Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 84
 newsm78Мили мами,знае ли някоя от вас рецепта за приготвяне на пелмени? 35Моля, споделете я смен.
Цитирай

USA

Мнения: 1 777
Ето пелмени стъпка по стъпка. Wink
Цитирай


Мнения: 1 705
Тестото за пелмени същото ли е като за вареники  newsm78
Цитирай


Мнения: 901
Всъщност няма тесто за пелмени или вареники.. едното е солено..другото е сладко и с едно и също тесто може да се приготви
Цитирай

US

Мнения: 28
Ние ги правим с малко по-различна форма и им казваме равиоли.

Тесто: само брашно, вода и сол.
Месо: 40% свинска кайма, 60% телешка.

Месото се разбърква с черен пипер, ситно нарязан кромид и да се омекоти мляко.

Слагат се в гореща вода, където вече се варят 1-2 кромида (задължително  Smile), може и цял черен пипер + лъжичка олио, така стават по-вкусни.

Можеш и да ги пържиш както в китайските ресторанти: първо ги слагаш за малко на тиган без нищо, за да загорят леко, после добавяш на дъното малко бульон може и + соев сос и ги похлупваш.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Тестото за пелмени същото ли е като за вареники  newsm78
Баба ми (Бог да я прости!) беше украинка....От нея знам,че пелмените са с месо,а варениките със сирене и яйце...Т.е използваше едно и също тесто....

Обаче тук във форума разбрах,че може да има и много други плънки(картофи,лук,кисело зеле....)

Въпрос на вкус и предпочитания...

Аз лично обичам (защото ми е спомен от детството) варениките със сирене и яйца и пелмените с кълцано месо(за предпочитане агнешко  Crazy).
Като при сервирането се гарнира обилно със заквасена сметана....Ох,огладнях! hahaha
« Последна редакция: вт, 13 яну 2009, 08:45 от TheNMaster »
Цитирай


Мнения: 1 705
Аз работех в украинска фирма и от колегите знам, че варениките се правят с плодове  newsm78 . Яла съм с вишни и са мноооого вкусни.
Цитирай

USA

Мнения: 1 777
Вчера питах една украинка и една полякиня на какво казват вареники.Украинката казва вареники на тези с картофи ,а полякинята на тези със сладко. Smile
Цитирай

София

Мнения: 30
незнам
Цитирай


Мнения: 1 705
Вчера питах една украинка и една полякиня на какво казват вареники.Украинката казва вареники на тези с картофи ,а полякинята на тези със сладко. Smile
newsm78
Цитирай
Вчера питах една украинка и една полякиня на какво казват вареники.Украинката казва вареники на тези с картофи ,а полякинята на тези със сладко. Smile

видове вареники:с вишна без костилки(слага се краве масло и поръсва се със захар),с картофи(картофеното пюре което се използва е подправено с 4ерен пипер)!това са основните класи4ески видове вареники!пелмени са с месо пилешко или смес телешко+свинско!подправят се със кр.масло+заквасена сметана или оцет със 4ерен пипер!  chef
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 141
  ТheNMaster e написала правилно.Пелмените са с месо,варениките са със сирене(извара) и яйца,или картофи с лук,или със зеле,а може и с вишни,както каза Инкогнито.С други плодове,честно казано,не знам дали съществуват...... newsm78
Цитирай


Мнения: 4 380
Мерси че ме подсетихте. И ние сме днес на пелмени.
Аз не ги правя така. Пелмените се правят изключително лесно освен ако не правиш голямо количество. Като си загубиш половин ден и ще ти се отще повече да правиш.

В каймата добавям лук, а понякога когато бързам и без лук. Само сол и черен пипер. И малко водичка да стане пастообразна.

Тестото ми меси миксера- брашно+сол+ 1 яйце+ ГОРЕЩА вода. Последното е много важно за еластичността на тестото и доброто точене. 

После разточвам тестото тънко и си нарязвам ПРАВИЛНИ кръгчета с чаша. Това прави много по-естетични и еднакви пелмени.

Останалото е показано. Пробвала съм много пъти и широко-разпространения в Русия начин с "въженца", но не ми харесва. По-сложно е, набрашняват се прекалено и се лепят после по-трудно. И всеки пелмен със свой размер.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.