Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 48 отговора


Мнения: 9
Ето и моята лесна рецепта за бананова торта  Smile  chef

1 голям пакет бисквити Закуска (кафяви)
1 нишесте банан
800 мл прясно мляко
4-5 банана
1 желатин
125 гр краве масло

Натрушавате бисквитите и ги смесвате с маслото, месите докато не се получи хомогенна смес. Слагате получената смес във форма с падащо дъно , като разстилате равномерно. Приготвяте нишестето според оказанията и заливате с него бисквитите .Нарязвате бананите и ги нареждате върху нишестето. Разтваряте желатина и заливате бананите с него . Оставяте в хладилника за около 4-5 часа , за да се стегне тортата.   cook

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=315998&pid=9928983
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=315998&pid=9928970
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=315998&pid=9928990

Цитирай


Мнения: 4 279
Изглежда вкусно  bouquet
Цитирай


Мнения: 6 395
много добре изглежда   chef
Цитирай


Мнения: 84
 LaughingТази рецепта е като бисквитената торта,която моето семейство обожава.Разликата е,че тук присъстват банани и желатин.Сигурна съм ,че много ще ни се услади. WinkДано успея да я приготвя днес. Hug
Цитирай


Мнения: 936
Преписах си рецептата и ще я пробвам. Имам 2 въпроса:
Каква е тази форма с падащо дъно?
Колко желатин е нужен? Обяснете ми подробно как да го разтворя, никога до сега не съм го правила.
Цитирай

в илюзия

Мнения: 1 306
много добре изглежда ще се пробва задължтелно Peace
Цитирай


Мнения: 9
Радвам се , че моето предложение за тортата ви е харесало.  Hug
Разкошница търих снимка на форма с падащо дъно в интернет , но не открих ,за да ти покажа.  Sad
А за желатина аз използвах едно пакетче на д-р Йоткер и го направих според указанията ( пише ги отзад на пакетчето) Аз също за първи път работя с желатин и се изненадах , че ми се получи . Тъй като бях чела във форуми за доста неуспешни опити ,  но реших да пробвам и стана. Оказа се , че не е много трудно даже изобщо. Пробвай и ти ,после пиши какво се е получило.  Thinking
Цитирай

Gorni Bogrov

Мнения: 573
И аз мисля да я спретна,но първо да доядем другата,която направих вчера.  chef
Цитирай

гр. Пловдив

Мнения: 702
Чудесна торта! Правя подобна, но с ванилово нишесте и на мястото на желатина и бананите настъргвам шоколад и орехи. Тази ще направя обезателно.

За желатина ето тук доста изчерпателно е обяснено. Но на кратко:
"Желатинът се разтваря първо в студена вода - 1 кафена чашка вода на 10 гр. желатин. Когато набъбне (прилича на грис халва) се разтваря на водна баня на слаб котлон или слагаш съда с желатина в купа с топла вода. Като се разтвори добре - стане на прозрачен сироп, се смесва със сока, с който ще желираш. За меко желе и кремове се използва 10 гр. желатин (1 пакетче) на 500гр. мляко, сок или каквото там желираш. За твърдо желе, като за торта примерно, се използва 10 гр. желатин за 300-350 гр."
Цитирай

Разград

Мнения: 3 028
Днес си купих нишесте Банан,че имам и няколко банана в хладилника.Обаче си купих б-ти Роден край,не съобразих изобщо.Надявам се да станат за блата.
Цитирай


Мнения: 307
Много ми харесва тортата. Ще я направя още тази вечер, но и аз имам най - големи опасения относно ползването на желатина. Винаги ми става на бучки като го сложа на водна баня или пък ми остава на дъното втвърден.
Цитирай


Мнения: 1 705
Изглежда лесна. Мисля и аз да се пробвам   chef
Цитирай

Разград

Мнения: 3 028
Да ви кажа аз как приготвям желатина.
Изсипвам съдържанието на пакетчето в чаша,добавям около 50 мл студена вода и бъркам,оставям да набъбне.През това време загрявам в каната(бързонагряваща)вода-да кипне и заливам до горе вряла вода като бъркам непрекъснато,докато напълно се разтвори желатина,след което оставям да се поохлади и действам.
За рецептата е необходимо повече количество вода за заливката отгоре.Бих я прибавила след като желатина се поохлади.
Цитирай


Мнения: 1 705
В обикновена тава ще стане ли? Нямам форма с падащо дъно  Crossing Arms
Цитирай

Разград

Мнения: 3 028
В обикновена тава ще стане ли? Нямам форма с падащо дъно  Crossing Arms

Ще стане,що да не стане.Само няма да се вижда отстрани цялата,но пък на парче също ще изглежда много добре.По-важен е вкуса. Wink
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 48 отговора