Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 8 ян. 2009, 19:45 ч.
  • Преглеждания  2 934  Мнения  10  Онлайн  1
Отговори
  • Шумен
  • Мнения: 460
БАНИЦА С ТОПЛА ВОДА

Продукти:
1 пакет кори за баница "Белла" или "Фамилия";
4 яйца;
300 гр сирене;
1/2 ч.ч олио;
2 ч.ч топла вода;
сол.

В средна по големина  кръгла тавичка, намазана с олио се слагат 2 броя набрани кори.Поръсват се с натрошено сирене.Така се процедира до свършване на корите.Разрязват се с остър нож като торта.Разрезите се поливат с нагорещено олио.
В купа се разбиват яйцата,прибавя се топлата вода и сол.Поливат се корите.Престояват 30 мин.Слага се баницата в студена фурна и тогава се ключва да се пече до зачервяване.
След като се изпече се обръща върху ръбовете на 3 чинии.

Реклама
# 1
  • Разград
  • Мнения: 3 028
Такава е и моята рецепта за баница,само че слагам студена вода и след заливането изчаквам около 10 минути само.Другото е същото,резултата е страхотен. Peace

# 2
  • Мнения: 782
Аз слагам кисело мляко,но ще пробвам да го заменя с вода. Благодаря за рецептата.  bouquet

# 3
  • в епицентъра
  • Мнения: 181
Ще я направя! Дано да не падне в чиниите! newsm78 Отдавна искам да пробвам това обръщане и рецептата ми се струва интересна и подходяща.  bouquet

# 4
  • София
  • Мнения: 5 001
Аз имам въпрос....
Как след като се залее баницата и престои 30 мин. и тогава се пече не става глетава?Моля,светнете ме на този трик.

Имам един единствен опит с такава баница(за престояването говоря) и повече няма да повторя....


При мен баниците стават винаги пухкави и сочни, благодарение на това,че след като ги наредя,ги нарязвам и слагам в студена фурна и тогава включвам,изчаквам да се позачервят корите и да се разделят една от друга.После слагам заливката,която си влиза навсякъде и след изпичането баницата е вкусна и сочна....

Последна редакция: пт, 09 яну 2009, 14:48 от TheNMaster

# 5
  • Мнения: 9 892

TheNMaster, май и аз имам твоя проблем...............Чудих се как не става длетава, защото съм заливала с по-малко количество течност и резултатът нещо не беше приемлив. Може да си има обяснение.

# 6
  • София
  • Мнения: 5 001
TheNMaster, май и аз имам твоя проблем...............Чудих се как не става длетава, защото съм заливала с по-малко количество течност и резултатът нещо не беше приемлив. Може да си има обяснение.

Ама престоява ли ти баницата със заливката?
Щото аз заливам след като се е позачервила вече и след като залея и допичам никога,ама никога не става глетава...

А тук ми прави впечатление,че седи 30 мин според авторката със заливката и чак тогава я пече баницата....Е,това не ми е ясно как става....Затова попитах.

# 7
  • Мнения: 2 362
Аз я правя по същия начин, но използвам газирана вода и слагам да се пече след 5-10 мин в студена фурна само на долен реотан.Баницата става въздушна и ако има достатъчно мазнина между корите, те стоят отделени една от друга.Много е мека и сочна, дори и като престои няколко дена.

# 8
  • Мнения: 9 892
TheNMaster, май и аз имам твоя проблем...............Чудих се как не става длетава, защото съм заливала с по-малко количество течност и резултатът нещо не беше приемлив. Може да си има обяснение.

Ама престоява ли ти баницата със заливката?.....

Правя я по твоя начин и всичко си е наред. Но веднъж само съм пробвала със заливане с вода, стоя 10-ина минути, но като я извадих си беше на тесто, абе нещо не ми се получи и оттогава съм скептично настроена към заливането на готовите кори с вода. Но не пречи пак да опитам......

# 9
  • София
  • Мнения: 5 001
... Но не пречи пак да опитам......

Ахам....Значи чакаме задружно обясненията и разясненията  Blush Blush

# 10
  • софия
  • Мнения: 4 670
Аз я правя по същия начин, но използвам газирана вода и слагам да се пече след 5-10 мин в студена фурна само на долен реотан.Баницата става въздушна и ако има достатъчно мазнина между корите, те стоят отделени една от друга.Много е мека и сочна, дори и като престои няколко дена.
И аз така - с газирана вода. И честно казано никога не съм я оставяла след заливането. Само се старая хубаво да влезе в разрезите сместа и я пека на умерена фурна, че нямам само долно печене. А след като я извадя, обръщам тавата върху буркани. Става много пухкава.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт