Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 13 ян. 2009, 15:07 ч.
  • Преглеждания  23 418  Мнения  119  Онлайн  1
Отговори
  • Пловдив
  • Мнения: 234
Скъпи мами, педиатърката днес ми каза да започна заместване на второто хранене/ в 10ч при нас/ с попарка!То хубаво ама имам много въпроси?Тя ми каза един начин на приготвяне, но искам вашите експертни мнения Wink
1. С готови сухари/какви/ или с препечена филийка я правите;
2. С преварена вода или чай/ тя препоръча водата/;
3. Какво сирене/като марка от пазара/ използвате и по колко в една порция/педито каза 30гр/;
4. Масло- какво/ пак като марка/ и по колко/ на върха на лъжичката препоръча педито/;
5. Подслаждате ли я ? С какво?По колко?
И накрая- пак ли като другите нови храни започвате с 2-3 лъжички и т. н.?
Само да ви кажа, че не сме приемали глутен до сега!Но в сухарите и хляба има! newsm78
Много, ама МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ!!!
Бъдете здрави и безкрайно щастливи с вашите съкровища!

Реклама
# 1
  • Мнения: 31 955
Може и със сухари с с препечена филия.
Може с вода, чай, мляко, вода - според вкуса на детето.
Сирене и сирене - каквото купувате за вас, но обезсолявай сиренето.
Не подслайждай, децата се пристрастяват и спират да ядат всичко, освен сладко.

Иначе спокойно можеш да изчакаш още 1-2 месеца с глутена, не виждам причина да бързаш newsm78 захранвай като нова храна, бавно и внимателно.

И се стреми към разнообразие, едно и също всеки ден не е полезно, глутеносъдържащите са много, редувай всеки ден различно - грис, овесени ядки, пшеничени, просо, кус кус  ...
Правиш като попара или за разнообразие вместо сирене понякога настъргвай плодове  Simple Smile

# 2
  • София
  • Мнения: 11 579
1. С готови сухари/какви/ или с препечена филийка я правите;-правех с готови-на Пападопулу. Пшеничени.
2. С преварена вода или чай/ тя препоръча водата/;-с чай от шипка започнах.
3. Какво сирене/като марка от пазара/ използвате и по колко в една порция/педито каза 30гр/;-Различно. Гледам да е твърдо на пипане и след това обезсолявам добре. Лакрима, DND, Елена. Сирене-колкото кибритена кутийка за една порция. Щом досега не си давала глутен, значи с попарата ще захраниш. Това означава, че като начало трябва да дадеш много малко количество. Всъщност, по-добра идея, според ме, е да захраниш с глутена с каша-може да смесиш малко глутенова и безглутенова, и след това да дадеш попара.
4. Масло- какво/ пак като марка/ и по колко/ на върха на лъжичката препоръча педито/;-Президент. Колкото грахово зърно-така ми каза моята педиатърка навремето.
5. Подслаждате ли я ? С какво? По колко? -Не.

И накрая- пак ли като другите нови храни започвате с 2-3 лъжички и т. н.?-ако си захранила предварително с глутен, с масло, със сирене-може да не даваш по 1-2 лъжички, а цяла порция. Но ако има нещо ново-захранваш бавно.

Последна редакция: вт, 13 яну 2009, 16:20 от Vivi

# 3
  • София
  • Мнения: 9 954
купешки сухари
чай-шипка заради вит.С,после лайка заради зъбите
сирене обезсолено
масло,каквото има
захар-кафява-1лъжичка

# 4
  • София
  • Мнения: 543
1. Готови сухари - Голдис или Елит.
2. С чай от шипка, лайка или липа.
3. Обикновено взимам сирене Маджаров, слагам колкото кибритена кутийка.
4. Масло чуждоземско, Президент или някакво друго.
5. Не подслаждам.

Ще те посъветвам глутена да го въведеш първо с каша. В попарата ще има три нови неща - хляб, сирене и масло. Карай бавно и полека, нямате бърза работа Simple Smile

# 5
  • Sofia
  • Мнения: 7 366
Сухари - на пападополу, червени
Чай - шипка или липа
Масло - президент
сирене - каквото имам, изкиснато
захар - 2-3 ч.л.

# 6
  • Монреал
  • Мнения: 313
Давайте от гръцките сухари. Имаше едни турски бебешки уж , които обаче са с трансфат.

# 7
  • на един океан разстояние
  • Мнения: 337
Аз попарата я правя с готови сухари , билков чай , масло и лъжичка захар .
В началото слагах сирене , но не я ядеше с него .Без сирене обаче си хапва и за сега не слагам . А иначе сирене обича , но само натюр.

# 8
  • София
  • Мнения: 577
 
1. С готови сухари/какви/ или с препечена филийка я правите;-правех с готови-на Пападопулу. Пшеничени.
2. С преварена вода или чай/ тя препоръча водата/;-с чай от шипка започнах.
3. Какво сирене/като марка от пазара/ използвате и по колко в една порция/педито каза 30гр/;-Различно. Гледам да е твърдо на пипане и след това обезсолявам добре. Лакрима, DND, Елена. Сирене-колкото кибритена кутийка за една порция. Щом досега не си давала глутен, значи с попарата ще захраниш. Това означава, че като начало трябва да дадеш много малко количество. Всъщност, по-добра идея, според ме, е да захраниш с глутена с каша-може да смесиш малко глутенова и безглутенова, и след това да дадеш попара.
4. Масло- какво/ пак като марка/ и по колко/ на върха на лъжичката препоръча педито/;-Президент. Колкото грахово зърно-така ми каза моята педиатърка навремето.


И накрая- пак ли като другите нови храни започвате с 2-3 лъжички и т. н.?-ако си захранила предварително с глутен, с масло, със сирене-може да не даваш по 1-2 лъжички, а цяла порция. Но ако има нещо ново-захранваш бавно.


 Peace Peace подслаждам с фруктоза

# 9
  • София
  • Мнения: 15 560
1. Сухар Голдис.
2. Изворна вода Девин, която варя с малко липов цвят.
3. Предварително изкиснато сирене (никаква марка, каквото има) с големината на половин кибритена кутия, може и повече.
4. Едно немско, много е хубаво, но не се сещам марката, познавам си го по опаковката. Слагам колкото 2-3 грахови зърна.
5. Не подслаждам абсолютно никакви храни.
Не съм я захранвала с попара, защото предварително й бях давала по малко сиренце, а вече беше захранена с глутен. Първият път, когато дадох кашата, просто изяде толкова, колкото искаше.

П.П. Бях чела в една тема за попарата, една от потребителките се беше изказала, че не би дала `леб и гола вода на детето си  Mr. Green

# 10
  • Мнения: 31 955
...
П.П. Бях чела в една тема за попарата, една от потребителките се беше изказала, че не би дала `леб и гола вода на детето си  Mr. Green

Аз бях  Mr. Green не помня точно как го бях формулирала, май беше мокър лЕб Laughing
Давала съм 2-3 пъти, колкото да се отчета  Sunglasses

# 11
  • Временно
  • Мнения: 781
1. С готови сухари/какви/ или с препечена филийка я правите; - готови сухари Голдис
2. С преварена вода или чай/ тя препоръча водата/; - преварена вода
3. Какво сирене/като марка от пазара/ използвате и по колко в една порция/педито каза 30гр/; - сиренце,каквото сме купили,задължително обезсолено,слагам на око-може би колкото половин кибритена кутийка
4. Масло- какво/ пак като марка/ и по колко/ на върха на лъжичката препоръча педито/; - Президент,около една кафяна лъжичка
5. Подслаждате ли я ? С какво?По колко? - не подслаждам
И накрая- пак ли като другите нови храни започвате с 2-3 лъжички и т. н.? - аз започнах с цяла порцийка,но вече бях въвела глутен

# 12
  • Мнения: 6 036
1. С готови сухари/какви/ или с препечена филийка я правите; - Готов сухар
2. С преварена вода или чай/ тя препоръча водата/;Бутилирана изворна вода
3. Какво сирене/като марка от пазара/ използвате и по колко в една порция/педито каза 30гр/;Сирене "Дъга", обезсолено, 1:1 със сухара, така й харесва повече
4. Масло- какво/ пак като марка/ и по колко/ на върха на лъжичката препоръча педито/;Масло - немско, на върха на ножа (малко паченце)
5. Подслаждате ли я ? С какво?По колко?Кафява захар - съвсем малко

# 13
  • София
  • Мнения: 58
1. С готови сухари/какви/ или с препечена филийка я правите; - готови сухари на Хипп - 5-6бр за една порция като начало. Пробвах сухари на Пападополу, но не ги хареса.
2. С преварена вода или чай/ тя препоръча водата/; - изворна вода Девин, да заври в микровълновата около 150-170мл, зависи с каква гъстота обича детето.
3. Какво сирене/като марка от пазара/ използвате и по колко в една порция/педито каза 30гр/; - обикновено саламурено краве сирене на Пършевица, накиснато предишния ден във вода за да се обезсоли. Слагам натрошена бучка колкото кибритена кутийка приблизително.
4. Масло- какво/ пак като марка/ и по колко/ на върха на лъжичката препоръча педито/; - Алпенбутер или каквото има немско - Мегле например. На върха на ножа, но в последно време слагам малко повече, колкото монета от 20-50стотинки например.
5. Подслаждате ли я ? С какво?По колко? - не подслаждам нищо
Като залея сухарите захлупвам да поеме добре и да изстине и след това намачквам с вилицата.
И накрая- пак ли като другите нови храни започвате с 2-3 лъжички и т. н.? - Още от първото предлагане за закуска дъщеря ми я хареса и изяжда цялата порция. В редки случаи когато й се спи и я мързи да яде с лъжица, давам с шише с отрязан биберон.
 Peace Успех!

# 14
  • Стара Загора
  • Мнения: 6 325
Не подслаждам никога попарата,слагам масло,заливам с преварена вода

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт