Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Здравейте.
Искам да попитам дали имате допир до учебника по Околен Свят на издателство Просвета с автори Мария Кабасанова, Калоян Манолов и Павлина Стоянова? Дъщеря ми в момента учи по него и съм възмутена от начина, по който е представена информацията. Може би трябва децата ни да изкарат първо IQ тест и тогава да го изучават, за да разберат пълноценно учебния материал. Предполагам и други родители са се сблъскали с този проблем и се надявам да споделите мнението си по въпроса.

# 1
  • София
  • Мнения: 9 006
За съжаление не само учебникът по околен свят е абсурден. Мен най-много ме възмущава онази част в учебника по български език, която се води "Развитие на речта". Страхотен майтап. Днес изучавах заедно с дъщеря ми урока за покана - е, честно, направо ми се доповръща от тъпотията на авторите. После - защо децата ни били неграмотни!

# 2
  • Карлово
  • Мнения: 2 186
На Просвета всички учебници са неприемливи. Чудя как точно на нас се падна да ги ползваме.

# 3
  • Мнения: 16 145
 LaughingТова е, защото не сте видели Булвест. Можете да сте направо щастливи.
По- конкретно какво не ти хареса от този учебник? Аз чувах миналата година подобни отзиви за ІІІ клас- Човек и общество и Човек и природа, но сега не ги намирам за толкова лоши. Напротив- материалът не намирам за разхвърлян, както съм чела миналата година, нито за лошо предаден. Когато вечер синът ми разказва урока виждам, че е разбрал и запомнил, отговаря си на въпросите, дори на поставени от мен допълнителни такива.
Вероятно нещо конкретно те е подразнило. Какво е то?

# 4
  • София - Младост 1
  • Мнения: 419
Според мен това не е учебник, а по-скоро план конспект за всяка от темите. Разчита се явно на диалога в клас. Абе, сбирщина от тук от там. Идеята е да се получи някаква обща култура, да се събуди любознателност у децата и да се подготвят за историята, географията ..
На дъщеря ми й е най-нелюбимия предмет! Може би и класната има вина за това.
Някои теми обаче са направооо...  newsm12 Като например "Животът в семейството" и "Моето семейство и род" Та даже да разкажат интересна случка в рода.. Joy Нямам думи!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт