«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

 улинари€
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора


ћнени€: 297
ƒнес реших да направ€ торта защото имам сметана,но не знам как да направ€ блатовете. јко н€кой има идеи ще съм благодарна.
÷итирай

ѕловдив, н€кой ден в ƒъблин

ћнени€: 3 064
ћъжът ми е сладкар, ще го попитам и ще пиша тук в понеделник.
това намерих в нета, дано да е от полза

“ова количество продукти е най-подход€що за форма 22 см.

5 €йца 
2 пак. ванили€
3/4 ч.чаша(150 гр)захар
3/4 ч.чаша(110 гр) брашно
1/3 ч.чаша(50 гр) нишесте
щипка сол


предварително загрейте фурната на 170 - 175∞C.
Ќамазнете и набрашнете формата в ко€то ще печете и дъното покрийте с изр€зана харти€ за печене с диаметъра на формата.

¬ купа за месене изсипете €йцата, ванили€та и захарта. ќще по-добре е ако разбиете белтъците отделно и ги прибавите към вече добре разбитата жълтъчена смес

–азбийте много добре с електрически миксер 10 Ц 15 минути или докато сместа стане пухкава и увеличи обема си 2 пъти.

в  друга купа или чини€, пресейте и смесете брашното, нишестето и щипката сол.

ќще веднъж пресейте сухата смес до разбитата €йчена смес.

–азбъркайте внимателно сместа с дървена лъжица или гумена шпатула, като не забрав€те да обирате страните и дъното на купата.

»зсипете в приготвената форма и загладете добре(това е важно за да се изпече равномерно блата) ѕечете 30 Ц 45 минути или до порозов€ване.  ъм 30 минута, може да надупчите блата на н€колко места с дървен шиш - така ше проверите едновременно дали е изпечен, а и ще помогнете за по-доброто разпредел€не на топлината.

»зчакайте блата да изстине и ако формата ви не е с отдел€щи се страни, обърнете готови€т блат на поднос. ƒобре е да приготвите блата ден преди да правите тортата, за да бъде добре изтинал и тогава е по-лесен за разр€зване.
÷итирай

–азград

ћнени€: 3 028
6 €йца се разбиваш с 1 1/2 чч захар в купа поставена в по-гол€ма купа,пълна с по-топла вода.–азбиват се,докато се получи гъста п€на.ѕриготв€ш си 1 1/2 чч брашно+1 бакпулвер и с дървена лъжица прибав€ш по малко към €йчната смес и бъркаш внимателно отдолу-нагоре,докато се поеме всичкото брашно.–аздел€ш в три еднакви купички и започваш да печеш в предварително загр€та фурна на 180 градуса,поотделно.—тават три блата,може и два,но ако тавичката ти е по-гол€ма.
јз пека в откопчаваща се тавичка-26 см в диаметър и е с незалепващо покритие и само намазн€вам,но ако е обикновена тавичка тр€бва да намазниш и поръсиш с брашно.
—лед изпичането ги обръщам върху харти€ и остав€м да изстинат напълно,бързо става.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 942
»ма тортена библиотека, виж там--има много предложени€.
÷итирай


ћнени€: 2 800
«а блатове стандартни прав€-5 €йца от едрите, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. брашно, 1 бакпулвер, и настъргвам кората на лимон. ѕека в умерена фурна.
÷итирай


ћнени€: 16
6 €йца,250гр захар, 250гл брашно 1 ванили€.ѕърво разбивам белтъците със захарта на твърд сн€г като за целувки,след това прибав€м и жълтъците и продължавам да разбивам докато сместа се увеличи 2 пъти.—лед това прибав€м брашното по- малко и разбърквам с лъжица докото поеме всичкото брашно.ѕека в тава подмазана с масло и поръсена с брашно.—лед като истине блата € разр€звам на 2части.—иропирам и € мажа със сметана.
÷итирай


ћнени€: 297
Ѕлагодар€ за отговорите bouquet Ќаправих тортата и в момента е в хладилника. ”тре когато € разрежем ще се отчета.
÷итирай

гр. ѕловдив

ћнени€: 681
«а блатове стандартни прав€-5 €йца от едрите, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. брашно, 1 бакпулвер, и настъргвам кората на лимон. ѕека в умерена фурна.
ѕрав€ блата по същи€ начин, но с 4 нормални по големина €йца и без лимонена кора.
÷итирай


ћнени€: 1 442
Ѕлагодар€ за отговорите bouquet Ќаправих тортата и в момента е в хладилника. ”тре когато € разрежем ще се отчета.
Ќад€вам се със снимков материал  Rolling Eyes
÷итирай


ћнени€: 2 800
Ѕлагодар€ за отговорите bouquet Ќаправих тортата и в момента е в хладилника. ”тре когато € разрежем ще се отчета.
Ќад€вам се със снимков материал  Rolling Eyes
и рецептата......... eat
÷итирай

¬арна

ћнени€: 1
а дали знаете как да направ€ блат за торта , но без €йца и дали вместо с бира става със спраит , кола , фанта или газирана вода ???
÷итирай

Ѕургас, Ћазур

ћнени€: 150
 Shocked «а пръв път чувам за блатове за торта с бира!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
÷итирай

¬арна

ћнени€: 1
ами аз търсих из разни форуми за рецепта и б€ха писали , че без €йца ги прав€т с бира Very Happy Very Happy
÷итирай

Ѕургас, Ћазур

ћнени€: 150
ами аз търсих из разни форуми за рецепта и б€ха писали , че без €йца ги прав€т с бира Very Happy Very Happy

Ќе го казах със зла умисъл,просто много се учудих .  Hug 
÷итирай


ћнени€: 7 523
а дали знаете как да направ€ блат за торта , но без €йца и дали вместо с бира става със спраит , кола , фанта или газирана вода ???

bellito,ето ти една рецепта без €йца:

“ќ–“ј Д ќ ќЎ ј“ј ≈ ¬ ќ“ѕ”— Ф  Very Happy

1 чаша захар
2 чаша кефир (замества се с по-р€дко кисело мл€ко или по-гъст айр€н с газирана вода)
2 с.л.олио
2 ч.л. сода, изгасена с оцет
2 ч.л. амон€чна сода
3 чаши брашно.

ќт продуктите се замесва тесто и се дели на 5 части.
 ъм първата се добав€т 3 с.л.какао, към  втората - 0,5 чаша стафиди, към  третата - 0,5 чаша натрошени орехи, към четвъртата - 0,5 чаша мак, може да се смели в кафемелачка, може и да не се мели, петата част си остава само от тестото. ѕекат се пет блата. ћажат се с крем.

 рем:
0,5 литър пресно мл€ко, 3 с.л.брашно и 1 чаша захар се смесват и се вар€т на огън€ с бъркане до сгъст€ване. —вал€ се от огън€ и, като изстине, се добав€ краве масло ( в рецептата е дадено 500 гр, но мисл€, че 125 или в краен случай 250гр ще са достатъчни). ƒобав€ се ванили€ или н€каква есенци€ според вкуса Ц роммова, бадемова и др.

Ќе съм € правила, но съм и хвърлила око на тортата.

—коро беше показана торта с крем от нишесте с блат по рецептата на –ени, снимката е на 29 стр на темата.

јко ти върши работа като състав, защото има майонеза, ето и шоколадови€ сладкиш на сладка хапка, чудни тортички стават и от него.
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора