Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • швабско
  • Мнения: 48
Малко съм антиготва4ка  Embarassed, но zаслуга zатова има и съпругът ми, професионален готва4 е и не ми дава поле zа иzява. Това бе6е zа оправдание  Laughing
Една поzната ми подари йенска тавичка и ми каzа една рецепта, пробвах я и останахме много доволни, та съм ре6ила да се раzвихря, та дори и сама да си ям проиzведенията
Искам да ви помоля да споделите рецепти zа ястия, които се приготвят в йенска тавичка  Hug
Това, което аz приготвих бе6е свински пържолки, мариновани гъби и топено сирене, подреждат се, малко олио, пе4е се около 50 мин и е готови.

# 1
  • София
  • Мнения: 940
Е много са...То на практика всичко може.
Аз и сърми съм правила. Днес направих и свинско с грах в йена, защото не обичаме много яхнии в тенджера да ядем...
Винен кебап съм правила пак в йена...
Картофи с шунка и топено сирене, със сметана....

# 2
  • Мнения: 1 838
Всичко,което правиш в тава може да се метне и в йената,няма разлика.....
За да не е ми е сух поста ето едни пържолки:
Начукваш леко пържолите,овалваш в смес от червен пирер,брашно и сол.
Запържваш леко в тиган ( за 1-2 мин от двете страни до промяна на цвета),прехвърляш в йената ,слагаш помежу им даф.лист и наливаш червено вино .
Запичаш .
Ето тук снимка , ето и на порцията за ориентир


Последна редакция: чт, 08 яну 2009, 20:19 от polly

# 3
  • швабско
  • Мнения: 48
Поли, лукът zапържен, а пържолките съвсем сурови се слагат, нали?
Далка, картофите ми zву4ат мн добре, вси4ко сурово ли се реди?
Мерси моми4ета  Hug

# 4
  • Мнения: 1 838
Лук няма  Wink,не си падам много по лука  - затова.
Писала съм и че се запържват,стават много бързо ,крехки са и много вкусни  Peace
Виното да не е много.

# 5
  • швабско
  • Мнения: 48
 smile3555
пи6е6е начукваш лек и аz ре6их, 4е е лук, а то било леко  Embarassed
сега раzбрах, утре 6е пробвам, мерси

# 6
  • варненка от София
  • Мнения: 4 663
Една много лесна и върза манджа, но пък много вкусна.

Нареждаш си пилешко филе или гърди в йенска тенджира, настъргваш обилно с кашкавал, намазват отгоре пакетче майонеза, затваряш с капака и печеш. Много вкусна манджичка. Не посолявай, защото от кашкавала и майонезата си има достатъчно сол.

# 7
  • Мнения: 4 496
...ето едни пържолки:
Начукваш леко пържолите,овалваш в смес от червен пирер,брашно и сол.
....

Тези сочни пържолки от какво месо са? Или няма значение?  bouquet

# 8
  • Мнения: 1 838
Стават и с пилешко( но слагаш бяло вино),и със свинско.
Тези на снимката са от свинско месо .
Мисля че и с крехко телешко ще се получи добре,но никога не съм пробвала-няма от къде   ,все на дядото на телето случвам  Rolling Eyes.

# 9
  • Разград
  • Мнения: 3 029
Ако имаш микровълнова йената е много подходяща за готвене там.Почти всичко съм правила в йена,както в микровълновата,така и във фурната.

# 10
  • Мнения: 4 496
Благодаря! Още утре ще пробвам с пилешки пържолки!
 Сигурна съм, че ще се получи доста вкусно.  bouquet/нещо не ми се появяват букетите тук/

И за да не ми е "празен" поста, а да е по темата, : аз често правя картофи в йенска купа с капак. Нарязвам ги на шайби с дебелина около 1 см, посолявам, слагам малко червен пипер и олио, добавям малко водичка, разбърквам и слагам в МВ за време,  зависещо от количеството картофи. Стават много вкусни! Може и една- две скилидки чесън да се добавят.

# 11
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 818
Аз често приготвям пълнена паста в йенска тавичка. Приготвям си достатъчно сос за спагети с кайма, доматен сос и подправки, сварявам някаква къса паста като макарони , тръбички или мидички, важното е да са с отвор за да може добре да влезе соса вътре, гледам да е малко сурова пастата след варенето...  разбърквам я хубаво с доматения сос  и редя ред паста, отгоре ръся с кашкавал, шунка и един , два черпака сос бешамел, после пак ред паста, и така до изчерпване на количествата, повече от три реда на правя, завършвам с паста, кашкавал и бешамел и запичам за около 20 мин на умерена фурна.Малко тежко ястие, но зимата върви страхотно с червено винце  chef

# 12
  • швабско
  • Мнения: 48
Lindita, това на лаzаня ми прили4а, тук има и специални кори zа лаzаня, но 6те пробвам с йенска.
Моми4ета, мерси zа рецептите, ако сготвя не6то и става поне zа гледане 6те го снимам и покажа  Hug

# 13
  • София
  • Мнения: 1 683
Както са ти писали момичетата, всичко се готви в йена. Аз вчера направих мързеливи пълнени чушки. Запържваш си каймата и ориза, както си е по рецепта, но не пълниш чушките и ги режеш на ситно и ги прибавяш към плънката. Моите чушки бяха печени и белени и стана супер вкусно  Peace

# 14
  • Мнения: 930
във йенска тавичка всичко може да се прави, стига температурите да се са рески
изведнъж много горещо или много студено, защото стъклото се пука

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт