Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 8 ян. 2009, 19:32 ч.
  • Преглеждания  9 307  Мнения  25  Онлайн  1
Отговори
  • швабско
  • Мнения: 48
Малко съм антиготва4ка  Embarassed, но zаслуга zатова има и съпругът ми, професионален готва4 е и не ми дава поле zа иzява. Това бе6е zа оправдание  Laughing
Една поzната ми подари йенска тавичка и ми каzа една рецепта, пробвах я и останахме много доволни, та съм ре6ила да се раzвихря, та дори и сама да си ям проиzведенията
Искам да ви помоля да споделите рецепти zа ястия, които се приготвят в йенска тавичка  Hug
Това, което аz приготвих бе6е свински пържолки, мариновани гъби и топено сирене, подреждат се, малко олио, пе4е се около 50 мин и е готови.

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 940
Е много са...То на практика всичко може.
Аз и сърми съм правила. Днес направих и свинско с грах в йена, защото не обичаме много яхнии в тенджера да ядем...
Винен кебап съм правила пак в йена...
Картофи с шунка и топено сирене, със сметана....

# 2
  • Мнения: 1 800
Всичко,което правиш в тава може да се метне и в йената,няма разлика.....
За да не е ми е сух поста ето едни пържолки:
Начукваш леко пържолите,овалваш в смес от червен пирер,брашно и сол.
Запържваш леко в тиган ( за 1-2 мин от двете страни до промяна на цвета),прехвърляш в йената ,слагаш помежу им даф.лист и наливаш червено вино .
Запичаш .
Ето тук снимка , ето и на порцията за ориентир


Последна редакция: чт, 08 яну 2009, 20:19 от polly

# 3
  • швабско
  • Мнения: 48
Поли, лукът zапържен, а пържолките съвсем сурови се слагат, нали?
Далка, картофите ми zву4ат мн добре, вси4ко сурово ли се реди?
Мерси моми4ета  Hug

# 4
  • Мнения: 1 800
Лук няма  Wink,не си падам много по лука  - затова.
Писала съм и че се запържват,стават много бързо ,крехки са и много вкусни  Peace
Виното да не е много.

# 5
  • швабско
  • Мнения: 48
 smile3555
пи6е6е начукваш лек и аz ре6их, 4е е лук, а то било леко  Embarassed
сега раzбрах, утре 6е пробвам, мерси

# 6
  • варненка от София
  • Мнения: 4 659
Една много лесна и върза манджа, но пък много вкусна.

Нареждаш си пилешко филе или гърди в йенска тенджира, настъргваш обилно с кашкавал, намазват отгоре пакетче майонеза, затваряш с капака и печеш. Много вкусна манджичка. Не посолявай, защото от кашкавала и майонезата си има достатъчно сол.

# 7
  • Мнения: 4 496
...ето едни пържолки:
Начукваш леко пържолите,овалваш в смес от червен пирер,брашно и сол.
....

Тези сочни пържолки от какво месо са? Или няма значение?  bouquet

# 8
  • Мнения: 1 800
Стават и с пилешко( но слагаш бяло вино),и със свинско.
Тези на снимката са от свинско месо .
Мисля че и с крехко телешко ще се получи добре,но никога не съм пробвала-няма от къде   ,все на дядото на телето случвам  Rolling Eyes.

# 9
  • Разград
  • Мнения: 3 028
Ако имаш микровълнова йената е много подходяща за готвене там.Почти всичко съм правила в йена,както в микровълновата,така и във фурната.

# 10
  • Мнения: 4 496
Благодаря! Още утре ще пробвам с пилешки пържолки!
 Сигурна съм, че ще се получи доста вкусно.  bouquet/нещо не ми се появяват букетите тук/

И за да не ми е "празен" поста, а да е по темата, : аз често правя картофи в йенска купа с капак. Нарязвам ги на шайби с дебелина около 1 см, посолявам, слагам малко червен пипер и олио, добавям малко водичка, разбърквам и слагам в МВ за време,  зависещо от количеството картофи. Стават много вкусни! Може и една- две скилидки чесън да се добавят.

# 11
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 818
Аз често приготвям пълнена паста в йенска тавичка. Приготвям си достатъчно сос за спагети с кайма, доматен сос и подправки, сварявам някаква къса паста като макарони , тръбички или мидички, важното е да са с отвор за да може добре да влезе соса вътре, гледам да е малко сурова пастата след варенето...  разбърквам я хубаво с доматения сос  и редя ред паста, отгоре ръся с кашкавал, шунка и един , два черпака сос бешамел, после пак ред паста, и така до изчерпване на количествата, повече от три реда на правя, завършвам с паста, кашкавал и бешамел и запичам за около 20 мин на умерена фурна.Малко тежко ястие, но зимата върви страхотно с червено винце  chef

# 12
  • швабско
  • Мнения: 48
Lindita, това на лаzаня ми прили4а, тук има и специални кори zа лаzаня, но 6те пробвам с йенска.
Моми4ета, мерси zа рецептите, ако сготвя не6то и става поне zа гледане 6те го снимам и покажа  Hug

# 13
  • София
  • Мнения: 1 677
Както са ти писали момичетата, всичко се готви в йена. Аз вчера направих мързеливи пълнени чушки. Запържваш си каймата и ориза, както си е по рецепта, но не пълниш чушките и ги режеш на ситно и ги прибавяш към плънката. Моите чушки бяха печени и белени и стана супер вкусно  Peace

# 14
  • Мнения: 930
във йенска тавичка всичко може да се прави, стига температурите да се са рески
изведнъж много горещо или много студено, защото стъклото се пука

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт