Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 12 ян. 2009, 16:03 ч.

Съветите тип "Зарежи го!"

 • 3 926
 • 59
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 3 063
Забелязала съм отдавна тая тенденция в този подфорум, на поставени проблеми в една връзка, голяма част от потребителките да дават съвет - Развод!, Остави го, зарежи го.

Примери  -
Имал презерватив в портфейла - Развод!
Пийвал по една ракия, ама всяка вечер - зарежи го!
и т.н. и т.н., знаете ги, да не изброявам.

Питам аз хората, така щедро раздаващи мъдри съвети - били ли са някога в описаната ситуация, и наистина ли са сигурни, че това е единственото решение на проблема (в някои крайни случаи наистина и така, за тях не говоря).

И наистина ли мислите, че има безгрешни и идеални хора и че все някога ще ги срещнем?

Не е ли по-добре, когато има някаква останала любов, някакво разбирателство, някаква връзка, да се опитаме да я подобрим по някакъв начин, или дори да се примирим с нещо, ако не е мноооого голям компромис, с цел да я спасим.

Или да се щураме от човек на човек и да се разочароваме всеки път, когато отмине сляпото влюбване и разберем, че той си има и някои недостатъци.


# 1
 • Мнения: 293
Пу за мене ! Laughing

Наистина когато всичко е по мед и масло и искаш да прекараш с този човек живота си но все пак има нещо,което те дразни е добре да се дават градивни съвети а не от типа,, Зарежи го,,.Зарязването е най-лесно.А следващия дали да няма да има друг кусур ? Едва ли ще е идеалния.И така ..затворен кръг.Важно е какво иска авторката на темата-да го зареже под предлог или да намери път да реши проблема.И след като е пуснала тема явно иска да реши проблема.В противен случаи просто ще го зареже и едва ли ще пита нас.  bouquet

# 2
 • Мнения: 2 556
Всеки търпи на различни неща. Аз живея с мъж, който закъсняваше винаги и навсякъде, който ако кажеше, че някъде ще е в 6, отиваше в 8 и то ако не забрави. Предизвикателството е огромно, защото аз съм доста точна при уговорки и ми отне години да му свикна. Но той полага усилия и вече имаме огромен напредък, особено покрай децата, там няма как да идеш с 2 часа закъснение да го вземеш от училище например. Това мога да приема, още повече, че се променя само към по-добро.

Мъж, който: псува, ползва обидни думи, избухва лесно и т.н. не бих могла да изтрая, ако ще златен да е и да ме обича безумно. Ще се дразня ежедневно от него и няма да го издържа (давам пример какво мога да търпя и какво не).

# 3
 • Stara Zagora
 • Мнения: 1 447
Толкова ми е писнало да чета реплика от типа"Зарежи го",че такива постове ги подминавам директно.Много е лесно да кажеш на някой зарежи го,но ако се случва на нас дали така ще постъпим.Скоро бях дала пример с моя позната,която казваше,че ако някога съпругът й и изневери ще си събере багажа и ще си вземе децата. При такива ситуации с други хора винаги е казвала зарежи го,намери си друг .И в един момент всичко това се случва с нея,но не постъпи така както винаги е твърдяла,че ще направи.Опита се по всякакъв начин да спаси брака си.Затова нека се замислим,ако на нас ни се случи дали толкова лесно ще зарежем мъжа,и тогава да даваме тези съвети от типа на "зарежи го,напусни го,изгони го.

# 4
 • София
 • Мнения: 301
Не вярвам в съществуването на идеалния мъж въпреки, че звучи хубаво. Идеалния в моите очи и за мен е с куп недостатъци за друга. Не, че моя е идеален - 12 години можеш да познаеш какво точно е правил след като се върнал от работа само като проследиш дирята от дрехи, чорапи и обувки, която оставя след себе си.  Laughing Разсеян и ужасно спокоен (за моята нервна душичка), ревнив и логичен (ако не можеш да обясниш нещо логически, въобще не влизай в спор с него), мълчалив и не на последно място фен на моторите. Обаче явно аз виждам в него нещо по-идеално от другите мъже, защото той е моят избор от 19-тата ми годишнина досега. Сигурно и на него не му е лесно с мен, най-малкото, щото съм голям бърборко  Embarassed.
Т.е. сред купчината недостатъци в него съм видяла и продължавам да виждам нещо по-голямо и значимо от мръсните чорапи и "как така няма бира ?? с пържолите???".  Laughing
Не вярвам в идеалния, но вярвам, че ако наистина човека до теб е твоя човек, заслужава да му простиш грешките и недостатъците в името на общото ви бъдеще. Има и непростими грешки, дано аз да не се налага да решавам мога или не да ги простя.
"Зарежи го" предполага липсата на каквото и да е чувство или надежда да продължиш с някого напред и лично аз досега (не само във форума) не съм давала на никого такъв съвет.

# 5
 • Мнения: 2 388

Питам аз хората, така щедро раздаващи мъдри съвети - били ли са някога в описаната ситуация, и наистина ли са сигурни, че това е единственото решение на проблема (в някои крайни случаи наистина и така, за тях не говоря).

И наистина ли мислите, че има безгрешни и идеални хора и че все някога ще ги срещнем?


Не си спомням тук ( във форума ) да съм дала директен съвет  "Зарежи го" ( възможно е и да греша ).
И в другата тема писах и тук ще напиша. Всеки си има глава на раменете си и преценя с кои неидеални страни на партньора си може да живее. Като под това разбирам да ги приеме за съществуващи и да не "пили" нервите на другия с цел променянето им в желаната посока.
Ако обаче черта от характера се счита за непреодолима пречка, смятам, че по-добре овреме да се разделим, като бели хора, а не живота да се превръща в ужас за единия или за другия.

И да, зарязвала съм човек, който беше идеален според всички, но притежаваше нещо, с което нямаше да мога да се справя.

# 6
 • София
 • Мнения: 573
Ох, тези съвети са ми любими. Във форумите е пълно с жени, които винагит имат крайни и, естествено правилни разрешения за чуждите семейства и проблемите им. Точно тези със съветите за крайности, в реалния живот се държат като абсолютни шушумиги и никога не биха си позволили това, за което щедро съветват другите. За да кажеш, че заради една изневяра или две чашки ракия всяка вечер, ще си събереш багажа, ще си нарамиш двете деца и ще зарежеш мъжа си, трябва или да не са ти изневерявали никога, или да си говориш неща, за които ти се иска да вярваш, че ще постъпиш така. Съответно съветването на другите за подобни неща е удобен повод да се самонавиваш за нещата, които на теб не ти стискат.

А това, че няма идеални мъже е ясно. Затова си ги избираме мъжете различни, всяка си има критерии какво може или не може да приеме като недостатъци. Ние да не би да сме идеали и мъжете ни не правят компромиси заради собствените ни чепати характери?  newsm78

# 7
 • Мнения: 34 442
Ако видя физически или психически тормоз и за капак никакво желание и усилие за промяна от страна на насилника, въобще не се и замислям да дам съвет "Зарежи го".

Идеални мъже няма, но ако направи нещо с ясното съзнание, че това може да му струва семейството и въпреки това рискува - за мен е чиста безотговорност, не бих разчитала повече на такъв човек за нищо, в този случай пак с чиста съвест ще го кажа.

А съветите са си съвети, предполага се, че авторът е достатъчно голям, за да може да направи накрая сам избор и да си носи последствията от него.

# 8
 • Мнения: 2 556
Да, ние даваме съвети, но човек пак си прави каквото иска в крайна сметка, така че...

Ето, в темата с "отровните роднини", всички съветваме авторката да се изнесе оттам, ама жената няма да мръдне, вместо това ще намери достатъчно алтернативни начини да си подобри положението, защото изборът си е неин, не наш  Wink Всеки е прав за себе си.

# 9
 • варна
 • Мнения: 38
Чвстно като се замисля и аз съм давала подобен съвет зарежи го,но не във форума,защото ситуацията ми изглеждаше извън контрол.Разбира се,не ме послушаха,а просто момичето с времето се раздели с въпросният,защото и тя се оказа,че не е цвете за мирисане.
И сега се замислям,на чужд гръб съм много отворена дето се вика,ами ако ми се случи на мен,аз как бих постъпила и наистина нямам отговор на тоя въпрос,особено,ако е изневяра,защото вече това го изпитах от страна на партниора,простих,че и беба се появи след това и още ми е гадно,но всеки заслужава втрои шанс.
Обаче,ако пак ми се случи наистина незнам с малко дете как бих постъпила,то зарязването лесно,а после?
Та просто колкото и подкрепа да даваме като приятелки,познати и странични наблюдатели,никога точно незнаем как стоят нещата в една връзка и семейство.Най-добре човека,който е в такава сиуация да гледа обективно на нещата и да разсъждава трезво,за да се вземе правилното решение.

# 10
 • Мнения: 2 437
На мен ми е много трудно да изрека тези думи, защото в живота си никога не съм прекратявала някаква връзка, дори и приятелска. Винаги раздялата е била по инициатива на другата страна.
Не знам защо но ми е много трудно, дори когато имам много причини за обратното да кажа окончателен "край" на човек, който някога ми е бил близък. Винаги усещането за онези хубави моменти, заради които е имало нещо между нас изпъкват на преден план , в момента в който се разочаровам или мисля с ума си, че по добре би било отношенията да се прекратят.
Казвам важи дори и за приятелски отношения.
И все още ми е болно, когато се сетя за прекратени такива, защото не съм била инициатор.

Може би единствено явен тормоз и особено над дете би ме накарало да дам такъв съвет на някого за зарязване.

# 11
 • Пловдив
 • Мнения: 1 477
Забелязала съм отдавна тая тенденция в този подфорум, на поставени проблеми в една връзка, голяма част от потребителките да дават съвет - Развод!, Остави го, зарежи го.

Примери  -
Имал презерватив в портфейла - Развод!
Пийвал по една ракия, ама всяка вечер - зарежи го!
и т.н. и т.н., знаете ги, да не изброявам
И наистина ли мислите, че има безгрешни и идеални хора и че все някога ще ги срещнем?
За подобни примери не се дава с лека ръка съвет  NaughtyАко става въпрос за тормоз(психически или физически) е приемливо.И въпреки всичко много зависи от обстоятелствата.Това не им харесвам на подобни теми-тук се изказва само едната страна.А както знаем хората трудно намират грешките си сами,а още по-трудно признават вината си.Не е редно семейни проблеми да се решават във форумите.И честно казано никога не успях да си обясня какво точно целят авторите им,споделяйки семейните си проблеми с напълно непознати хора...

# 12
 • София
 • Мнения: 608
 PeaceАбсолютно подкрепям това което каваш.Аз също съм на мнение,че за да се съберат двама души значи е имало причина.Да каже някой-разведи се,не е добър съвет!Според мен,хората трябва да търсят решението на проблема/мите,а като краен резолтат на опитите вече в дъното да стои развода!Живота е труден и най -вече кратък за да си позволиме лукса с лекота да премахнем човек от живота си,а особенно било то любимия!

# 13
 • Варна
 • Мнения: 3 944
Съвет от такъв тип е най-лесно да се даде.
Кратко и ясно, няма нужда от много писане и мислене,
та затова е често срещан мисля.

# 14
 • София
 • Мнения: 608
Леле аз писах в другата дубъл тема  Crazy
Та ето какво:
 Абсолютно подкрепям това което каваш.Аз също съм на мнение,че за да се съберат двама души значи е имало причина.Да каже някой-разведи се,не е добър съвет!Според мен,хората трябва да търсят решението на проблема/мите,а като краен резолтат на опитите вече в дъното да стои развода!Живота е труден и най -вече кратък за да си позволиме лукса с лекота да премахнем човек от живота си,а особенно било то любимия!

Последна редакция: пн, 12 яну 2009, 18:42 от ronkis

Редакция на ключовите думи на тема

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт