с червно става по тежко ,а и месото се оцветява-но е въпрос на избор)
Понякога слагам 2-3 скил.чесън,глава лук,дафинов лист,бахар.Всеки път различно
Завивам с фолио или слагам капак,пека 30-40 мин на 300 след това намалявам на 160-180-градусите зависят от фурната и пека още 3-4 часа,зависи колко е голямо парчето месо.
Може отстрани на месото да се сложат цели картофи и моркови,гъби....
Може и натюр да се направи - също става вкусно,зависи как ти се хапва....
Горчицата може да се обърка с смачкани 2 скил.чесън,чубрица ,сол и така да се намаже месото.
Снимки тук,и тук

# 4
  • Холандия/Хага
  • Мнения: 1 352
Подправяш, слагаш малко вода в тавичката, завиваш с фолио и печеш на ниски градуси повече време.

# 5
  • На земята, която е всъщност звезда.
  • Мнения: 2 362
Месото се шпикова с почистени скилидки чесън и розмарин, поръсва се със сол и пипер, полива се със соев сос и червено вино. Отстрани в тавичката се слагат още няколко скилидки чесън, розмарин и 1-2 дафинови листа. Оставя се 15 мин. да поеме съставките. Слага се във фурната /ако е по- сухо се слага малко олио или зехтин на дъното на тавичката/ и се пече по 15 мин. от двете страни на 250 градуса. След това се намалява на 180 градуса и отново се пече от двете страни по 40 минути. Може да се полива от време на време със соса, както и да се долее малко вино. След това фурната се изключва, а месото се оставя в нея 10 мин. Нарязва се на филии и се залива със сосчето.

Винаги става много вкусно.

# 6
  • София
  • Мнения: 258
Благодаря ви момичета!!!!Всички  рецепти звучат страхотно. newsm51

# 7
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 263
Pety, изглежда страхотно!  Peace

# 8
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Задължително обвито във фолио, махам го накрая, ето тук имам някакъв пример за подобно нещо:

Свинско шпиковано месо с горски гъбки

# 9
  • На земята, която е всъщност звезда.
  • Мнения: 2 362
В мойта рецепта не се покрива и винаги се изпича много добре.  newsm78 Всъщност рецептата не е моя, от една малка книжка със страхотни рецепти на Раймонд Вагенщайн е.

# 10
  • София
  • Мнения: 5 075
Печем го в плик за печене, овкусено с различни подправки. Може и да се шпикова с чесън или бекон. Става много сочно и вкусно!

# 11
  • blizo do moreto
  • Мнения: 71
    Аз винаги го правя по рецептата на Зори за свинско книга и винаги става страхотно.

# 12
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528

Таня, може ли да спреш да вадиш стари теми и да отговаряш без да е актуално и нужно вече  Simple Smile

# 13
  • Мнения: 2 804
Натривам го с подправки по избор, намазвам с лютеница или доматено пюре и набучвам цели чесънчета, завивам с фолио и пека.

# 14
  • София/Света на Диска
  • Мнения: 3 831
Темата е наистина доста стара...  Laughing hahaha

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт