Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 13 ян. 2009, 16:13 ч.

AST-3200

  • 4 878
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте!
Обръщам се към вас с мoлба за помощ,след като обиколих поне 10 специалисти без резултат. Проблемите ми започнаха преди година,когато дъщеря ми се разболя от скарлатина.Заразих се и аз с бета-хемолитичен стрептокок.От тогава съм боледувала от 8 ангини,3 от които-гнойни. Тъй като съм алергична към Аугментин никой не посмя да ме лекува с Пеницилин и след 8 антибиотика за 1 година най-накрая ми направиха изследване на кръв и се оказа,4е AST е 3200.Препоръчаха ми вадене на сливиците,от което се страхувам.Вече съм на 33,имам алергия към доста медикаменти вече,включително и към компоненти на упойките.Често получавам алергии и астматични пристъпи след лекарства.Имам прекаран субарахноидален мозъчен кръвоизлив и се страхувам от повишено черепно налягане по време на операцията.
Няма ли начин да се свали AST до 200 без вадене на сливиците? От месец пия сребърна вода и си направих нови изследвания.Вече нямам стрептокок в гърления секрет, а AST e 1600.

# 1
  • Мнения: 478
vanya76
"а..леле...майко...виж са"
Хващаш по най-бърз начин талон за ревматолог + УНГ.
Махаш ги сливиците по най-бърз начин в някоя от голямите болници.
Има си алерголози и анестезиолози, чиято работа е да ти подберат най-оптимален вариант, незнам за какви упойки говорим и алергии, но аз като дете на 3 годишна възраст ми махнаха сливиците с упойка "два шамара". И аз подозирам че имам свръхчуствителност към лидокаин, и родата ми е бъкано с алергии, но това не е въпрос който да не се преодолее.
Добре че не си пробвала пеницилин, стрептококите вече десетилетия са резистентни на пеницилин та макар и той да е депо. Мойте стрептококи излезнаха на антибиограмата след като изпих 10 дни Аугментин/амоксиклав(еднакви са само цената и страната на производство разлика) и предтсави си ги посадихме от урина?!?!(дадоха резистентност към още други антибиотици) Как от гърло след мононуклеоза стигат до урина, не ме питай. Гадините нямат спирка, хващат всяка лигавица. Лошото им е че антигена/имуноглобулина/антителата към тях различно се произвежда от различните организми и различно съответно бавно се разграждат което е предпоставка за развитие на 100 ревматични заболявания/синдроми.
Цифрата 1600 антистрептолизинов титър при референтна стойност до 200, означава че имаш в повечко от антителата, което е рисково и за сърце и за бъбреци и за главата, така че за притесненията ти за главата по бързо изчисти имуноглобулина.
Как чак след година са ти направили AST антистрептолизинов титър(кръвното изследване което разказваш).
Сега не разчитай че като посявката-микробиология не ти порастват бактерии това не значи че ги няма. Микробиологичната посявка има успеваемост да се отгледат коките в лаборатория едва в 55%от случаите !!! което ще рече може 35% да си мислиш че си здрава а да не е съвсем така. Разбира се 80% от здравите хора си носят всякакви коки, но при теб трябва да се намерят огнищата на инфекции(огнищата не са само в устата) и да се чистят за да не се товари организма ти с имунни белтъци. Има вероятност разбира се да ги няма вече бактериите а пък въпроса да е в БАВНО РАЗГРАЖДАНЕ което май го върши слезката(далак) и част от други органи.

# 2
Благодаря за бързия отговор на въпроса ми.
Дадоха ми направление за ревматолог,но той изобщо не ме прегледа,никакви изследвания не ми пусна.Каза,че не съм за него,защото изследването за Waaler Rose било отрицателно.Изобщо от една година ме лекуват на магия,без едно изследване да ми направят и без да ми дадат направление за специалист.Принудих се да си плащам по частни кабинети за прегледи и сама да си правя изследвания за каквито съм чула,че са необходими.Но нямам медицинско образование и сама нищо не мога да постигна. Все още не мога да се реша за вадене на сливиците на тези години и при нашите специалисти/в Ямбол/.
Моля някой да ми каже къде най-близо мога да си направя тази операция и при кой лекар.
Благодаря предварително.

# 3
  • Мнения: 1 014
Не се страхувай от ваденето на сливиците. При твоя случай това е наложително. На мен също ми ги вадиха на около 30, е малко по-бавно отшумява болката, не е като при децата, но не е и толкова страшно. Анестезиолозите си знаят работата - ще ти пуснат тест за алергии и ще ползват такава, към която не си алергична.
Ела в Пловдив, не ти е далече. Аз отдавна си ги вадих, а и след това забравих за УНГ изобщо, така че загубих координатите на лекаря, който ми ги вади, но можеш да влезеш в темата за бял списък на лекарите в Пловдив, със сигурност се коментират УНГ. Добри са лекарите и в хирургиите и в Каспела.
Успех!

# 4
  • Мнения: 478
vanya76
ревматолога ти май трябва наново да си прочете учебниците, защото едва 60% от ревматично болните хора имат положителни резултати от стандартните изследвания, останалите 40% болни не са симуланти, ами просто има различни организми произвеждащи различни имунни комплекси и не всички са изучени. Така че това че waaler rose или РЕВМА ФАКТОР - RF е отрицателен не изключва риск от развитие или наличие на ревматично заболяване.
Щом нямаш съдействие от ревматолога, може да пуснеш сама платени изследвания.
Но сега трябва да продължиш да се фокусираш върху борбата със стрептококите и антителата им.
Махай сливиците по най-бърз начин

# 5
  • Мнения: 478
vanya76
AST от коя лаборатория ти е, в Ямбол ли, от лаборатория рамус ли е.
Имаш ли субфебрилна температура в обедно-вечерни часове(37.0-37.5 градуса), други оплаквания, подути лимфни възли?

# 6
Изследванията си ги правих на 2 места за по-сигурен резултат- в микробиологичните лаборатории на ДКЦ и окръжната болница.
Имам температура следобед 37.0-37.3,въпреки че пия аспирин всеки ден заради щитовидната жлеза.Тя е уголемена и възпалена болезнено заради стрептокока или поне така ми обясниха.
Какви изледвания да си направя за проверка на ревматоидните фактори и изобщо къде да търся съдействие за да си разреша проблема преди да получа усложнения?

# 7
  • Мнения: 478
не съм медицинско лице и аз също, субфебрилна съм, но с по-лека може би картина от твойта.

vanya76
бинго!!!
температура 37.3, да определено си за много лекари специалисти, обаче да не им се поддаваш като почнат да те убеждават че "видиш ли всичко било от депресия"!!!
Общо взето се вместваш и в ревматично - автоимунно заболяване, и в ендокринно, и в инфекциозно, и ако изпитваш безсилие може да се каже че имаш или "Синдром на Хроничната Умора" или наистина депресия.
В една статия за "синдром на хроничната умора" се споменава за малко от многото състояния които може да означава субфебрилната температура и безсилието.
след малко ще ти дам линка.
Имаш си минимум 1 инфекция - стрептококи, и понижен имунитет - от ендокринното ти заболяване, а то от своя страна също произлиза от генотип на имунна с-ма и ...омагьосан кръг.

инфекции които би могло да се търсят при субфебрилна темп.:
1) туберкулоза;
2) спин; сифилис; хламидия; хепатити;
3) паразитози(токсоплазмоза, токсокароза - ларва мигранс, ехинококоза...)
4) бактерии(листерия...)

След като приключиш лечението на стрептококите и отстраниш сливиците и други потенциални огнища на инфекции(микробиология секрети отвсякъде, включително влагалищна чистота и урина), търси си имунолог за да ти препоръча Изследвания примерно не всичките вероятно и може би в друга последователност в различни етапи на търсене на диагноза ако лекаря прецени за необходимо, и по подразбиране биха били платено:
1) ПКК +ДКК +СУЕ +Ретуикулоцити +Морфология еритроцити
2) Биохимия: Желязо и Жск, Чернодробни ензими(алат, асат, гама), урея и креатинин, пикочна киселина, фибриноген, алкална фосфатаза, холинестераза.
3.0) специфични имунни белтъчни молекули: CRP, antiCCP, електрофореза серумна протеинограма(албумин, алфа 1, алафа 2, бета, гама) , AST, RF, Общи имуноглобулини - (IgA, IgM, IgG, IgE); C3 комплемент, C4 комплемент, криоглобулини;
3.1) Антитела: ACL - антикардиолипини, ANA скрининг-> ANA профил,
4) паразитози серология
5) имунофенотипизиране на лимфоцити
6) QuantiFERON TB gold
7) Бета2 микроглобулин

# 8
# 9
Благодаря за поредния отговор!Получих толкова информация и загриженост от твоя страна,каквато не съм получавала от всички лекари на куп,при които съм ходила.
Много страшничко звучат причините за състоянието ми,но не знам дали ще имам желание и сили да ги изясня.Борбата с нашата система по здравеопазване е толкова жестока,че не бих се преборила.Омръзна ми да чакам за направление,докато го получа или съм се излекувала,или е станало прекалено заплетено за лечение.Писна ми да си плащам за преглед при специалист и изследвания ,макар че съм здравно осигурена.До гуша ми дойде да ме препращат от лекар на лекар и да си прехвърлят топката един на друг без резултат.
Едно ми стана ясно,че сама трябва да търся отговор на въпросите си и че колкото и да не ми се иска най-напред трябва да ми извадят сливиците.Дано всичко останало отшуми след тази манипулация.Прегледах всичко в нета,но не открих каква друга причина може да има за повишено AST.Случайно да си срещала нещо по въпроса?
Относно субфебрилната температура, не ми е за пръв път.Поддържах такава преди доста години,като дете след прекаран грип.Макар че състоянието ми продължи повече от година,не помня да са ми правили изследвания освен ДКК и манту.Никой не откри причина,а не се и постара.Вторият път беше след мозъчния кръвоизлив,тогава поддържах такава температура близо 2 години.Казаха ми,че е нормална температура за някои хора и това беше всичко.Майка ми ходи чак при лечител екстрасенс да пита,но нищо.
Относно хроничната умора,нямам време за такава.Имам толкова задължения и тичане,че дори не ми остава време да си помисля за умора.Почти година и половина живея сама с детето си,което вече е на 4. В чужд град съм,без близки тук,няма на кого да разчитам.От работа тичам на дома за детето и забравям за себе си.Нямам време за лекари и болести.Дано ми се размине.
Каква е причината за твоята температура?Явно си прекарала инфекция като мен,щом толкова знаеш по темата.Ще се радвам да ти помогна с нещо.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт