Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Шумен

Мнения: 459
Задушени пържоли със сос

Продукти:
8-10 пържоли,/свински или пилешки/
250-300гр. гъби;
125 гр. млечна майонеза;
125гр. кисело мляко;
1 кубче гъбен булъон;
1 с.л горчица;
1 с.л брашно;
сол ,черен пипер.

Пържолите се начукват леко,посоляват се с малко сол и черен пипер.Овалват се в брашно и се изпържват се в загрята мазнина.Прехвърлят се в правоъгълна тава./Ако не се събират в тавата ,се подреждат керемидообразно./В същата мазнина се изпържват нарязаните гъби,поръсват се с кубчето булъон и се прехвърлят при месото.
В купичка се смесват майонезата,киселото мляко и горчицата и хубаво се разбъркват.
На дъното на компотен буркан се слага 1 с.л брашно и с малко вода се прави на кашичка.Прибавя се сместа от купичката и буркана се допълва с хладка вода.Слага се капачката и се разклаща добре.Сместа се излива в тавата.Покрива се плътно с фолио и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса -1 час/или 1час и 15 мин./
Като резултат се получават много крехки пържолки с вкусен сос.
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
А може ли без да се пържат предварително?  newsm78
Цитирай

София

Мнения: 942
Перфектно предложение. Тъкмо сега имам много свинско, и се чудим как да го оползотворим Smile  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 942
И вчера и днес го правих, само че вместо кисело мляко сложих заквасена сметана.

Също така слагам вместо вода бяло вино.

Станаха превъзходни.  bouquet
Цитирай

България

Мнения: 454
Мммм.Звучи вкусно,ще се пробват много скоро Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.