Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 7 914


ДИЕТА ЗА ИДЕАЛНО ТЕГЛО И ОТЛИЧНО ЗДРАВЕ

стартираме така:
 


финишираме така:

Целта на диетата не е само намаляване на килограмите, а също промяна на обменните процеси в организма, тъй като в края на диетата задържаме килограмите, които сме постигнали в края на диетата.Ако диетата се прекъсне не се получава желания резултат.


Защо тази диета е много добра?

• продължителността й е 90 дни и в това време може да се отслабне от 18 до 25 кг.
• по количество може да се храните нормално, но трябва да знаете, че идеални са резултатите при по-малко количество храна.
• диетата не е тежка за издържане,важно е само да следвате комбинацията между храните и правилно да заменяте дните.


Хора с повишено кръвно налягане, няколко седмици след започване на диетата спират да употребяват лекрства за високо кръвно.

Ако килограмите ви първите 10 дни не намалеят, не се отказвайте в никакъв случай и не изгубвайте вяра и воля.Продължавайте диетата до края на,тъй като е възможно в един момент да свалите наведнъж 5 кг.

Диетата продължава 90 дни и само 90 дни.След като приключите е необходима 90 дни почивка.След този отдих можете да повторите още веднъж.

Закусва се задължително само плодове(през 90 дневната диета и също по време на 90 дневната почивка), защото от тях организма черпи плодова захар,необходима за нервната система!


ЦИКЛИ НА ХРАНЕНЕ

Тялото е уредена система, която изисква уреден и хармоничен начин на хранене.Изследванията показват,че човешкият метаболизъм има 3 цикъла:
• 4.00 до 12.00 ч.-цикъл на чистене на организма
• 12.00 до 20.00-цикъл на хранене
• 20.00 до 4.00-храносмилателен цикъл

ЦИКЪЛ НА ЧИСТЕНЕ НА ОРГАНИЗМА(4.00-12.00)


По време на този цикъл се консумира минимално количество храна(задължително плодове) и се пие по-голямо количество вода, чай или ниско калорични напитки.По време на диетата се закусва само с плодове!

ЦИКЪЛ НА ХРАНЕНЕ(12.00-20.00)

По време на този цикъл се храним неограничено.Тук не е важно колко количество ще консумираме, а как ще консумираме храната и е задължително да спазваме времетраенето между отделните хранения.
При белтъчния ден между отделните хранения трябва да има 4 часа.В деня за бобови растения и варива,както и през въглехидратния ден-2 часа.
По време на плодовия ден е необходимо да се консумират повече плодове, но трябва да се знае, че един вид плод се смята за едно хранене.Между отделните хранения може да има от 1 до 2 часа.


ХРАНОСМИЛАТЕЛЕН ЦИКЪЛ(20.00-4.00)

По време на този цикъл се храносмила и усвоява храната, затова е необходимо да не се яде нищо.Ако не можете да издържите и сте много гладни вземете си някакъв плод или чаша вода, може и чай без захар.


ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ НА ДНИТЕ ЗА ХРАНЕНЕ

Тези дни са най-важния елемент от диетата.Спазването на редът, по който трябва да се храним, както и правилната комбинация между храните ще доведат до отлични резултати.
Диетата се състои от 4 дни редовно хранене и един ден (воден) на всеки 29-ти ден.Тази диета се започва винаги с белтъчен ден, продължава с бобовия ден,въглехидратен и завършва с плодов.
Този цикъл се повтаря до 29-ия ден, когато се пие само вода.ДЕН 1-БЕЛТЪЧЕН ДЕН [

Кои храни спадат към белтъчини:

МЕСО,СИРЕНЕ,КАШКАВАЛ,ЯЙЦА,МЛЯКО И МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ,СПАНАК,РЯПА,СОЯ И СОЙНИ ПРОДУКТИ,ЗЕЛЕ,ДОМАТИ,ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО,КАРФИОЛ...

Белтъчните са големи молекули, изградени от амино-киселини.Амино-киселините се съдържат в храните от растителен и животински произход.8 от амино-киселините нашето тяло не може да произвежда и затова тях ние трябва да получаваме от храната,която консумираме.Белтъчните са необходими за поддържане на растежа, тъй като всъщност от тях е изградено нашето тяло(коса,нокти,мускули и т.н.).Необходими са също за много други важни процеси в организма.

ПРИМЕРНО МЕНЮ:

ЗАКУСКА:За закуска се консумира само един вид плод(2 ябълки,2 портокала,2 праскови,2 мандарини,2 круши, диня, пъпеш, купичка ягоди, малини и т.н.).

Много важно е да се знае:НИКОГА НЕ СМЕСВАЙТЕ ПЛОДОВЕ ОТ РАЗЛИЧЕН ВИД.

ОБЯД:За обяд консумираме белтъчни.Примери:
1. Две печени пържоли(свински,пилешки,говежди).Може риба или морски животни(калмари,миди,раци и др.).Към това прибавяте филия хляб и зеленчуци(може задушени-моркови,карфиол,зеле,чушки и др.или неограничено количество салата(домати,краставици,чушки,зелена салата, може и шопска.
В салатата не слагайте фасул,царевица или грах, защото тези продукти спадат към варивата и се консумират през втория ден.

2.2-3 по големи парчета сирене или кашкавал(може и паниран), филия хляб, салата, вода.

3.2-3 кисели млека, хляб, салата, вода.

4.2-3 яйца варени, на очи или бъркани със сирене, салата или задушени зеленчуци, хляб,вода.

Накрая след всяко хранене се пие бульон от различни супи(зеленчукова, гъбена, пилешка и др.,но без фиде или др. тестени неща в нея.

ВЕЧЕРЯ:За вечеря консумирайте това,което е било за обяд,но задължително само половината от количеството.ТОВА Е МНОГО ВАЖНО.

ДЕН 2-БОБОВИ ХРАНИ И ВАРИВА:

Кои продукти спадат тук:

ОРИЗ, ЗРЯЛ БОБ, ЗЕЛЕН БОБ, ГРАХ, СОЯ, ЦАРЕВИЦА, ЛЕЩА, КАРТОФИ...

ПРИМЕРНО МЕНЮ:

ЗАКУСКА:ПЛОДОВЕ.Не смесвайте плодовете!
ОБЯД:За обяд консумирайте варива.Примери:

1. Готвен зрял боб без месо + всички видове зеленчуци, хляб и неограничено количество салата.
2. Яхния от картофи или печени на фурна с подправки, хляб и зеленчуци(неограничено).
3. Яхния от ориз, може и варен с подправки, салата, хляб, вода.
4. Грах или леща( без яйца или др. белтъчни ) с подправки, салата, вода и хляб.

ВЕЧЕРЯ:Консумирате само половината от това, което е било за обяд.

ВАЖНО:На ориза, картофите, фасула, граха и лещата се слагат сол и всички подправки на вкус.Подправките трябва да се употребяват, тъй като са необходими за организма.

ДЕН 3-ВЪГЛЕХИДРАТЕН

Кои продукти спадат под въглехидратни:ЗАХАР,ТЕСТЕНИ ИЗДЕЛИЯ И СПАГЕТИ,ПИЦА,СЛАДКИШИ...

Въглехидратите са извор на енергия за организма,подобряват умствената работа и стабилизират централната нервна система.Ако консумираме повече въглехидрати,отколкото тялото може да преработи в глюкоза и гликоген,те се натрупват в масни депа.Делят се на:Монозахариди, Дизахариди и Монозахариди.
Тъй като въглехидратите са най-много виновни за нашите килограми,през този ден е необходимо да се придържаме строго и да избираме правилната въглехидратна комбинация.
В нашата диета спадат следните въглехидрати:
ПИЦА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ ИЛИ ПЛОДОВЕ(БЕЗ БЕЛТЪЧНИ), СПАГЕТИ С ДОМАТЕН СОС,КЕТЧУП ИЛИ СОС ОТ ГЪБИ. В СОСОВЕТЕ НЕ СЕ СЛАГА МЕСО ИЛИ ДР.БЕЛТЪЧНИ. МОГАТ ДА СЕ КОНСУМИРАТ СЪЩО И ТОРТИ,КАКТО И СОЛЕНИ СЛАДКИШИ,А СЪЩО ТАКА И СЛАДОЛЕД.
ПРИМЕРНО МЕНЮ:
ОБЯД:

1. Пица със зеленчуци и подправки (може и с плодове), вода
2. Солен сладкиш с големината на пица, вода
3. Спагети със зеленчукови сосове,кетчуп или сос от гъби без месо.

ВЕЧЕРЯ:

СЛАДКИШИ!Малко количество.

ПРИМЕРИ:

1. Две парчета торта по ваше желание.
2. 3-4 парчета сладкиш.
3. 3 топки сладолед.

На края е задължително 1-2 парчета шоколад!

допълнение : желателно е следкишите да са без млечни продукти.Сладкиши - сухи, без мляко, само яйца, захар и брашно. Желателно черно. И евентуално плод и ядки.
Хапват или 2-3 парченца сладкиш, или 2-3 някакви сладки, или 3 топки сладолед. И накрая - блокче шоколад


ЗАКУСКА:ПЛОДОВЕ.Не смесвайте плодовете!

ДЕН 4-ПЛОДОВ ДЕН

Яде се само плодове. Те съдържат много витамини и енергия,затова вие ще се чувствате много добре, а също така ще се предпазите от многобройните заразни болести.Много скоро плодовият ден ще стане ваш любим ден в дневния цикъл.
допълнение: плодовете в плодовия ден, могат да се ядат както сурови, така и печени (печени ябълки, печен микс). Разрешени са и сухите плодове - може както са сухи, може и накиснати във вода от вечерта. Разрешени са и компотите - желателно без захар и разредени
В плодовия могат да се хапват смесено с плодовете (например за обяд - плодова салата, поръсена със счукани или смлени орехи, бадеми), а могат и самостоятелно (за следобедна закуска - 1 лъжица семки и чай). Важното е, да не са солени и пържени.

За този ден също важи правилото да не смесвате плодовете по време на едно хранене!За закуска-един вид плод,за обяд-друг вид,за вечеря-трети вид
29 ДЕН-ВОДЕН ДЕН
ТОЗИ ДЕН Е СЛЕД ПЛОДОВИЯ ДЕН,ВСЕКИ 29-ТИ ДЕН ОТ НАЧАЛОТО НА ДИЕТАТА.ВСЪЩНОСТ ЩЕ ИМАТЕ 3 ВОДНИ ДНИ ПО ВРЕМЕ НА ЦЯЛАТА ДИЕТА-90 ДНИ.ВОДНИЯТ ДЕН Е НАЙ-ТЕЖЪК, НО НЕГОВИЯ ПОЛОЖИТЕЛЕН ЕФЕКТ ЩЕ ЧУВСТВАТЕ ПОНЕ ДВЕ СЕДМИЦИ.СЛЕД ВОДНИЯ ДЕН МОЖЕ ДА ОТСЛАБНЕТЕ ОТ 1,5 ДО 2 КГ.


ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРАВИЛА,КОИТО ТРЯБВА ДА СПАЗВАМЕ ПРИ ДИЕТАТА:
1. Стриктно трябва да се спазва последователността на дните-белтъчен ден,ден за варива,въглехидратен ден и плодов ден
2. Преди започването на диетата си измерете кръвното налягане и поне един път месечно го проверявайте
3. Диетата е отлична за хора с високо кръвно налягане,но ако приемате таблетки за високо кръвно,не ги спирайте без съвета на личния лекар
4. За приготвяне на храната използвайте предимно маслиново масло и подправки
5. Спазвайте часовете между храненията.Ако в определено време много огладнеете изяжте един плод или изпийте чаша вода или плодов сок
6. Когато пиете свеж плодов сок, знайте, че той замества едно хранене
7. Абсолютно е забранено пиенето на газирани напитки
8. Кафето и чаят се пият без захар
9. По време на хранене не пийте вода или чай, защото раздразвате храносмилателнате сокове и по този начин пречите на правилното разграждане на храната.Вода или чай пийте половин час след хранене
10. Никога не пийте мляко между храненията, защото се счита за едно самостоятелно хранене.
11. Внимавайте да не употребявате голямо количество сол
12. По време на диетата не забравяйте повече да са движете, защото движението е здраве!
13. Ядките могат да се ядат и в плодовия, и във въглехидратния ден - но сурови!!!

забележка:

Нека не ви подлъгва количеството храна , което е определено за деня, понеже това си е диета и идва момент, в който като всеки диетичен режим дотежава!

кърмачки , прочетете първо специалния коментар за диетата и кърменето в "допълнителни съвети и коментари"


Рецепти подходящи за "90 дневна диета"
ДЕН 1-БЕЛТЪЧЕН ДЕН
ДЕН 2-БОБОВИ ХРАНИ И ВАРИВА
ДЕН 3-ВЪГЛЕХИДРАТЕН

нашата табличка
личните данни се изпращат с лично съобщение до звездичка


всички рецепти и съвети са сборни, така че не претендираме за авторките права


# 1
 • Мнения: 484
Звездичке,благодаря ти   bouquet и те чакаме при нас  Hug

# 2
 • Варна
 • Мнения: 1 017
 newsm39

# 3
 • София
 • Мнения: 4 461
  bouquet

# 4
 • София
 • Мнения: 3 509
Добър вечер и лека нощ от мен!
Утре ще пиша повече!
  bouquet

# 5
 • Stavanger,Norway/ Varna
 • Мнения: 1 927
 Grinning

# 6
 • Испания и Стара Загора
 • Мнения: 1 036
добър вечер и от мен.утре ще ви пиша,защото с Алекс не сме добре и цяла нощ не съм спала.Сега си лягам и ви казвам Лека нощ Hug

# 7
 • Мнения: 99
Честита нова темичка. Звездичка, мерси Hug
Еха и ти ли идваш в отбора-супер. Момичета дано темета се напълни бързо, бързо с новини за  свалени килца. Отивам да се мия и да лягам. Утре повече от мен Hug

# 8
 • Мнения: 242
добър вечер и от мен!
Звезди благодаря за новата темичка!
АНИ дано не е нещо сериозно!
на всички нови фиданки    bouquet    bouquet   Hug    bouquet    bouquet
на всички стари фиданки  - добре дошли обратно в отбора!!!
днес нямах време да ви чета,защото цял ден с малкия лудувахме в снега с шейната и сега докато ви изчета,тооооо нова тема   #Crazy, ама наистина колко много народ станахмееее-кеф Mr. Green
аз днес доста успешно лунувам, с изключение на малко ябълка, ама мисля че не е фатално. но след толкова безрежимни дни и  толкова празници , трябва да призная , че и вчера, а и днес бях зверски гладна   #Crazy , не знам утре дали ще успея да изкарам и трети ден да лунувам, нещо почвам само за храна да мисля, а като стане така знам, че по-добре да хапна нещо, иначе се изнервям. на всичкото отгоре от днес съм и с МЦ и съм подута и въобщеееее  #Cussing out  утре май ще съм на протеини.
желая на всички лека нощ  Hug Hug Hug , а утре лек и режимен

# 9
 • в сърцето на моето Слънце
 • Мнения: 708
Хоп троп и аз тук. Да кажа само, лека нощ. Simple Smile
Звезди, мерси, че се грижиш за нас.   bouquet
Ани, да оздравявате бързо!  Hug

# 10
 • Варна
 • Мнения: 415
Здравейте, дами! Hug

От утре и аз съм с вас. Четох, четох но все пак да кажа какво съм намислила, а ако съм сгрешила ще ме поправите:

За закуска: плод и чисто кафе
За обяд: яйца по панагюрски - 4 бр с филийка хляб, след това бульон от супа, може и домашна нали?
За вечеря: яйца по панагюрски - 2 бр с филийка хляб, след това бульон от супа.
Ако огладнея през следобедните часове ще взема плод.
Добър ли ми е плана???


Не ми стана ясно:
Парченца шоколад само на вечеря във въглехидратния ден ли се взимат?
Могат ли да се ядат семки, пуканки /много ги любя/, и тем подобни и кога?
Могат ли да се ядат мезета - луканка, суджук, пастърма и тем подобни и кога, в белтъчния ден ли?
Вярно ли е, че не трябва да се пие вода половин час след ядене?

# 11
 • Мнения: 484
Вече е 12.01,така че

ЖАНИ,МИЛИЧКА,ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!!ПОЖЕЛАВАМ ТИ ЦЯЛОТО ЩАСТИЕ НА ЗЕМЯТА!!!БЪДИ НАЙІОБИЧАНАТА И ЦЕНЕНА ЖЕНА НА СВЕТА И НЕКА ВСИЧКИ ЛОШИ МОМЕНТИ ДА СА ОСТАНАЛИ В ИЗМИЛАТА ГОДИНА!!!!НЕКА КЪСМЕТЪТ,ЛЮБОВТА И РАЗБИРАТЕЛСТВОТО БЪДАТ ТВОИ НЕИЗМЕННИ СПЪТНИЦИ!!!!

                 

Поздравявам те с  ТАЗИ ПЕСЕН незнам дали харесваш този певец,но на мен ми е любим

# 12
 • Мнения: 242
я виж ти.......имаме си днес рожденничка!!!!
честит рожден ден жани[/size][/color]
  Gift newsm18 smile3510
желая ти много здраве, щастие и всякакъв вид успехи -и семейни и лични и в работата, но най-вече ти пожелавам да си винаги обичана!!!!!НАЗДРАВЕ  cheers
ох, май вече трябва да се науча как се поставят тези снимки, че то си е направо срамота..... Wink

# 13
 • Мнения: 113
Здравейте милички,
Звездичка-благодаря и аз за новата темичка,и добре дошла сред нас. Hug
Алоказия-добре дошла ,мисля,че вечер хляб не се яде,аз не ядох хляб тази вечер.Май само на обед,но да кажат ветеранките със сигурност.
Жанета-може ли да те питам тези свалени килограми ,които се виждат на линийката ти,са свалени са тази диета или с друга?
Ани -дано не е сериозно,и да се оправите бързо.
Жани-честит рожден ден,жива,здрава и много,много щастлива.Много любов и нежност в живота ти.
Стелксен-как върви Дюкан?Виждам,че доста напредваш.Браво,как се чувстваш?

Аз да дам бързо отчетче от първия ми ден с вас и диетата.Сутринта 2 ябълки,кафе с малко обезмаслено мляко.На обяд-печено пиле,готвено прясно зеле,филийка черен хляб,малко млечна салата.Вечеря,пак пиле,зеле и малко шопска салата,млечната свърши на обяд.и сега 1 чашка винце,докато ви чета,знам ,че е забранено,но без хич не може.Ами това е от мен за сега,мислих,че ще ми е трудно с плодовете сутрин,но удържах фронта,за утре съм взела един ананас.
Приятен и отслабваш ден на всички.

# 14
 • в сърцето на моето Слънце
 • Мнения: 708
Добро утро, момичета!
Първо, Жане, честит рожден ден! Да си ни жива и здрава, все така добра, усмихната и отзивчива, много обичана и щастлива!  Hug Ето това е за теб:


mishonka95, благодаря ти! Добре се чувствам вече. Свикнах. Днес нямам минусче, но това е заради ПЗ, предполагам. Вчера ми беше първи ПЗ ден.
Ани, как сте днес?   Confused Бързо да се оправяте с Алекс!

Поздрави и целувки за всички фиданки!  Hug На работещите лека и спорна седмица! И много минусчета за всички!   bouquet

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт