Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Русе
  • Мнения: 75
Искам да попитам как стои въпроса при близнаците:
Бременна съм,нямам никакъв трудов стаж и не се водя на работа.
Какви помощи мога да получавам.Ще се запиша в бюрото по труда като безработна.Проучих малко но ако греша моля поправете ме.
Като безработна маго да получавам майчинство от държавата една година в размер на 300лв ако родя близнаци
Освен това:
1.Еднократна помощ за периода 45 дни преди термина - 150 лв.
2.Еднократна помощ при раждане.Тъй като са близнаци за първото -  250 лв и за второто 600лв общо 850лв
3.Месечни помощи за отглеждане на дете до 1 годишна възраст 100лв,за двете общо 200лв
4.месечни помощи за дете-при близнаци 2 по 50 лв -общо 100лв

# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 17 913
Като безработна маго да получавам майчинство от държавата една година в размер на 300лв ако родя близнаци-това си остана само проект.Мисля,че не е прието.Като безработна,ако отговоряш на условието за доход ще взимаш 100 лв /социално майчинство/ в продължение на една година.Условите за доход е доходът на член от семейството трябва да е по-малък или равен на 350 лв.

Еднократна помощ за периода 45 дни преди термина - 150 лв-само ако отговаряш на условието за доход.

Еднократна помощ при раждане.Тъй като са близнаци за първото -  250 лв и за второто 600лв общо 850лв-да,така е и ги получаваш на 100 процента т.е няма други условия

Месечни помощи за отглеждане на дете до 1 годишна възраст 100лв,за двете общо 200лв
-това също не съм сигурна,че го приеха

месечни помощи за дете-при близнаци 2 по 50 лв -общо 100лв-не е така.Детските за близнаци са в размер на 52,50 лв общо за двете деца.И отново има условие за доход.

# 2
  • Русе
  • Мнения: 75
Здравей отново Simple Smile
Искам да попитам още едно нещо.След като близнаците се родят и до навършване на една година  вземам помощи от Социални помощи може ли те като станат на една годинка да прехвърля майчинството на свекърва си и аз да започна работа.И какво майчинство ще взема тя.

Ако започна работа началото на месец февруари докато се родят юли месец ще имам 4-5 месеца трудов стаж.Ако се водя на трудов договр но нямам нужния стаж пак ще мога ли де се възползвам от помощ 45 дни преди термина и докато натрупам отпределения стаж по 100лв за всяко дете от Социялни помощи независимо че се водя на трудов договор.След като родя те ще ми издадат болнични но аз няма да имам нужния стаж.Болничния ще се води ли като стаж.И какво майчинство ще получавам за близнаци след като направя 12 месеца стаж и от 1 до 2 годишна възраст.

# 3
  • Мнения: 451
Аз не съм много компетентна, но много се съмнявам, че след като нямаш никакъв трудов стаж  ти се полага майчинство newsm78

Информирай се добре дакато не е късно  и аз бях така и затова се самоосигурих /като земеделски производител/, но може да има и други възможности.

# 4
  • Някъде там...
  • Мнения: 2 839
Само да добавя, че еднократната помощ за раждане на дете е в размер на 2*600 лв ако близнаците са ти първо и второ дете, защото ако едно от децата е второ за майката, помощта е еднаква и за двете и е в размер като за второ дете.

Виж и тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=364470.0

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт