Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

в София засега..

Мнения: 107
Празнувахме нова година в Македония и там открих пакети с големи вафлени кори и реших да взема/тук не съм виждала/. Сега се чудя какво да ги правя,а много ми се иска да спретна една торта преди да са ги нападнали децата така да ги ядат
Цитирай


Мнения: 7 473
В Русия я правят с варено кондензирано мляко,
много я обичах като дете Crazy

Цитирай


Мнения: 8 603
Виж и предложението на Джемма.
Цитирай

мадрид

Мнения: 411
6те потърся рецептата,аз в бг правех една с халва страхотна приятел4етата на сина ми много я харесваха
Цитирай

в София засега..

Мнения: 107
Ей сега видях че отзад има две рецепти, ама има и доста думи които ще трябва да разгадавам-тоя македонски език хич не е чак толкова като българския
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 141
  Ето ти и моята рецепта за крем:

  1.1/2 ч.ч. захар+6 с.л. какао+ 10 с.л. прясно мляко се смесват  и се слагат да заврат на котлона
  като малко поизстине,към горната смес се прибавят:
  100 г краве масло
  буркан варено кондензирано мляко(400 г)
  сок на 1 лимон
  1 ч.ч. смлени орехи
  ванилия,ром(коняк или водка)
 
  Вафлените кори се намазват с получения крем.
Цитирай

в София засега..

Мнения: 107
Селма това кондензирано мляко е това в консервите-Дъч Лейди мисля че беше-нали, и трябва
ли да го варя?
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 141
   Според рецептата кондензираното мляко трябва да е сварено.Някои варят  и Дъч Лейди,да. Smile
Цитирай


Мнения: 321
от къде да намеря вафлени кори, тук в София. В последният брой на списание  Бон Апети има рецепта за торта с вафлени кори и ми изглежда мн.интересна, но без корите....... newsm78
Цитирай


Мнения: 2 800
А аз питам за Варна. Не съм виждала или може би не гледам добре. Дали в Пикадили или Бурлекс има?
Цитирай


Мнения: 805
Точно вьв Варна има.Аз си взех от сладкарската борса на ул."Бьлгарки орел"8.Има розови и жьлти.

Моля зя рецептата за торта от списание Бон Апети  Praynig
Цитирай


Мнения: 321
шоколадова фантазия от Бон Апити : 200гр.киви, 200 гр. ябълки  ,1 банан  ,2 вафлени блата  ,100 гр.шоколад  ,30 мл.сладк. сметана  ,сладко от зелени смокини  ,2 сушени кайсии  , канела ,пудра захар. Тук пише ,че продуктите са за една порция. . Сироп :100 захар, 1 ванилия, сок от 1 1/2 лимон.     приготвя се сиропа от продуктите за него. плодовете обелени се режат на филийки.,разпределят се равномерно върху 1 блат. Върху тях се поставя другият блат. Заливат се с готовиятсироп. Шоколадът се разтопява и към него се добавя сметаната при непрекъсната бъркане.Този крем се излива върху десерта и се оставя за 12 часа в хладилник да стегне. Разрязва се на 2 равни части,,декорира се с кайкиите, сладкото,  ръси се с канелата и пудрата захар. Това е. Не съм го правила,както стана ясно поради простия факт,че кори не намирам. Ако го направиш ,моля те напиши отзиви за него.
Цитирай


Мнения: 321
шоколадова фантазия от Бон Апети : 200гр.киви, 200 гр. ябълки  ,1 банан  ,2 вафлени блата  ,100 гр.шоколад  ,30 мл.сладк. сметана  ,сладко от зелени смокини  ,2 сушени кайсии  , канела ,пудра захар. Тук пише ,че продуктите са за една порция. . Сироп :100 захар, 1 ванилия, сок от 1 1/2 лимон.     приготвя се сиропа от продуктите за него. плодовете обелени се режат на филийки.,разпределят се равномерно върху 1 блат. Върху тях се поставя другият блат. Заливат се с готовиятсироп. Шоколадът се разтопява и към него се добавя сметаната при непрекъсната бъркане.Този крем се излива върху десерта и се оставя за 12 часа в хладилник да стегне. Разрязва се на 2 равни части,,декорира се с кайкиите, сладкото,  ръси се с канелата и пудрата захар. Това е. Не съм го правила,както стана ясно поради простия факт,че кори не намирам. Ако го направиш ,моля те напиши отзиви за него.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.